Top 10 Australische hondenrassen

Hondenrassen komen van over de hele wereld voor. We hebben het eerder al over Engelse hondenrassen en over Nederlandse hondenrassen gehad. Het is nu tijd om naar de andere kant van de wereld af te reizen, namelijk naar Australië. Vandaag heeft Snuffelbox de top 10 Australische hondenrassen voor je op een rij gezet. Wij zijn benieuwd hoeveel jij er kent. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

#1 Dingo

Een dingo is een wilde hond uit Australië. Dit Australische hondenras is in vele delen van Australië verboden om als huisdier te houden. In de staten van West-Australië mag je de dingo zonder vergunning houden, maar dit is een van de weinig gebieden waar dit is toegestaan. Een dingo is namelijk een wild dier dat niet bepaald is gedomesticeerd. Vroeger werden deze wilde honden door aboriginals gehouden, maar het is niet gelukt om deze wilde hond tot een trouwe gezinshond te maken. 

Dingo in het wild.

#2 Labradoodle

Van een wilde hond gaan we naar een van de knuffelbaarste Australische hondenrassen. Een labradoodle is een kruising tussen de labrador en de poedel. Een Australian labradoodle is een ras dat bestaat uit verschillende rassen. Je hebt pas met een Australian labradoodle te maken als aan een bepaalde rasstandaard is voldaan. Een labradoodle heeft een zachte fleece vacht of krullerige wolvacht. Dit Australische hondenras is bijzonder zacht van vacht en heeft een vrolijk karakter. 

Wil je tips voor de vachtverzorging van jouw labradoodle. Deze blog geeft je 5 tips over de vachtverzorging van een labradoodle.

Een labradoodle heeft een goede vachtverzorging nodig.

#3 Australische silkyterriër 

Dit kleine Australische hondenras is bijzonder schattig om naar te kijken. De lange haren liggen stijl tegen het lichaam aan en vallen als een deken over het lichaam van dit kleine hondje. De lange haren van dit ras moeten goed bijgehouden worden, want het haar kan over de ogen groeien of ogen de grond worden meegedragen. Deze Australische silkyterriër is een vriendelijk schoothondje en kan worden gehouden als gezelschapshond. 

Een Australische silkyterriër heeft lange haren die goed moeten worden bijgehouden.

#4 Austalian kelpie

De Australian kelpie is een hond die houdt van beweging en die het dus goed doet tijdens hondentrainingen, zoals behendigheidstraining. Dit Australische hondenras heeft een korte vacht en staat hoog op zijn poten. De Australian kelpie heeft wel iets weg van een herder. Dit is te verklaren door het feit dat deze hond ook afstamt van de herder. Een Australian kelpie kan goed als huisdier worden gehouden, maar is wel waaks en heeft veel beweging nodig. Deze honden zul je voornamelijk in donkere kleuren aantreffen. 

De Australian kelpie heeft veel beweging nodig.

#5 Australische terriër

De Australische terriër is een klein, langharig Australisch hondenras. Deze hond werd vroeger gebruikt als beschermer van het erf tegen ongewenste dieren, zoals muizen en ratten. Tegenwoordig wordt dit schattige hondje voornamelijk gehouden als gezelschapshond. Ondanks het uiterlijk van deze hond is hij sterk en evenwichtig. Dit Australische hondenras herken je aan de blauw- en tankleurige vacht en de rechtopstaande oortjes.

De Australische terriër lijkt op de silkyterriër, maar met kortere haren.

#6 Bull arab

Een groter en gespierd ras is de bull arab. Deze hond werd vroeger gebruikt voor de jacht op varkens. Dit Australische ras heeft een brede kop met een spitse snuit en staat hoog op zijn poten. Ondanks dat deze honden vroeger werden ingezet voor de jacht op varkens, zijn deze honden rustig en kunnen ze goed worden gehouden als gezinshond. Soms wordt de hond gezien als gevaarlijk, maar dit is voornamelijk te wijten aan de manier van socialisatie en opvoeden.

De bull arab is een grote, gespierde hond.

#7 Australische veedrijvershond 

De Australische veedrijvershond heeft veel weg van de herdershond. Deze hond werd vroeger ingezet als drijver voor koeien. Nu kan deze hond goed gehouden worden als huisdier in een grote woning met veel land. Dit Australische hondenras heeft namelijk bijzonder veel beweging nodig. Dit hondenras heeft spitse oren en een lange harige staart. Het is belangrijk dat deze hond een duidelijke training krijgt. Als de training goed gaat, heb je aan deze hond een betrouwbare en gehoorzame viervoeter.

Dit Australische hondenras lijkt bijzonder veel op een herdershond.

#8 Koolie

De koolie is een Australische herdershond die verantwoordelijk was voor het hoeden en drijven van schapen. De koolie is een hond met een kortharige vacht. De vachtkleuren variëren van verschillende kleuren zwart en bruin en wit. De hond is actief en is bijzonder loyaal naar zijn baasjes. Deze hond kan goed worden gehouden in een gezin, maar heeft wel voldoende beweging nodig. 

Een koolie is een Australische herdershond.

#9 Australian Staghound

De Australian staghound wordt niet erkend als ras door de FCI, omdat dit ras veelal een kruising is tussen de Amerikaanse en Australische staghound. Deze hond staat hoog op zijn poten, heeft een spitse snuit en heeft wel iets weg van de windhond. De kleuren die veelal voorkomen zijn zwart, grijs en bruintinten.  

De Australian staghound heeft veel uiterlijke kenmerken van de windhond.

#10 Tenterfield Terriër

Het laatste Australische hondenras heeft veel weg van een Jack Russel terriër. De tenterfield terriër staat enkel iets hoger op zijn poten. Deze hond heeft een spitse snuit en spitse oren. De vacht is glad en kortharig. Deze honden kunnen wat onverschrokken overkomen, maar dient prima als gezelschapshond. De tenterfield terriër heel veel beweging nodig, dus dat is zeker iets om rekening mee te houden.

Ben ik een Jack Russel of een tenterfield terriër?

Wil je jouw Australische hondenras een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw Australische hondenvriend maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!