Gezellig met je hond naar een hondenpark

Het is heerlijk fris, maar zonnig herfstweer en daarom besluit je met jouw hond een wandeling te maken door een park bij jou in de buurt. Jouw hond is jong en wil met alle liefde even lekker rondrennen, maar het bordje bij het park is duidelijk: honden moeten aan de lijn. Jij begrijpt het wel, want andere mensen moeten ook rustig genieten van de buitenlucht en niet iedereen is dol op honden. Jouw trouwe vriend begrijpt er alleen helemaal niks van. Jij zou hem ook liever laten rennen. Om de keuze voor een park in het vervolg makkelijker te maken, heeft Snuffelbox het mooiste hondenpark per provincie voor je opgezocht. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waar mag je je hond uitlaten?

Binnen de bebouwde kom moet jouw trouwe viervoeter eigenlijk altijd aangelijnd zijn. Iedere gemeente bepaalt zelf waar honden los mogen lopen en uitgelaten mogen worden. Er zijn binnen de gemeente dus wel plekken waar jouw harige vriend los mag lopen, maar losloopgebied wordt altijd aangegeven met borden. Buiten de bebouwde kom mogen honden vaker los. Ook dit wordt aangegeven op borden. Eigenlijk kun je, als je goed op de borden les, nauwelijks de mist ingaan wat betreft het al dan niet aanlijnen van jouw beste vriend. 

Hondenpark in Noord-Holland

We beginnen met een mooi stukje natuurgebied centraal gelegen in Noord-Holland: recreatiegebied Geestmerambacht. Dit natuurgebied is zowel vanaf Amsterdam als vanaf Den Helder goed te bereiken en bestaat uit een grote waterplas en veel groen. Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden in het hele gebied loslopen. Er zijn verschillende looproutes en er is ook een restaurantje waar je samen met jouw viervoeter kunt uitrusten van de wandeling. Het Geestmerambacht staat daarom zeker in deze lijst als losloopgebied van Noord-Holland net voorbij Alkmaar. 

Hondenpark in Zuid-Holland

Dit park hebben we eerder in een blog besproken, maar het kan geen kwaad om deze leuke hondenspeeltuin nogmaals op de kaart te zetten. Speeltuin Bello is speciaal voor jouw beste hondenvriend. Op deze omheinde speelplaats kan jouw hond samen met andere honden genieten van gezelligheid en speeltijd met andere honden. Voor een kleine toegangsprijs kan jouw harige vriend heerlijk rennen en ravotten in het zand en op tunnels en klimtoestellen. Kom gezellig naar dit hondenpark in Rotterdam. 

Agility in hondenparkLekker spelen in de speeltuin.

Hondenpark in Utrecht

Heerlijk vrij rond mogen lopen en rollen in het stuifzand, wat wil jouw trouwe viervoeter nog meer? In het gebied De Lange Duinen mag jouw trouwe viervoeter overal loslopen en genieten van uitgestrekte zandvlaktes waar hij heerlijk kan rennen en spelen. Een heerlijk hondenpark in het altijd mooie Soest.    

Hondenpark in Noord-Brabant

Spetter pieter pater, lekker in het water spelen met jouw hond. Zeker, bij hondenzwemvijver ‘Ut Poeleke’. Op dit omheinde terrein kan jouw trouwe hondenvriend lekker spelen en zwemmen in het water. Daarnaast kan hij uitrusten op het grasveldje en spelen met zijn andere hondenvriendjes. ‘Ut Poeleke’ in Oeffelt in het oosten van Noord-Brabant is zeker een bezoekje waard, zeker op warme dagen. Vergeet je niet te reserveren voor dit leuke hondenpark?

Hondenpark in Noord-BrabantLekker zwemmen in de hondenzwemvijver.

Hondenpark in Zeeland

We kunnen je natuurlijk niet naar Zeeland sturen en het niet hebben over het strand. In Zeeland vind je veel stranden voor jouw trouwe hondenvriend. Geniet bijvoorbeeld van het strand bij Zoutelande. Jouw trouwe viervoeter mag hier vanaf half september tot 1 mei heerlijk rennen en ravotten in het zand en in het water. Wist je dat het strand bij Zoutelande het enige strand van Nederland  is dat op het zuiden ligt? Het strand is een groot hondenpark in het voorjaar en najaar. 

Hondenpark in Friesland

Van Zeeland gaan we naar het noorden van Nederland, Friesland en wel naar een van de waddeneilanden die onder de provincie Friesland valt, namelijk Schiermonnikoog. Dit waddeneiland is het hondvriendelijkste eiland van alle waddeneilanden. Dat is niet zomaar een titel, dat is een titel om trots op te zijn. Op het strand mag jouw trouwe viervoeter het gehele jaar loslopen. Dat is nog eens een hondenpark voor jouw harige vriend. 

Hondenpark in FrieslandLekker spelen op het strand en genieten van de stilte.

Hondenpark in Groningen

Van Friesland gaan we naar de buren: Groningen. Net op de grens met Friesland ligt het nationaal park Lauwersmeer. In het noordelijke deel van het Ballastplaatbos en het gedeelte van het strand mogen honden het gehele jaar loslopen. Ook op het derde strand vanaf Lauwersoog en in het bosgebied ten zuiden van Kollumerwaard mogen honden vrij rennen en spelen. Een heerlijk natuurgebied dat een hondenpark vormt voor jouw hondenvriend. 

Hondenpark in GroningenGenieten van het stadspark.

Hondenpark in Drenthe 

Van de stranden en het bos gaan we naar een hondenspeeltuin waar je hond fijn kan spelen in Drenthe met de naam Midden-Drenthe. Deze hondenspeeltuin is opgericht door vrijwilligers en is omheind en veilig voor jouw viervoeter. In deze speeltuin kan jouw hond rennen, spelen en klimmen op de speeltoestellen. Hoe fijn is het dat jouw viervoeter kan genieten van speelplezier met andere honden in dit hondenpark in Beilen? 

Hondenpark in Gelderland

Wil je even aan de drukte van de stand ontsnappen? Ga eens naar park Klarenbeek in Arhnem, want jouw trouwe viervoeter mag in dit stadspark heerlijk vrij rondlopen en hoeft alleen tussen de weilanden aan de lijn. Heerlijk genieten van de faciliteiten van de stad en binnen no-time heerlijk met je hond los in de natuur. Wat wil je nog meer van een hondenpark? 

Hondenpark in Flevoland

Terug naar het bos. In het Voorsterbos ligt het dagrecreatiecentrum De Voorst en in die omgeving mag jouw hond het gehele jaar heerlijk rennen en spelen in vrijheid in het losloopgebied. In de buurt vind je ook horeca waar je gezellig met jouw hond kunt zitten na een heerlijke playdate. Zo verandert een deel van het Voorsterbos in een heerlijk hondenpark voor jouw harige vriend. 

Hond staat in een hondenparkGenieten van het bos en de gevallen bladeren.

Hondenpark in Overijssel

Is jouw hond dol op zand en ben jij dol op de schoonheid van de natuur in de vorm van het bos, dan is Landgoed Lutterzand voor jullie zeker een bezoekje waard. Het losloopgebied waar honden los mogen is niet bijzonder groot, maar dat maakt voor jouw trouwe viervoeter niet uit. Als hij maar kan rennen en ravotten in het zand! Een heerlijk stukje hondenpark op Landgoed Lutterzand. 

Hondenpark in Limburg

We sluiten af met het zuiden van ons kikkerlandje. Klein, maar fijn is het losloopgebied boven op de Sint-Pietersberg in Maastricht. Na een lange wandeling van ruim 10 kilometer in de omgeving van de Sint-Pietersberg kun jij uitrusten en genieten van jouw spelende hondenvriend terwijl hij vriendjes maakt met stadsgenoten in dit losloopgebied. 

Gezellig aan het spelen in een hondenpark? Geef jouw trouwe viervoeter iets lekkers uit de Snuffelbox. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!