Mag een hond kaas? Snuffelbox vertelt

Een kaasplankje is heerlijk om na het kerstdiner op tafel te zetten en ook jouw hond zit verlekkerd naar al het lekkers op de kaasplank te kijken, maar mag een hond kaas? Helaas voor jouw trouwe viervoeter, maar kaas aan je hond geven doe je toch echt liever niet. Snuffelbox vertelt je waarom het antwoord ‘nee’ is op de vraag: ‘Mag een hond kaas?’ en stelt je een heerlijk hondvriendelijk alternatief voor, een alternatief dat ervoor zorgt dat een hond kaas kan eten.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Deze fan van Snuffelbox krijgt een lekker stukje kaas, maar wat voor kaas?

Waarom houden honden van kaas?

Wanneer wij kaas op tafel hebben staan, staat onze trouwe viervoeter al naast ons om de kaas, letterlijk, van ons brood te eten, maar waarom houden honden van kaas? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Honden houden niet alleen van kaas, maar eigenlijk van alles wat zij op kunnen eten. Het zintuig ‘smaak’ is bij honden minder goed ontwikkeld dan hun ruik. Kaas heeft een bepaalde, sterke geur, zeker voor een hond. Honden zijn van nature omnivoren en eten in principe alles wat voedzaam is, dus ook kaas.  

Waarom mag een hond kaas niet eten?

Maar wat is dan het probleem als een hond kaas eet? Kaas bevat lactose, al is dit wel een stuk minder dan de hoeveelheid lactose in melk, en alle honden zijn in principe lactose-intolerant. Dit betekent dat het lichaam van jouw hond de lactose in melkproducten niet kan afbreken. Melkproducten zijn voor honden lastig verteerbaar en het eten van kaas kan er dus voor zorgen dat jouw hond last krijgt van zijn darmen en van diarree. Geef jij jouw hond eens per maand een klein stukje kaas, dan hoef je daar natuurlijk niet direct van in paniek te raken, maar mocht jouw hond na een klein stukje al andere ontlasting hebben, dan is het dus verstandig om jouw hond helemaal geen kaas te geven. 

Honden zijn lactose-intolerant en kunnen last krijgen van hun darmen.

Welke soort kaas is veilig voor honden?

Kazen met bijzonder weinig lactose zijn in principe veilig voor honden, want het probleem met kaas is voornamelijk de aanwezigheid van lactose in het product. Je zou jouw hond best een klein stukje mozzarella kunnen geven. Echter, kaas bevat vaak ook veel vet en dit is ook niet goed voor honden. Wij van Snuffelbox raden je daarom aan om enkel producten die bestemd zijn voor honden aan jouw viervoeter te geven. Als je ervan overtuigd bent dat jouw hond kaas lekker vindt, dan kun je deze alternatieve voor kaas wellicht in overweging nemen. 

Wat is een yakstaaf? Een alternatief

Een yakstaaf bestaat onder andere uit Yakmelk van de Yaks uit de Himalaya in Nepal. Verder bestaat de yakstaaf uit slechts een paar andere ingrediënten: zout en limoensap. Daarom is deze yakstaaf vetarm en zeer eiwitrijk. De yakstaaf voor honden is erg hard, waardoor deze kauwsnack jouw viervoeter meerdere uren kauwplezier bezorgt. Dit komt het gebit ook ten goede. Verder is een yakstaaf 100% natuurlijk, glutenvrij en calciumrijk, zodat ook een hond met een voedselallergie kan genieten van deze heerlijke kaassnack hond.

Lees hier meer over de hondvriendelijke yakstaaf.

Pawfect cheesecuits

Cheesecuits van Pawfect bestaan net als de yakstaaf voor een deel, maar liefst 70%, uit Himalayakaas. Verder bevatten deze kaassnacks hond fruit, groenten, kruiden, notenboter en superfoods. In tegenstelling tot veel hondensnacks, gebruikt Pawfect uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat er in deze kaassnacks hond geen granen, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen en gluten te vinden zijn. Daarnaast zijn ook deze cheescuits hypoallergeen. Jouw hond met een voedselallergie kan deze snacks dus met een gerust hart eten. 

Cheesecuits van Pawfect bestaan net als de yakstaaf voor een deel, maar liefst 70%, uit Himalayakaas.

Beide producten bevatten dus voor een groot deel Himalayakaas. Mag een hond kaas? Het antwoord is dus eigenlijk ‘ja’, maar jouw hond mag zeker niet alle kaas. Jouw hond mag een lekkere yakstaaf of cheesecuits. Wij noemen nogmaals de voordelen van yakkaas.

  • Yakkaas is hypoallergeen en ideaal voor honden met een allergie.

  • Het is een natuurlijk ingrediënt en een bron van eiwitten, mineralen en vitaminen.

  • Er zit geen lactose in, want lactose is niet goed voor honden.

Mogen honden pindakaas? Snuffelbox vertelt het je.

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? In de Winter Wonderlandbox vind je niet alleen allerlei hondenproducten, zoals speeltjes en snacks, maar je vindt er ook een heerlijke yakstaaf voor jouw hond in. Een heerlijke traktatie die jouw hond wél mag. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!