Hoe nieuwe hond of nieuwe pup in huis verwelkomen?

Het verwelkomen van een nieuwe hond of nieuwe pup in huis is een spannende en emotionele tijd voor zowel jou als je nieuwe gezinslid. Hoe zorg je ervoor dat de komst van een nieuwe hond of nieuwe pup in huis goed verloopt? We geven hiervoor praktische tips zodat het voor jullie allebei een positieve, gelukkige ervaring wordt.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Goede voorbereiding voor nieuwe hond of nieuwe pup in huis

Je bent misschien een beetje nerveus over hoe je nieuwe hond of nieuwe pup zich zal aanpassen aan de onbekende omgeving en nieuwe gezichten. Ook is het normaal dat je nieuwe harige vriend een beetje angstig is bij de overgang van zijn vorige onderkomen naar zijn nieuwe huis. Door je van tevoren goed voor te bereiden op deze vreugdevolle gelegenheid, kunnen jij en je hond zich beter ontspannen en vanaf het begin gelijk volop genieten van jullie tijd samen. 

Nieuwe puppy thuisBereid je goed voor op de komst van je nieuwe vriend.

Hoe stel je een nieuw hond of pup in huis op zijn gemak?

Bij het verwelkomen van een nieuwe hond of pup in huis is voorbereiding de sleutel. Het eerste waar je dan ook voor moet zorgen is een fijn, gezellig en veilig huis. Daarmee zorg je ervoor dat je nieuwe gezinslid zich op de grote dag op zijn gemak voelt. 

Zorg er eerst voor dat je nieuwe metgezel zich helemaal thuis voelt door zijn eigen eet- en drinkplaats in te richten. Als je van plan bent iets aan zijn dieet te veranderen, ga dan in de loop van de week geleidelijk over op het nieuwe hondenvoer. Daardoor kan je hond langzaam wennen aan de nieuwe smaak en ingrediënten. 

Hondenkussen als cadeau

Om het je hond extra comfortabel te maken, geef je hem een wasbaar hondenkussen cadeau. Een eigen plek in de vorm van een hondenmand is zeer belangrijk voor een nieuwe hond of nieuwe pup. Dit is de plek waar je nieuwe gezinslid kan uitrusten en alle nieuwe indrukken rustig kan verwerken. Wees hiermee geduldig, het is best een grote overgang naar zijn nieuwe onderkomen. 

Vergeet natuurlijk ook niet essentiële zaken te kopen, zoals een hondenriem, halsband en hondenvoer. En natuurlijk ook een paar leuke hondenspeeltjes, beloningssnoepjes en hondenkluifjes.  

Nieuwe hond in huisEen verzorgde pup is een blije pup.

Zorg voor routine en een speels begin

Handhaaf de eerste dag de vroegere voedingsroutine van je nieuwe hond. Als je besluit zijn dieet te veranderen, overweeg dan dit te doen over een periode van vijf tot zeven dagen. Pas de voeding van je nieuwe puppy aan zijn leeftijd en activiteitsniveau aan naarmate hij groeit. Water is een van de belangrijkste voedingsmiddelen voor je hond. Voorzie hem altijd van schoon en vers water.

Wat kun je nog meer doen? O ja, natuurlijk, zorg voor stimulerend hondenspeelgoed! Er zijn honderden soorten hondenspeeltjes om uit te kiezen om je nieuwe vriend bezig te houden. Buitenspeelgoed, binnenspeelgoed, honden- en baasjesspeelgoed, hondenpuzzels en meer. Zorg ervoor dat je het juiste speelgoed voor de leeftijd koopt en speel er zo vaak mogelijk mee.

Spelen zorgt voor band tussen hond en baas

Spelen is een mooie manier om de band tussen hond en baas te versterken. Het is ook een uitstekende manier om je hond levenslang gestimuleerd en actief te houden. Wees dus geduldig met je nieuwe vriend! Dan zal hij ook geduld met jou hebben. 

Een prachtige manier om deze band iedere maand extra aan te halen is door middel van een maandelijkse Snuffelbox. Een Snuffelbox is een verrassing die elke maand door ons team zorgvuldig is samengesteld. In de Snuffelbox Puppy of in de thema Snuffelbox tref je twee hondenspeeltjes aan, twee zakjes met gezonde hondenlekkernijen en één kauwkluif. Zodra de postbezorger het pakket door de brievenbus stopt, weet zowel baas als hond dat het weer feest is!

Puppy ligt ontspannen bij vrouwtjeEen puppy voelt zich helemaal op zijn gemak bij zijn baasje.

Tot slot: koester de relatie tussen baas en hond

Kortom, zorg ervoor dat je nieuwe pup of nieuwe hond in huis zich vanaf dag één op zijn gemak voelt. Zorg altijd voor vers water en een gezonde voeding. Gebruik de gezonde beloningssnoepjes uit de Snuffelbox voor de hondentraining en zet een hondenmand neer, want dat is de belangrijke plek voor je viervoeter om zich terug te trekken en alle indrukken rustig te verwerken. 

Onthoud echter dat, als je eenmaal voor de basisbehoeften hebt gezorgd, je hond vooral veel aandacht, socialisatie en speeltijd nodig heeft. Zorg dat je de tijd neemt om te spelen en begin met het opbouwen van een liefdevolle relatie die met de dag sterker wordt! Koester deze unieke relatie tussen baas en hond, dag in, dag uit.

Mooie puppyKoester de unieke relatie tussen je hond en jezelf.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!