Hond uit Spanje adopteren, waar moet je rekening mee houden?

Waar moet je rekening mee houden bij het adopteren van een hond uit Spanje? Een hond adopteren uit Spanje is zonder twijfel een goede daad, maar het is er wel eentje die niet overhaast moet plaatsvinden. De hond uit Spanje moet namelijk ver reizen en komt vaak uit een barre omstandigheid. Daarom zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Welke dit zijn, heeft Snuffelbox voor je op een rij gezet. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond adopteren uit Spanje - baas en Spaanse hond in Spaans straatjeEen hond adopteren uit Spanje is zonder twijfel een goede daad.

Hond adopteren uit Spanje: wat je vooraf moet weten

Bij het adopteren van een hond uit Spanje wil je de viervoeter verder leed besparen. Daarom moet je nadenken over een paar belangrijke punten voor je de daad bij het woord voegt. 

Voordat je een hond uit Spanje uit een dierenasiel haalt, moet je er zeker van zijn dat je de viervoeter een thuis voor het leven kunt én wilt geven. Je moet je ook afvragen of je voedsel, dierenartskosten, hondenbelasting en verzekeringen blijvend kunt betalen.

Zijn alle gezinsleden het erover eens dat de hond uit Spanje intrekt. Heb je genoeg tijd voor je viervoeter ondanks dat je een baan hebt en is hondenbezit toegestaan in je huurwoning? Het adopteren van een hond uit Spanje brengt ook enkele bijzonderheden met zich mee, die Snuffelbox aan je uitlegt.

Spaanse hond ligt op de vloerVoordat je een hond uit Spanje uit een dierenasiel haalt, moet je er zeker van zijn dat je de viervoeter een thuis voor het leven kunt én wilt geven.

Hond uit Spanje halen: eerste blind date

Spaanse honden die in het asiel belanden komen vaak uit erbarmelijke omstandigheden of zijn opgepakt op straat. De bemiddelaars weten dan weinig over hun verleden. Hoewel ze hun best doen om de hond en zijn kenmerken aan je te beschrijven, kunnen ze niet garanderen dat de hond bij jou thuis hetzelfde gedrag vertoont als in het opvangcentrum

Daarom kan slechts beperkte informatie worden gegeven over eventuele verlatingsangst, rangordegedrag en zindelijkheid. Wees voorbereid op zowel positieve als negatieve verrassingen en heb veel geduld met je nieuwe pleegkind, vooral tijdens de gewenningsfase.

Eigenlijk is een hond uit Spanje halen als een blind date. Je kent elkaar van de foto’s of video’s en wat de tijdelijke verzorgers je vertellen. Het is dus afwachten hoe (met name) de hond uit Spanje op jou zal reageren. Wees lief, geduldig en zelfverzekerd. 

Asielhond uit Spanje op luxe stoelEigenlijk is een hond uit Spanje halen als een blind date.

Hondentraining en huisregels leren

Zelfs als je een volwassen hond uit Spanje haalt, die al veel weet, kan het zijn dat hij nog niet helemaal vertrouwd is met alle huisregels. Het kan bijvoorbeeld zijn dat hij niet zindelijk is, omdat hij in het asiel niet de kans heeft gehad dat te leren. Maak je daarom, nog voordat de hond er is, vertrouwd met hoe je jouw huisdier zindelijk maakt. Lees vakliteratuur en praat met hondenbezitters die hier ervaring mee hebben. 

Bovendien kan een dier altijd iets kapot maken. Een jonge, speelse hond of een hond die op straat is opgegroeid kan wel degelijk de inboedel van je huis in gevaar brengen. Ook hiervan moet jij je bewust zijn. Voldoende activiteit, beweging en liefdevolle consequentheid in de hondentraining zijn hierbij onontbeerlijk. Pas bij de hondentraining de positieve beloningsmethode toe. Dat wil zeggen dat, als je hond iets goeds heeft gedaan, hij een beloningssnoepje krijgt of een aai over zijn bol. 

Wil je op een positieve manier je hond uit Spanje laten kennismaken met jou, je gezin en zijn nieuwe onderkomen? Doe dit dan met behulp van een Snuffelbox. Onze hondenbox is sowieso al iets positiefs om te ontvangen. De Snuffelbox zit namelijk vol met verrassingen die hond en baas zeker zullen waarderen. 

De inhoud van de Snuffelbox is als volgt: twee hondenspeeltjes, twee zakjes met gezonde hondensnoepje en één kauwbot. Met het hondenspeelgoed kunnen jullie samen spelen, wat gelijk goed is voor de band tussen jullie. Gebruik de hondenkoekjes als beloning en het hondenbot voor de tanden van je hond.

Hond uit Spanje adopteren - natte hondEen hond die lekker door de modder heeft gerold.

Omgang met andere huisdieren en kinderen

De bemiddelaar in Spanje zal zijn best doen om je vooraf te informeren over de omgang van het dier met andere honden of huisdieren en zijn gedrag ten opzichte van kinderen. De andere kant is aan jou: test hoe eventuele aanwezige dieren reageren op de nieuwe hond uit Spanje. 

Na aankomst van je nieuw harige metgezel is het aan alle deelnemers (je gezin, jijzelf en andere huisdieren) om mee te helpen aan het gewenningsproces. Geef daarbij de hond uit Spanje de tijd, veiligheid en het gevoel dat hij gewenst is. Hoe rustiger je zelf bent, hoe sneller jullie nieuwe gezinslid kan wennen aan de dagelijkse routine.

Kinderen met geadopteerde hond uit SpanjeEen hond kan de beste vriend van je kinderen worden.

Ben je als vriend, partner of familielid op zoek naar een leuk welkomstcadeau voor de hond uit Spanje? Geef dan eenmalig een Snuffelbox cadeau of sluit een maandelijks abonnement af.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!