Hondenvoetbal vóór en met je hond [top 3]

Er zijn speciale hondenvoetballen beschikbaar voor onze trouwe viervoeters waar zij samen met hun baasjes veilig mee kunnen spelen, zonder dat ze deze stukbijten tijdens het dollen. Maar bestaat er ook zoiets als de hondensport hondenvoetbal, waar jij en je hond het tegen elkaar op kunnen nemen in een duel? Snuffelbox zocht het voor je uit en geeft je een top 3 van hondenvoetballen die veilig zijn voor je hond. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond met voetbal'Normale' voetballen gaan sneller lek, zoals deze op de foto.

Bestaat er zoiets als hondenvoetbal?

Het is niet algemeen bekend dat er zoiets bestaat als hondenvoetbal, maar het bestaat wel degelijk. Er zijn alleen niet veel hondenvoetbalteams te vinden en je moet je er natuurlijk niet hetzelfde van voorstellen als bij voetbal voor mensen. De Soccer Collies vormen samen een professioneel team van voetballende bordercollies uit Florida. Zij spelen voetbal op openbare en particuliere evenementen. Dit team van hondenvoetballers laat zien dat honden wel degelijk kunnen voetballen. In Nederland wordt voetballen met je hond treibball genoemd. Bij treibball moet de hond een grote plastic bal voor zich uit duwen. Dat de hond de bal beheerst en samenwerkt met zijn baasje is het doel van deze hondensport. Deze hondensport is vooral bedoeld voor honden die veel beweging nodig hebben en het leuk vinden om met ballen te spelen. Het moet vooral leuk blijven. 

Ook nieuwsgierig naar andere hondensporten, kijk eens naar agility.

Kun je elke hond voetbal leren?

In principe kun je iedere hond hondenvoetbal leren. Treibball is voor alle honden die houden van beweging én van spelen met een bal. Treibball is ook niet lastig om je hond aan te leren, want de kans is groot dat jouw hond snel doorheeft dat hij tegen de grote, lichte plastic bal moet duwen. Het is verstandig om te beginnen met één bal, anders is het te verwarrend voor jouw trouwe vriend. Het uiteindelijke doel is dat de hond verschillende grote plastic ballen in een voetbaldoel drijft. 

Uiteraard kun je ook met jouw hond voetballen met een bal die voor honden is bedoeld. Dit zou je ook hondenvoetbal kunnen noemen. Je kunt met de bal gooien, zodat de hond deze kan pakken, maar je kunt ook de hondenvoetbal bij jouw hond uit de buurt proberen te houden met je voeten. Pas dan natuurlijk wel op dat je jouw hond niet bezeerd. 

Hond in studio met oranje tennisbalDeze hond heeft toch liever een hondenvoetbal.

EK hondenvoetbal

Dat het bij hondenvoetbal vooral gaat om het plezier van de hond blijkt wel uit dit filmpje. In het programma ‘Even tot hier’ worden negen honden losgelaten op de grasmat van voetbalstadion in De Kuip in Rotterdam. De negen honden vertegenwoordigen allemaal een eigen land. De honden worden losgelaten op het veld en mogen hun gang gaan. Dat levert leuke en grappige beelden op. De honden spelen met de bal én met de hondenvoetbal en een commentator doet verslag van de ‘wedstrijd’. In het filmpje zie je hoe de honden treibball spelen door met hun neus, borst of pootjes de grote plastic bal in het doel te duwen. 

Welke voetballen zijn veilig voor honden? [top 3]

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende spelletjes en een hondensport die je met een hond kunt doen. Daarom heeft Snuffelbox een top 3 opgesteld van hondenvoetballen die veilig zijn voor je hond. Deze hondenvoetballen verschillen aanzienlijk van elkaar, zodat jij kunt kiezen voor de hondenvoetbal die het best bij jullie past. 

#1 Dutchwide hondenvoetbal

De Dutchwide hondenvoetbal is een voetbal met handvatten, zodat je de strijd met jouw hond aan kunt gaan. Deze bal is geschikt voor honden, omdat deze hondenvoetbal van extra sterk materiaal is gemaakt. De hond kan zelf met de hondenvoetbal spelen of jullie kunnen samen spelen. De handvatten maken het mogelijk dat de bal gemakkelijk kan worden gegooid. Houd er wel rekening mee dat ook een hondenvoetbal kapot kan worden gebeten. Als jouw hond bijzonder sterk is, dan is deze hondenvoetbal wellicht een minder goed idee, maar volgens de beoordelingen is deze hondenvoetbal het proberen meer dan waard. 

Hond in goal met zwart witte voetbalDe Dutchwide hondenvoetbal is een voetbal met handvatten, zodat je de strijd met jouw hond aan kunt gaan.

#2 Jolly Push-n-Play ball hondenvoetbal

De hondenvoetbal van Jolly is een lichtgewicht hondenvoetbal die uitstekend kan worden gebruikt voor het uitvoeren van treibball. Deze bal is gemaakt van hard polyurethaan en daarom bijzonder goed bestand tegen honden die het heerlijk vinden om in speelgoed te bijten. De hondenvoetbal van Jolly is beschikbaar in verschillende formaten, dus voor iedere hond is er wel een mogelijkheid voor deze bal. Deze hondenvoetbal is uitermate geschikt voor treibball, omdat de bal makkelijk voortgeduwd kan worden. 

#3 Happy Pet hondenvoetbal

De hondenvoetbal van Happy Pet zit iets anders in elkaar dan de andere twee voetballen die we in onze top 3 hebben opgenomen. Deze hondenvoetbal is rond, maar heeft verschillende openingen. Deze bal is niet geschikt voor treibball, maar kan wel gebruikt worden om mee te spelen. De bal stuitert wanneer je hem gooit, is makkelijk vast te houden en te vangen. Deze hondenvoetbal is niet alleen leuk om mee te spelen, maar zorgt ook voor het gebitsonderhoud van jouw hond. 

Hond met oranje rubberen voetbal - kauwt eropDe hondenvoetbal van Happy Pet zorgt voor het gebitsonderhoud van jouw hond.

Ben je op zoek naar ander onverwoestbaar speelgoed voor jouw hond, Snuffelbox heeft eerder het antwoord op je zoektocht gevonden.

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!