Wandelen in het hondenbos [top 5] 🌲

Spelen, rennen en ravotten zonder anti-ontsnappingstuig voor honden is de droom van iedere gezonde viervoeter. Wij mensen weten dat onze trouwe rakker niet overal los mag lopen, maar dit valt moeilijk uit te leggen aan onze hond. Waar mogen honden dan wel los in het bos? Wat zijn de leukste hondenbossen van Nederland? Snuffelbox vertelt je vandaag alles over het hondenbos. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waar mogen honden los in het bos?

Honden mogen los in een losloopgebied. Als een losloopgebied zich bevindt in een bos, dan noemen we dat een hondenbos. Jouw hond hoeft hier niet aan de riem of aan een anti-ontsnappingstuigje, maar hij moet wel onder appèl staan. Dat houdt in dat jouw hond goed gehoorzaamt wanneer je hem terugroept of terugfluit. Waar honden los mogen in het bos staat duidelijk aangegeven op bordjes. Bij twijfel kun je altijd informatie opvragen bij het informatiepunt als dat aanwezig is. Bij twijfel adviseren wij je hond niet los te laten lopen. De boete voor een loslopende hond is namelijk niet mals.   

Houd je niet zo van het bos en ga je liever naar het strand? Snuffelbox heeft de 5 hondvriendelijkste standen voor je opgezocht.

Deze hond geniet van zijn tijd in het bos samen met zijn baasje.

Wat is de boete voor een loslopende hond?

Maar wat is de boete voor een loslopende hond dan? Als jouw trouwe viervoeter losloopt in een bos of een ander gebied waar dit niet mag, dan kan dit een boete opleveren van 100 euro. Als jouw hond losloopt in een gebied waar dat niet mag én hij jaagt een dier op dat woonachtig is in het bos, zoals een vos, een konijn of een hert, dan kan dit zelfs 500 euro kosten. Dit klinkt bijzonder hoog, maar het is natuurlijk van groot belang dat iedereen zich veilig kan voortbewegen. Daarnaast kun je er niet vanuit gaan dat iedereen van honden houdt, hoe lief jouw trouwe viervoeter ook is. Houd jouw hond dus keurig aan de lijn op plekken waar dat moet. Wil je jouw hond wel lekker los laten in het bos, zoek dan een hondenbos op. Snuffelbox heeft de leukste voor je verzameld. 

Toch liever met jouw trouwe viervoeter naar een hondenpark. Wij hebben de oplossing voor je.

De leukste hondenbossen van Nederland

Het is een prachtige herfstdag en je wilt eropuit trekken met jouw trouwe viervoeter. Daarom heeft Snuffelbox de vijf leukste hondenbossen voor je op een rij gezet. 

Naar welk hondenbos gaan we vandaag?

Hondenbos Dobbeplas

In hondenbos de Dobbeplas in Nootdorp in Zuid-Holland mogen honden het hele jaar loslopen. In het omliggende gebied is het niet toegestaan om jouw viervoeter los te laten lopen. Tussen 1 april en 1 oktober zijn honden niet toegestaan op de lig- en speelweiden, ook niet als zij aangelijnd zijn. Dit betekent gelukkig wel dat jij op veel plekken met jouw trouwe viervoeter mag lopen gedurende de herfst. In het hondenbos Dobbeplas mag hij lekker los. 

Hondenbos Hellendoorn

In het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug in Overijssel zijn er maar liefst drie plaatsen waar jouw trouwe viervoeter naar hartenlust kan genieten van het buitenleven. Het grootste gebied bevindt zich in Hellendoorn. De Hellendoornse berg bevat verschillende bospaden en grote zandvlaktes waar jouw trouwe viervoeter heerlijk kan spelen en rennen. Er zijn ook plaatsen waar jouw hond niet los mag lopen, maar waar jullie samen wel van de natuur kunnen genieten. 

Hondenbos Het Leesten

Hondenbos Het Leesten is hét hondenbos onder de hondenbossen in Gelderland. In dit grote omheinde gebied mag jouw hond spelen en rennen dat het een lieve lust is. Er zijn grote vlaktes en jullie kunnen samen genieten van veel groen. Het hondenbos Het Leesten is niet de enige plek waar je gezellig met jouw viervoeter op pad kunt. Er is een Natte Neuzenroute die voor een deel door het losloopgebied loopt. De gehele route mag de hond los. Echter, het is belangrijk dat jouw hond wel onder appèl staat.  

Hondenbos Ulvenhout 

Het hondenbos Voorbos maakt deel uit van het grote Ulvenhoutse bos in Noord-Brabant. In het hondenbos kan jouw hond genieten van de vallende bladeren en heerlijk rennen. In deze prachtige omgeving kun je heerlijk wandelen met jouw viervoeter. Hij mag dan wel niet overal los, maar het gehele bos is het meer dan waard om te bezoeken. Bepaalde delen zijn al eeuwen en eeuwen oud.

Hondenbos Purmerbos

In Noord-Holland vinden we het hondenbos Purmerbos. In dit bos is maar liefst 150 ha gereserveerd als hondenbos, dus er is genoeg plek voor jouw vrolijke viervoeter om heerlijk te rennen, te spelen en te ravotten. In de rest van het bos moet jouw viervoeter worden aangelijnd en op sommige plekken mag hij niet komen, maar met 150 ha aan hondenbos is de rest snel vergeten. 

Deze hond geniet van zijn tijd samen met zijn baasje in het hondenbos!

Regels die gelden in een hondenbos

Dat jouw hond los mag lopen in een hondenbos betekent natuurlijk niet dat er geen regels zijn. 

  • Houd jouw hond onder appèl. Hij mag heerlijk rondrennen en genieten van de natuur, de vrijheid en andere honden om mee te spelen, maar hij moet wel komen als je hem roept of fluit. 

  • Houd er rekening mee dat ook andere mensen willen genieten van de natuur. Dat het een hondenbos betreft, betekent natuurlijk niet dat andere mensen daar niet mogen komen. Zorg er daarom voor dat jouw trouwe viervoeter geen andere mensen of dieren lastigvalt die dat niet prettig vinden. 

  • Wellicht overbodig om te benoemen, maar het is bijzonder belangrijk dat jouw viervoeter goed gesocialiseerd is. Jouw hond mag niet uitvallen naar andere honden of een gevaar vormen voor zijn omgeving. 

Toch liever naar een hondenspeeltuin? Laten we gaan!

Geef jouw trouwe viervoeter iets lekkers uit de Snuffelbox. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Gaan we nu al naar huis?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!