Gefeliciteerd met jullie nieuwe hond

Gefeliciteerd met jullie nieuwe hond! Het is bijna zover dat jullie het nieuwe gezinslid mogen ophalen. Een relatie met jullie hond beginnen is leuk, opwindend en een heel avontuur - maar het kan nooit kwaad om voorbereid te zijn! Daarom heeft Snuffelbox het een ander voor je uitgezocht waar je rekening mee moet houden als jullie een nieuwe hond of pup in huis nemen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat mag je verwachten van een nieuwe hond?

Het is belangrijk te onthouden dat - hoewel jullie nieuwe hond zo gelukkig is dat hij jullie heeft - vervoer, nieuwe verzorgers en een nieuwe omgeving vreselijk stressvol en overweldigend kunnen zijn.

De eerste paar uur

We raden aan jullie maatje mee te nemen op een mooie, rustige wandeling voordat jullie het huis betreden. Dit kalmeert de hond en zorgt ervoor dat hij de kans krijgt om nog even een nervositeitsplasje te doen. Ook schept het een mooie gelegenheid voor jullie allemaal om een band te krijgen en elkaars stijl te leren kennen.

Na de wandeling met jullie nieuwe hond, betreden jullie het nieuwe thuis. Geef je hond de tijd om rond te snuffelen en alles in zich op te nemen. Laat hem de voederbak zien, z’n slaapkussen, speeltjes, maar alles op zijn tijd. Er is nog genoeg tijd om alles te ontdekken. Als jullie nieuwe hond begint te huilen of blaffen, neem dan even een rustpauze met bijvoorbeeld een lekkernij. Zoals een gevulde Kong of kauwbot. 

Hebben jullie een nieuwe pup in huis, dan zal de jonge viervoeter snel vermoeid zijn en willen slapen. Laat daarom gelijk de nieuwe hondenmand zien. 

Nieuwe hond gaat naar huisEen wandeling met jouw nieuwe hond zorgt voor een rustige landing.

De eerste week

De eerste week of de eerste paar weken zal jullie nieuwe hond zich wellicht een beetje verlegen voelen. Dat is volkomen normaal. Geef de hond even de tijd om te wennen aan de nieuwe huisomgeving, nieuwe baasjes en alle indrukken. Kortom, wees geduldig. Jullie nieuwe hond geeft zelf aan wanneer ze meer genegenheid willen. Belangrijk is om een vast ritme aan te nemen. Dus op vaste tijden de hond uitlaten, eten geven, spelen, snacktijd etc. De hond uitlaten moet bij een puppy wel om het uur of om de twee uur. Maak een korte wandeling en breidt deze steeds verder uit. Ook de buitenomgeving is nieuw. 

Gaat jullie hond buiten zitten? Geef hem dan even de tijd om alles op te nemen. Dit is namelijk een normaal gedrag. Ga dus niet aan de lijn trekken om jullie nieuwe hond mee te sleuren. Zeker bij een puppy moeten alle nieuwe indrukken verwerkt worden. In de eerste weken is het ook belangrijk om gelijk te starten met de ‘alleen-zijn’ training. Zorg ervoor dat jullie je nieuwe hond de verschillende keren voor korte pauzes alleen laat - dit hoort allemaal bij de alleen-training en ze moet al vroeg leren dat jullie soms gescheiden zijn. Start ook gelijk met de beloningstraining en leer de eerste basiscommando’s aan. 

Geduld hebben en de hond eerst op je af laten komen is van cruciaal belang om vertrouwen en comfort in een nieuwe omgeving bij te brengen. 

Nieuwe honden in huisStart gelijk met het trainen van jouw nieuwe vriend.

Gefeliciteerd met jullie nieuwe hond, welke spullen kopen?

Als jullie een nieuwe hond naar huis brengen zijn er een aantal zaken waar jullie aan moeten denken. Ten eerste moet het huis doggy-proof zijn. Zeker met pups, zorg je dat gevaarlijke spullen opgeborgen in de kast liggen, giftige planten niet in huis zijn, elektriciteitsdraden zijn weggewerkt en schoonmaakspullen in de keukenkast staan. 

Verder heb je een aantal basisspullen nodig voor jullie nieuwe hond. Denk aan een halsband, uitlaatriem, hondenvoer, drink- en etensbak en een heerlijke hondenmand, waar hij alle indrukken al slapend en dromend kan verwerken. Verder zijn hondenspeeltjes natuurlijk ook erg leuk voor vermaak en de band die je met elkaar kan opbouwen. Daarnaast heb je ook verzorgingsspullen nodig voor de vacht, een hondengordel voor in de auto, hondendeken voor over de band, poepzakjes en heel veel hondenspeeltjes!

Puppy in hondenmandJouw nieuwe kleine vriend in een mandje.

Geef een hondencadeau

Een mooi cadeau voor hond en baas is een Snuffelbox. Bestel online een Snuffelbox voor jouw hond die gevuld is met twee hondenspeeltjes, twee zakjes trainingssnoepjes en een hondenkluif. Hebben jullie een nieuwe puppy in huis?

Bestel dan online het cadeaupakket voor Snuffelbox puppy, die perfect is afgestemd op de behoeften en wensen van jullie jonge harige gezinslid. Een prachtig cadeau om jullie nieuwe hond welkom te heten, en natuurlijk gefeliciteerd met jullie nieuw hond! 

Nieuwe hond rent in de tuinEen blije puppy in een nieuwe omgeving.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!