Met je hond naar zee - de top 7 hondenstranden van Duitsland

Een vakantie aan zee is gewoonweg heerlijk. Het wordt nog beter als je je hond kunt meenemen naar het strand. Of het nu de Oostzee is of de Noordzee, overal in Duitsland zijn prachtige hondenstranden voor een heerlijke vakantie of een leuk dagje uit. Wij presenteren de top 7 hondenstranden in Duitsland voor jou en je hond. Een geweldig dagje uit staat je te wachten!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Neem je hond mee naar de kust! De top 7 hondenstranden in Duitsland

Er wacht veel plezier voor honden op deze geweldige hondenstranden in Duitsland.

Ongeacht de tijd van het jaar, zomer of winter, een uitstapje naar het hondenstrand is altijd een geweldige ervaring voor jou en je hond. Hier kun je uren wandelen, spetteren in de zee of gewoon genieten van een picknick in het zand. Vergeet niet wat hapjes en drankjes in te pakken voor je uitstapje naar zee, want een dagje strand kan behoorlijk vermoeiend zijn. 's Avonds val je hondsmoe in bed en denk je nog lang aan deze dag terug.

Snuffelbox presenteert de top 7 hondenstranden in Duitsland.

#7 Hondenstrand Ahlbeck (Usedom)

Het hondenstrand in Ahlbeck.

Het hondenstrand in Ahlbeck ligt vlak bij de Poolse grens met Swinemünde. Daar kun je urenlang wandelen met je hond en samen met je hond gaan zwemmen in het daarvoor bestemde strandgedeelte. Een prachtig strand voor je hond.

#6 Hondenstrand in Boltenhagen

Pret voor honden op het strand van Boltenhagen.

Er zijn twee hondenstranden aan het lange en fijne zandstrand van Boltenhagen. Maak een kort uitstapje naar de adembenemende kliffen. Hier kun je ook samen een typische Oostzeestoel huren.

#5 Hondenstrand Binz (Rügen)

Het hondenstrand in Binz op het eiland Rügen.

Het Oostzee-eiland Rügen heeft veel te bieden. Eerst een wandeling door het mooie stadje Binz en dan naar het hondenstrand is waarschijnlijk het perfecte dagje uit voor mens en hond. Het hondenstrand ligt iets buiten het centrum van de stad, maar biedt voldoende ruimte om te ravotten en te spelen.

#4 Hondenstrand Warnemünde

Op het strand van Warnemünde.

De Baltische badplaats Warnemünde ligt op slechts 15 minuten van Rostock. Er valt hier veel te ontdekken en er is volop bedrijvigheid. Het hondenstrand is gemakkelijk te bereiken en talloze viervoeters ravotten hier. In de haven van Warnemünde kun je de grote cruiseschepen zien binnenkomen, een geweldige ervaring voor jou en je hond.

Ben je meer een fan van het bos? Wij hebben leuke hondenbossen voor je op een rij gezet.

#3 Timmendorfer Strand hondenstrand

Een leuke herinneringsfoto bij de duinen.

Timmendorfer Strand is een geweldig dagje uit voor jou en je hond. Hier kun je door het stadje wandelen en een broodje vis delen voordat je naar het uitgestrekte strand gaat. Je hoeft slechts het duin over te steken en een fijn zandstrand wacht op je, waar je een heerlijke dag kunt doorbrengen.

#2 Hondenstrand Zingst (Fischland-Darß-Zingst)

Hier kunnen hond en baasje tot rust komen.

Veel mensen kennen zeker de beroemde pier in Zingst, maar het hondenstrand moet ook op je route liggen als je wilt genieten van het heldere water en het fijne zand. Je kunt de hele dag doorbrengen op het hondenstrand in Zingst. ‘s Avonds zul je zeker met vreugde terugkijken op deze bijzondere dag.

#1 Rerik hondenstrand

Gelukkig op het hondenstrand kijkt deze puppy in de camera.

Een kleine tip is het Oostzee hondenstrand in Rerik. Het is hier niet zo druk en je kunt je neus of snuit in de wind houden en genieten van de frisse Oostzeelucht. Waarom loop je geen race met je hond naar het water? Op je plaatsen, klaar, af!

Is Duitsland toch een beetje te ver voor een korte trip, dan kun je ook lezen over onze 5 leukste hondenstranden in Nederland.

Onze tip voor een geweldige dag op het hondenstrand

Een dag op het hondenstrand is heerlijk en ook een beetje vermoeiend. Dus wat dacht je van een kleine snack voor je hond tussendoor? In de Snuffelbox vind je hoogwaardige hondenspeeltjes, leuke kauwartikelen en lekkere snacks voor je geliefde pelsneus. Precies het ding voor een perfecte dag aan het strand.

Schrijf je hond nu in voor de Snuffelbox!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!