Yakkaas hond, voedzaam en natuurlijk

Ben je op zoek naar een natuurlijke en voedzame traktatie waar je hond dol op is? Een product vinden dat aan beide criteria voldoet kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk. De Yakkaas hondenkluifjes voldoen aan genoemde criteria en zijn bovendien lang houdbaar. En bovenal beleeft je hond urenlang veel kauwplezier en dat houdt hem tevreden (en bezig). 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Met Yakkaas hondenkluifjes beleeft jouw hond urenlang kauwplezier.

Wat zijn yakkaas hondenkluiven?

Yakkaas hondenkluiven zijn een volledig natuurlijke en unieke traktatie voor alle soorten honden. Deze handgemaakte hondensnacks worden gemaakt op basis van een recept dat van generatie op generatie is doorgegeven in de uitlopers van de Himalaya in Nepal. Yakkaas hond staat dan ook wel bekend onder de naam Himalayakaas voor honden.

Yaks zijn robuuste koeien die in hoger gelegen gebieden leven. Ze hebben een dikke vacht die ze beschermt tegen de ijzige koude temperaturen. Deze dieren voeden zich met wild gras en andere vegetatie. De melk van de Yaks geven de kaas vervolgens een heel aparte smaak.

Plaatselijk staat de kaas bekend als Churpi. Yakkaas wordt gemaakt met slechts een paar ingrediënten: zout, limoensap en Yakmelk. Deze kaas is vetarm en zeer eiwitrijk. 

De yakkaas hond is een product dat door de bevolking van Nepal veel gebruikt wordt als een goed houdbare snack. In Nederland is het verkrijgbaar als harde hondensnack voor baasjes die de kauwbehoefte van hun hond willen bevredigen.  

Als je hond verveeld lijkt met zijn huidige kluifjes, zullen de Himalayastaven, zoals ze ook worden genoemd, zeker een favoriet voor je viervoeter vormen.

Ook nieuwsgierig naar een andere bijzondere hondenkluif, lees dan hier over de koffieboomwortel hondenkluif.

Yakkaas hond staat dan ook wel bekend onder de naam Himalayakaas voor honden.

Wat maakt yakkaas voor honden uniek?

Yakkaas voor honden is een verfrissende afwisseling op de gewone hondensnacks en hondenkluiven. Deze kluiven worden gerookt om vervolgens een geweldige smaak te creëren die volkomen uniek is.

De yakkaas kluiven voor honden zijn erg hard, waardoor ze jouw viervoeter meerdere uren kauwplezier bezorgen. Je hond zal absoluut genieten van het wegschrapen van de smaak met zijn tanden. Daar komt bij dat het kauwen op de Himalayastaven zeer goed is voor de gebitsverzorging van je huisdier. 

Yakkaas hond XL tot S

De Himalayakaas is verkrijgbaar in diverse maten, zoals yakkaas hond XL voor de grote kauwer en een klein maatje S voor de kleine viervoeters. En alles wat daartussen zit. Je kan dus altijd precies de juiste maat kiezen voor jouw viervoeter. 

Bij een kauwstaaf voor je hond is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Een te kleine snack voor een grote hond heeft weinig effect. Daarnaast is een te grote yakkaas hondenkluif voor een kleine Chihuahua geen beginnen aan. Deze past niet goed in de bek, waardoor het niet lukt om de kluif zachter te maken en eraan te sabbelen. 

Geef yakkaas als traktatie of beloning en als onderdeel van een evenwichtige voeding. Zorg er altijd voor dat er schoon, vers drinkwater beschikbaar is en dat de traktatie de juiste maat heeft voor je hond. Kauwen kan verstikkingsgevaar opleveren, dus laat je hond nooit zonder toezicht kluiven.

Benieuwd welke andere kauwproducten goed zijn voor jouw hond, lees deze blog over de beste kauwproducten.

Er zijn verschillende maten yakstaven op de markt.

Yakkaas hond magnetron opwarmen

Tegen de tijd dat je hond het einde van het kauwbot heeft bereikt en er nog maar een kleine hoeveelheid over is, kun je de traktatie opwarmen in de magnetron. Na een paar seconden produceert de yakkaas een traktatie in de vorm van een kaassoesje met een andere textuur die knapperig is. Evenals een intense nieuwe smaak om van te genieten. 

Deze textuur gemengd met de licht rokerige smaak, maakt yakkaas hond een uitstekende optie voor je trouwe viervoeter, ongeacht de grootte. De yakkaas hond warm je slechts één minuut in de magnetron op. Laat het daarna heel even afkoelen, alvorens je de lekkernij weer aan je hond geeft om ervan te genieten. 

Yakkaas geschikt voor honden met allergie

Yakkaas hondensnacks zijn 100% natuurlijk, glutenvrij en calciumrijk. Het is een heerlijke traktatie gemaakt volgens een vegetarisch recept met ingrediënten van menselijke kwaliteit. 

Deze lang houdbare en heerlijke kluiven zijn met de hand gemaakt van authentieke en zeldzame yakkaas uit de Himalaya. Lucht gedroogd en gerookt tot in de perfectie, zijn deze voedzame Himalayastaven volledig natuurlijk, vetarm en bevatten geen kunstmatige smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Ze zijn rijk aan eiwitten, slijtvast (perfect om tandplak en tandsteen te bestrijden), plus ze houden een hond urenlang bezig. 

Het beste voor een hond om op te kauwen zijn botten, pezen of kluiven die gemaakt zijn van 100% natuurlijke producten, zoals de yakstaven. Deze zijn gezond, want ze bevatten geen toevoegingen, chemicaliën, lijm (wat je vaak ziet bij geperste botten) en zijn bovendien niet gebleekt. Bovendien zijn 100% natuurlijke kluiven hypoallergeen, bestaan ze uit één eiwitbron en zijn ze vrij van gluten. Daardoor dus ook geschikt voor honden met een allergie. Yakkaas hondenkluifjes bevatten slechts drie ingrediënten: Yakmelk, zout en limoensap.

Snuffelbox gezonde hondensnacks

Snuffelbox hecht belang aan de gezondheid van onze viervoeters. Daarom tref je in de Snuffelbox enkel en alleen gezonde hondensnacks aan, die de gezondheid van je huisdier bevorderen. Naast dat de door ons gekozen hondensnacks gezond zijn, smaken ze ook overheerlijk. Met de hondensnoepjes en kluifjes die in de Snuffelbox zitten, kan je jouw hond altijd een verantwoorde snack tussendoor geven.

Je treft in de Snuffelbox enkel en alleen gezonde hondensnacks aan, die de gezondheid van je huisdier bevorderen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!