Wat is een vegetarische koffieboomwortel hondenkluif?

Ben je op zoek naar een 100% natuurlijke, duurzame en onbewerkte hondenkluif? Kies dan voor een koffieboomwortel voor honden. Koffiehout is ideaal voor honden met een grote kauwbehoefte, omdat deze lang meegaat. Als ook voor honden die buiten graag op een stok willen bijten. De koffieboomwortel kluif is vegetarisch, volledig hypoallergeen, glutenvrij en cafeïnevrij. Wat maakt dit hondenkluif zo bijzonder? Snuffelbox zocht het voor je uit. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat is een koffieboomwortel?

Een koffieboomwortel is een hondenkluif en is een 100% natuurproduct. Daardoor is geen enkele koffieboomwortel gelijk. Uiteraard zijn er verschillende maten koffieboomwortels te verkrijgen van maat XS (onder de 100 gram) tot grote kauwkluiven van meer dan 300 gram. 

De koffieboomwortel staat ook bekend onder de namen koffieboom kauwwortel, koffiehout en koffiewortel. Deze hondenkluif is een harde, duurzame en natuurlijke hondenkauwsnack. Vanwege de 100% natuurlijke samenstelling is dit bot ook geschikt voor honden met een voedselallergie of -intolerantie. 

Het is een harde koffiewortel die afkomstig is uit Vietnam, maar gemaakt is van zacht hout. Dit betekent dat het hout niet kan splinteren en dus zeer veilig is voor honden. Door het bijten, knagen en sabbelen wordt het hout zacht en kan je hond het langzaam opeten. 

Zoek je naar voer en snacks met een natuurlijke samentelling op plantaardige basis, lees dan deze blog van Snuffelbox.

Koffieboom kouwwortel voor jouw trouwe viervoeter.

Wanneer is een koffiehout kauwwortel hond geschikt?

Een koffieboom kauwwortel hond is geschikt voor de echte kauwers. Honden die graag aan iets knagen. Daarom is een koffieboomwortel ideaal voor honden die graag op boomtakken kauwen, wat overigens erg gevaarlijk kan zijn. Want de scherpe randjes van takken kan in de maag blijven steken. Dit is absoluut niet het geval met een koffiewortel, wat gemaakt is van zacht hout en verteerbaar is. 

Een koffieboom kauwwortel hond splintert niet. Bij het kauwen komen er vezels van de koffiewortel vrij die de darmen van je hond op een positieve manier stimuleren. Wanneer je hond flink aan het kauwen is, komen er zachte en natte stukjes vanaf. Dit kan wat troep geven. Als je hond de koffieboom kauwwortel even links laat liggen, droogt deze op. Er kunnen dan stukjes vanaf komen. Dit kan verder geen kwaad. 

Snuffelbox tip: wil je jouw hond een beetje helpen? Leg de koffieboomwortel een uur in het water, zodat deze al wat zachter is als je deze geeft.

Een koffieboom kauwwortel hond is geschikt voor de echte kauwers.

Voordelen koffieboomwortel hond

Een koffieboomwortel hond kent veel voordelen. Snuffelbox heeft deze voor je op een rij gezet: 

  • Het kauwen op de koffieboomwortel ondersteunt de dagelijkse reiniging van het hondengebit; 

  • De dichte structuur van de koffiehoutvezels zorgen voor een stimulans van de darmen;

  • Voor honden is kauwen op een kluif rustgevend en fijn, waardoor endorfine (gelukshormoon) vrijkomt, waar je hond blij van wordt; 

  • Koffiehout hond splintert niet en is dus veilig om te geven als kauwbot. 

Kortom, het kauwen op een koffieboomwortel optimaliseert de spijsvertering, is goed voor de natuurlijke verzorging van het gebit en geeft een happy feeling. 

Voor welke hond is een koffieboomwortel geschikt?

Een koffieboomwortel is in droge toestand hard en daarom nog niet geschikt voor de allerkleinsten. Een koffieboomwortel kan je vanaf 3 maanden geven aan je puppy, maar wel met toezicht. Het beste is een kleine koffieboom voor je puppy te kopen, die klein van formaat is, en deze eerst goed nat te maken alvorens je deze geeft. Daardoor is het hout al wat weker en dus minder hard om op te kauwen. De vezels die je pup binnenkrijgt, zijn volledig veilig en stimuleren de darmwanden. Uiteindelijk komen de vezels er via de ontlasting uit. 

Een koffieboomwortel is geschikt voor pups en volwassen honden die van kauwen houden. Heeft je hond hier geen geduld voor en wil hij het bot scheuren, zoals ze met een speeltje omgaan? Dan is een koffieboomwortel niet geschikt. Fanatieker ‘slopertjes’ zien deze kauwsnack als een speeltje om zichzelf bezig te houden, maar eten de vezels niet op. Deze laten ze links liggen of spugen het uit in plaats van ze door te slikken. 

Een koffieboomwortel hond kent veel voordelen.

Heeft je hond behoefte om te kauwen, geef een hondenkluif

Kauwen is een instinctieve activiteit bij alle honden. Het stelt ze in staat hun omgeving te onderzoeken, hun kaken te oefenen en zelfs hun tanden te poetsen. Bovenal houdt het hun geest bezig en verlicht het verveling. Als honden echter niet over de juiste kauwartikelen beschikken, kan dat leiden tot destructief kauwgedrag en andere gedragsproblemen. 

Kauwspeelgoed voor honden is één manier om het natuurlijke verlangen van je trouwe metgezel om op dingen te kauwen te bevredigen. Een andere aanpak om de kauwbehoefte van je hond te bevredigen en tegelijkertijd een aangename traktatie te geven, is hem smakelijke, eetbare hondenkluiven te geven. 

Als je zoekt naar een kluif die het beste is voor jouw viervoeter om op de te kauwen, kijk dan eens hier.

Gezonde hondensnacks: 100% natuurlijk

Botten, pezen en kluiven die helemaal van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zijn het beste voor een hond om op te kauwen. Deze zijn gezond, omdat ze vrij zijn van toevoegingen, chemicaliën en lijm (wat veel voorkomt in geperste botten), en omdat ze niet gebleekt zijn. Bovendien zijn 100% natuurlijke kauwbotten hypoallergeen, bevatten ze slechts één eiwitbron, en zijn ze glutenvrij. Zoals de koffieboomwortel hond. Daardoor zijn ze ook aanvaardbaar voor allergiegevoelige huisdieren. 

Deze trouwe viervoeter kan niet wachten op zijn koffieboom kauwwortel.

In de maandelijkse editie van Snuffelbox zitten enkel diverse gezonden hondensnacks. Van kauwstaven en kauwsticks tot gezonde beloningssnoepjes en pezen. Ben je daarom op zoek naar een verrasingsbox voor een hondenbaasje of voor je eigen hond? Bestel dan in onze onlinewinkel een Snuffelbox voor je trouwe viervoeter.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!