🐽 Honden houden van snuffelen! DIY instructies voor zelfgemaakt snuffelspeelgoed

Honden verkennen de wereld met hun neus. Ze houden van elke activiteit of van elk spel waarbij ze hun gevoelige en kenmerkende reukorgaan kunnen gebruiken. Honden hoeven niet te leren snuffelen, het zijn echte "natuurtalenten" - dus als mens kun je snuffelspelletjes met je hond spelen om hem bezig te houden. In dit blogartikel leggen we uit wat er achter het snuffelen zit en laten we je een super eenvoudige DIY-tutorial zien voor een zelfgemaakt snuffelspeeltje.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond aan het snuffelen met halsbandHonden houden gewoon van snuffelen.

Echt snuffelplezier - een activiteit voor honden.

Onze honden gebruiken hun neus bijna voortdurend of het nu is om voorwerpen of verborgen lekkernijen op te sporen of om mensen op te sporen. Dankzij hun goed ontwikkelde zintuigen vinden ze gemakkelijk het gewenste object. Ze snuiven de geur op en zijn blij als ze vinden wat ze zoeken.

Je moet je hond dit plezier gunnen en je kunt zijn snuffelplezier gebruiken om je hond te trainen. Wist je dat twintig minuten intensief snuffelen net zo vermoeiend is voor je hond als een wandeling van twee uur?

Waarom kunnen honden zo goed ruiken en snuffelen?

Honden nemen hun omgeving grotendeels waar met hun neus. Het is dus niet verwonderlijk dat ze vele malen - men zegt zelfs een miljoen keer - beter ruiken dan wij. Dit komt voornamelijk door het aantal zintuiglijke cellen: Er zijn ongeveer 10 miljoen reukcellen in de menselijke neus, vergeleken met ongeveer 220 miljoen in de neus van de hond.

Ongelooflijke feiten over snuffelen bij honden:

  • Honden met een korte snuit ruiken over het algemeen wat slechter dan viervoeters met een langere snuit. Hoe langer de snuit, hoe beter het reukvermogen, omdat er ruimte is voor meer reukcellen op de slijmvliezen in de neus.

  • Bij het snuffelen ademen honden 300 tot 500 keer per minuut. De hond gebruikt dit met tussenpozen snuffelen om niet aan een geur gewend te raken.

  • Hoe gemotiveerder een hond is om aan iets te snuffelen, hoe intensiever hij dat zal doen. Een sappig stuk vlees opsnuiven is nu eenmaal motiverender dan een salade opsnuiven.

  • Honden hebben een ander orgaan om geuren te analyseren, het zogenaamde orgaan van Jacobson. Dit orgaan begint als een klein kanaaltje achter de snijtanden in het gehemelte en loopt dan langs de bodem van de neus. Hier bevinden zich reukcellen, die niet verbonden zijn met de kleine hersenen, maar rechtstreeks met het limbisch systeem.

Hoe het reukvermogen van een hond werktHeb je vandaag aan een hond gesnuffeld? Het is ongelooflijk wat de neus van een hond kan doen!

Snuffelspelletjes integreren in het dagelijks leven

Probeer het gewoon! Je kunt gemakkelijke snuffelspelletjes doen op al je gebruikelijke wandelingen. Zo krijgt je hond de beweging die hij nodig heeft en voeg je afwisseling toe aan zijn dagelijkse routine.

Als je hond en jij een beetje oefenen, zal je hond een aangelegd spoor over een langere afstand kunnen volgen. In zijn eigen tempo werkt hij met zijn neus direct op de weg. Dit traint zijn spieren en versterkt het hele lichaam. Bovendien stimuleren het actieve ruiken en bewegen de bloedsomloop en de stofwisseling van de hond.

Je kunt zien hoe druk je hond is door de toegenomen hoeveelheid speeksel op zijn snuit en lippen.

Waarom houden honden van snuffelen?

Honden zijn echte snuffelkampioenen. Ze zijn blij als ze hun supergeurorgaan kunnen gebruiken bij activiteiten! Als ze intensief snuffelen, maken hun hersenen veel gelukshormonen aan en raakt de hond in een ware snuffelroes. Natuurlijk wil de hond dit onschuldige en gelukbrengende gevoel steeds opnieuw beleven.

DIY! Hoe maak je van een oude broek een snuffelervaring!

Hondensnack in spijkerbroekEenvoudig en zo spannend voor je hond! De doe-het-zelf snuffelbroek.

Alles wat je nodig hebt, is een afgedankte broek en wat van de hond zijn geliefde lekkernijen. Je kunt de moeilijkheidsgraad ook verhogen door voedselballen, een paar kartonnen rollen of wat inpakpapier aan de broek toe te voegen.

Als je hond een absoluut favoriet speeltje heeft, kun je dat ook als verrassing in de broek doen. Nu moet je zoveel mogelijk goede schuilplaatsen in de broek vinden en ze vullen met lekkers. Je zult niet geloven hoeveel verrassingen er in deze broek verborgen kunnen zitten. Stop eten en speelgoed in de zakken, stop iets in de broekspijpen, rol de broekspijpen op of knoop ze vast en gebruik de omslagen en knopen als verstopplek.

Beagle hond snuffelt aan spijkerbroekSnuffelwaarschuwing: hier zit veel plezier in voor honden!

Weef een kauwartikel in de riemlussen - en het aangepaste zoek- en knaagplezier voor je hond is klaar. Wil je hier geen kleren voor gebruiken? Een oud, geknoopt laken is ook geschikt voor dit spel!

Onze snuffeltip voor je hond

Wil je Γ©cht snuffelplezier voor je hond? Altijd nieuwe spannende traktaties en hondenspeeltjes die je hond doen kwispelen van plezier? Schrijf je hond dan in voor de Snuffelbox. Elke maand valt er van alles te ontdekken - verveel je nooit meer en koop de perfecte snuffelartikelen voor je hond in een unieke hondenbox.

πŸ‘‰ Meld je hond nu HIER aan voor de Snuffelbox! Inclusief extra speelgoed als cadeau! 🎁

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!