De top 10 Amerikaanse hondenrassen

Verschillende hondenrassen uit verscheidene landen hebben de revue gepasseerd op Snuffelbox. Vandaag is het de beurt aan de Amerikaanse hondenrassen, waarbij we ons voornamelijk focussen op de hondenrassen uit de Verenigde Staten. Hoewel iedere hond een eigen karakter en een eigen uiterlijk heeft, lopen de Amerikaanse hondenrassen flink uiteen. Van klein, schattig en zacht, zoals de Amerikaanse eskimohond tot stoer, krachtig en vriendelijk, zoals de Amerikaanse staffordshireterriër. Vandaag behandelt Snuffelbox de top 10 Amerikaanse hondenrassen. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Ierse setterAmerikaanse hondenrassen zijn er in verschillende soorten en maten.

Amerikaanse hondenrassen | algemene kenmerken 

Amerika is het op een na grootste werelddeel van de wereld. Het is dan ook niet vreemd dat er verschillende hondenrassen afkomstig zijn van dit werelddeel. Honden zijn het populairste huisdier in Amerika en in de Verenigde Staten hebben ruim 65 miljoen Amerikaanse huishoudens een hond als huisdier. Dat is een bijzonder groot aantal, zeker wanneer je hebt gelezen in onze eerdere blog dat in Frankrijk negen miljoen gezinnen zijn met een hond als huisdier. Een hond meenemen naar de VS is een flinke onderneming. Niet alleen de vliegreis is bijzonder lang voor jouw viervoeter, er zijn ook eisen waar je als reiziger aan moet voldoen, zoals het hebben van een toelatingsbewijs van de CDC en bewijzen dat jouw viervoeter gevaccineerd is. Jouw hond meenemen naar de VS is eigenlijk alleen de ‘moeite waard’ wanneer jullie een lange periode gaan of wanneer jullie emigreren naar Amerika. 

Lees meer over de top 10 Franse hondenrassen

De top 10 Amerikaanse hondenrassen

Er zijn tientallen Amerikaanse hondenrassen, maar er zijn een aantal hondenrassen die ons hart hebben gestolen en die een plaatsje verdienen in de top 10 Amerikaanse hondenrassen van Snuffelbox.  

#1 Amerikaanse eskimohond

De Amerikaanse eskimohond is een klein c.q. middelgroot hondenras dat oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. De aaibaarheidsfactor van deze hond is groot, want hij heeft een pluizige, witte vacht, een grote fluffy staart en zachte, puntige oren. Dit schattige hondenras heeft een behoorlijke hoeveelheid energie en heeft met regelmaat beweging nodig. Een park om de hoek en/of een grote tuin met een grasveldje is dan ook de ideale woonomgeving voor deze Amerikaanse viervoeter. Iedere hond heeft zijn eigen karakter, maar de Amerikaanse eskimohond staat bekend om zijn aanhankelijke karakter ten aanzien van zijn hondenbaasje en de rest van het gezin. Vaak gaat deze hond ook goed samen met andere honden en dieren. 

Amerikaanse eskimohondDe Amerikaanse eskimohond heeft veel weg van een poolvosje.

#2 Chinook 

Een zeldzaam hondenras uit de Verenigde Staten is de chinook. Deze middelgrote tot grote hond heeft een gespierde bouw en een dichte, zachte vacht die vaak in verschillende tinten voorkomt, zoals goudkleurig en licht bruin. Dit hondenras werd oorspronkelijk gefokt als werkhond voor trektochten en sledehondenraces en het is daarom een hond die van nature zeer sterk is en een goed uithoudingsvermogen heeft. Hoewel een chinook een krachtige uitstraling heeft met een ietwat starre blik staat het hondenras bekend om zijn aanhankelijke en toegewijde persoonlijkheid. Dit hondenras is bijzonder beschermend voor ‘zijn’ gezinsleden ten aanzien van ‘vreemden’. Toch zijn ze vriendelijk als onbekenden geen kwaad in de zin hebben.  

#3 Amerikaanse staffordshireterriër

De Amerikaanse staffordshireterriër staat bekend om zijn atletische en gespierde bouw en in over het algemeen hebben ze geen goede reputatie. Bij Snuffelbox vinden we dat jammer, want wanneer dit hondenras goed wordt getraind en gesocialiseerd zijn ze zeer loyaal en toegewijd aan het hondenbaasje en de rest van het gezin. Het is belangrijk om dit hondenras lichamelijk en mentaal actief te houden en consequent op te voeden. Hoewel wij ervan overtuigd zijn dat een goede training en opvoeding essentieel is, is het belangrijk om alert te blijven met een Amerikaanse staffordshireterriër. Door het hoge energieniveau en de krachtige bouw, is het belangrijk om het ras te leren hoe hij zijn kracht moet beheersen. Dit hondenras valt namelijk absoluut niet vaker aan dat andere hondenrassen, maar de incidenten zijn vaak ernstiger door de kracht van het ras. Het is daarom belangrijk om de lichaamssignalen van jouw viervoeter goed in de gaten te houden, zodat je jouw viervoeter goed leert kennen en hem gelukkig en gezond te houden, ook voor zijn omgeving.

 Amerikaanse staffordshireterriër De Amerikaanse staffordshireterriër wordt gezien als gevaarlijk, maar heeft met de juiste opvoeding een lief karakter.

#4 Boston terriër

Dit Amerikaanse hondenras staat bekend om zijn compacte formaat, de opvallende, zwarte en witte vacht en de rechtopstaande, puntige oren. Hoewel het lichaam van de Boston terriër niet groot is, staat deze hond wel hoog op zijn poten, waardoor hij over het algemeen groter is dan de honden die echt in de categorie ‘kleine hond’ vallen.  Dit kleine c.q. middelgrote hondenras is over het algemeen zeer vriendelijke en aanhankelijk en kan goed getraind worden. Wonen in een huis met kinderen is voor dit hondje geen enkel probleem, want hij heeft een speels karakter en voelt zich over het algemeen verbonden met het gehele gezin. 

#5 Coonhound

Hoewel er verschillende varianten zijn van dit hondenras behandelen we het als één, zodat we meer ruimte overhouden voor onze andere favoriete Amerikaanse hondenrassen. De coonhound is van oorsprong gefokt voor de jacht op wasberen. De naam van dit hondenras is dan ook een afleiding van het Engelse woord voor wasbeer, namelijk racoon. De coonhound komt, zoals gezegd, voor in verschillende varianten, zoals de black and tan coonhound, de redbone coonhound, de bluetick coonhound en de treeing walker coonhound. Over het algemeen hebben deze honden een atletische bouw en zijn ze zeer geschikt voor het buitenleven. Ze hebben een kortere, glanzende vacht en een spitse rechthoekige snuit. Hoewel een coonhound een vriendelijke en sociaal karakter heeft, kan het opvoeden van deze honden een uitdaging zijn vanwege de onafhankelijke aard en de neiging om afgeleid te worden door de geur en het geluid van wasberen. 

Lees meer over de top 10 Engelse hondenrassen

#6 Cockapoo

Een hond uit deze lijst met een van de schattigste snuitjes is toch wel de cockapoo. Dit Amerikaanse hondenras is een kruising tussen een cocker spaniel en een poedel. Vanwege de hoge aaibaarheidsfactor en het lieve en speelse karakter van dit hondenras is hij bijzonder populair om als huisdier te adopteren. Cockapoos hebben over het algemeen een zachte, krullende vacht die meer lijkt op de vacht van een poedel (krullen) of juist op die van een cocker spaniel (fleece). De vacht van een cockapoo kan verschillende kleuren vertonen, zoals tan, wit en zwart. De cockapoo is bij uitstek een geschikte hond voor gezinnen met kinderen. Hoewel dit hondenras niet uitzonderlijk veel beweging of training nodig heeft en daarom een geschikte hond is voor beginnende hondeneigenaren, is het goed om rekening te houden met de vachtverzorging van dit hondenras. Kam de cockapoo met enige regelmaat om klitten en viltvorming te voorkomen. 

Cockapoo De cockapoo is een bijzonder aaibaar hondenras dat goed past binnen een gezin met kinderen.

#7 Amerikaanse akita

De Amerikaanse akita is een hondenras ontstaan uit de Japanse akita, die in de jaren 30 van de vorige eeuw naar de VS werd geïmporteerd. In de Verenigde Staten werd het ras verder ontwikkeld en gefokt als een grotere en robuustere hond. Dit hondenras heeft een sterke bouw met een krachtige nek en schouders. De dikke, pluizige vacht kan variëren van wit tot roodbruin of zwart. De snuit van dit hondenras en de krullende staart van de Amerikaanse akita is een duidelijke erfenis van de Japanse akita. De Amerikaanse akita is een geschikt hondenras voor mensen met ervaring, want het hondenras kan eigenwijs zijn met een sterke wil en persoonlijkheid. Ze zijn gereserveerd tegenover vreemden en loyaal aan hun hondenbaasje. Dit hondenras heeft veel mentale en lichamelijke beweging nodig. 

#8 Amerikaanse waterspaniël

De Amerikaanse waterspaniël werd gefokt om te jagen op watervogels en om te werken in moerasachtige gebieden. De vacht van dit hondenras is krullend en waterafstotend en meestal zwart of bruin van kleur. Vanwege de dikte van de vacht en het feit dat deze hond van water houdt en daar hoogstwaarschijnlijk ook met enige regelmaat in te vinden is, is het belangrijk dat de vacht met regelmaat wordt gekamd. De oren zijn lang en hangend en vertonen over het algemeen ook slag of krullen. Van nature zijn deze honden behendig in het water en houden ze van actieve activiteiten. De Amerikaanse waterspaniël is een natuurlijke jager en heeft veel lichamelijke en mentale beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. 

#9 Amerikaanse naakthond

De Amerikaanse naakthond is een bijzonder hondenras, omdat deze honden, zoals de naam al doet vermoeden, weinig tot geen vacht hebben. Ze hebben slechts een aantal haren bij de snuit, de staart en de poten. Hoewel niet iedereen gecharmeerd is van de ontbrekende vacht van de Amerikaanse naakthond is dit hondenras net zo duidelijk een hond wat betreft karakter als andere honden. Amerikaanse naakthonden staan bekend om hun speelse en energieke karakter en ze vinden het heerlijk om lichamelijk en mentaal actief te blijven. Het is belangrijk om te weten dat het gebrek aan vacht absoluut niet betekent dat deze hond geen goede ‘vachtverzorging’ nodig heeft. De huid van deze hond is bijzonder gevoelig en moet goed verzorgd worden. 

#10 Catahoula leopard dog

We sluiten onze lijst met de top 10 Amerikaanse hondenrassen af met een bijzonder Amerikaans hondenras, namelijk de Catahoula leopard dog. Dit hondenras is vernoemd naar Catahoula in Louisiana in de Verenigde Staten en werd oorspronkelijk gefokt om te jagen op wilde zwijnen en om te hoeden op kuddes vee. Dit Amerikaanse hondenras heeft bijzondere jachtvaardigheden. De naam ‘leopard’ is afkomstig van het gevlekte patroon dat dit hondenras over het algemeen op de vacht heeft. De Catahoula leopard dog is een bijzonder trouwe hond met van nature een sterke werkethiek. 

Lees meer over de top 10 Australische hondenrassen.

Catahoula leopard dogDe Catahoula leopard dog is een bijzonder zeldzaam ras.  

Abonneer je op de Snuffelbox!

Ben je nog geen Snuffelbox abonnee, maar zou je dat wel willen? Schrijf jouw hond dan nu in voor de Snuffelbox en ontvang iedere maand de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes bij jou thuis. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!