Mondwater hond | gebitsverzorging voor honden

Het gebit van jouw hond ruikt niet altijd even fris. Althans de mond van onze hond ruikt niet zoals wij het woord ‘fris’ zouden omschrijven. Toch is er een verschil tussen een hondengebit dat ‘niet zo fris’ ruikt en een hondengebit dat anders ruikt dan het zou moeten ruiken. Om een stinkend hondengebit te lijf te gaan, kun jij al baasje gebruikmaken van mondwater voor honden. Hoe mondwater hond ondersteuning kan bieden bij de gebitsverzorging van jouw hond en welk mondwater voor honden het best beoordeeld wordt door consumenten lees je in deze Snuffelpost.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Het is belangrijk om het gebit van jouw hond goed te verzorgen door gebitsverzorging toe te passen.

Wat is mondwater voor honden?

Mondwater voor honden is speciaal ontworpen om de gebitsreiniging van jouw hond te helpen ondersteunen. Mondwater hond zorgt er namelijk niet alleen voor dat de adem van jouw hond ‘frisser’ gaat ruiken, maar helpt ook met het verwijderen van tandplak en tandsteen en het kan ervoor zorgen dat de kans op een ontsteking in de mond van jouw hond geen kans krijgt. Mondwater voor honden kan de dagelijkse gebitsverzorging van jouw hond ondersteunen. 

Waarom stinkt de mond van mijn hond? 

De mond van een hond ruikt vanuit menselijk oogpunt over het algemeen niet fris. Toch is er een verschil tussen een hondenmond die niet bepaald ‘fris’ ruikt en een die een bijzonder afwijkende geur heeft. Wanneer het gebit van jouw hond stinkt en een afwijkende, rottende, lucht afgeeft, zijn er mogelijk onderliggende gezondheidsredenen waar deze geur het gevolg van zou kunnen zijn. Een van de veelvoorkomende redenen van een stinkend hondengebit is tandplak en tandsteen, die zich kunnen ophopen op de tanden van de hond en die kunnen leiden tot ontstekingen en infecties op de tanden en het tandvlees van jouw hond. Daarnaast kan een gebrek aan tandverzorging ook een oorzaak zijn van een stinkende adem. Het is dus belangrijk om het gebit van jouw hond goed te reinigen. 

De stinkende adem van onze hond wordt veroorzaakt door etensresten en bacteriën.

Hoe maak ik de tanden van mijn hond schoon?

De tanden van jouw hond schoonmaken kan onder andere met mondwater voor honden, maar het is belangrijk om, net als bij jouw eigen gebitsverzorging, bepaalde producten te overwegen om het gebit van jouw hond schoon te houden. 

Tandenborstel en tandpasta voor honden

Het is wellicht niet direct een handeling waar je in de eerste instantie aan denkt bij het verzorgen van jouw hond, maar het poetsen van de tanden van jouw hond kan een bijzonder goede manier zijn om het gebit van jouw hond te onderhouden. Door de tanden van jouw hond te poetsen met een speciale tandenborstel en tandpasta voor honden houdt je tandplak en tandsteen uit de buurt van het gebit van jouw hond. 

Kauwsnack

Het klinkt wellicht een beetje tegenstrijdig, maar een kauwsnack kan ook ondersteuning bieden bij de gebitsreiniging van jouw trouwe viervoeter. Er zijn speciale kauwsnacks op de markt die speciaal bedoeld zijn om het gebit van jouw hond te ondersteunen en tandplak en tandsteen tegen te gaan. 

Tandverzorging door een dierenarts

Het is belangrijk om minimaal één keer per jaar met jouw hond naar de dierenarts te gaan voor een algehele controle. Tijdens deze controle is het belangrijk dat de dierenarts ook naar het gebit van jouw hond kijkt en eventueel tandplak en tandsteen verwijdert. Tandplak en tandsteen zijn vaak de veroorzakers van gebitsproblemen bij honden, omdat ze uiteindelijk kunnen zorgen voor infecties aan het gebit. 

Mondwater voor honden

Mondwater voor honden is een bijzonder goede aanvulling voor de gebitsreiniging van jouw hond. Mondwater hond verwijdert tandplak en tandsteen bij honden en helpt infecties aan het gebit te voorkomen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de adem van jouw hond ‘frisser’ ruikt. 

Uiteraard is het belangrijk dat de gebitsverzorging van jouw hond alleen wordt gedaan met producten die speciaal zijn gemaakt voor honden. Het is beslist onverstandig om producten die bedoeld zijn voor mensen te gebruiken bij een hond. Een product speciaal gemaakt voor honden bevat andere ingrediënten die een positieve invloed hebben op de gezondheid van honden. 

Kauwsnacks lijken misschien een soort snoep voor honden, maar het zijn heel behulpzame middelen voor gebitsverzorging.

Lees meer over de juiste gebitsreiniging voor honden

Welk mondwater is het beste voor hond?

Welk mondwater voor honden het beste is, hangt af van de voorkeur die jij als baasje aan de mondwater voor honden geeft. Het is bijzonder belangrijk dat je jouw eigen verwachtingen van het mondwater op een rij zet. Wellicht vind jij het belangrijk dat het mondwater hond volledig van natuurlijke producten gemaakt is of dat er geen toegevoegde kleur-, geur- en smaakstoffen in het mondwater verwerkt zijn. Om jou de beste keuze voor jouw hond te laten maken, heeft Snuffelbox een top 3 mondwater voor honden samengesteld

Top 3 mondwater voor honden 

#1 Mondwater OxyFresh 

OxyFresh mondwater is nu ook beschikbaar in een uitvoering speciaal voor honden en andere dieren. Dit mondwater voor honden verhelpt een slechte adem, voorkomt tandsteen en heelt en verzorgt ontstoken tandvlees. OxyFresh mondwater voor honden werkt op basis van zink en oxygene. Deze ingrediënten neutraliseren stinkende geuren en creëren een gehydrateerd en gezond gebit. Het mondwater van OxyFresh voor honden is veilig te gebruiken en veroorzaakt geen bijwerkingen bij jouw hond. Het is uiteraard belangrijk om de juiste dosering aan te houden. Voeg 1 theelepel OxyFresh mondwater speciaal bedoeld voor huisdieren toe aan 250 ml drinkwater voor het beste resultaat. 

Mondwater hond ervaringen met OxyFresh mondwater

De ervaringen van consumenten met OxyFresh mondwater lopen uiteen, maar het merendeel van de consumenten op Bol.com is tevreden of zelfs zeer tevreden over het mondwater van OxyFresh. Veel gebruikers geven aan de het gebit van hun hond zichtbaar schoner is en dat de vervelende geur die vrijkomt uit de mond van de hond sterk verminderd is. Toch zijn er ook consumenten die aangeven dat het product bij hun hond niet werkt. 

Mocht dit product ook bij jouw hond niet werken, dan is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts, wellicht is er een andere oorzaak die ten grondslag ligt aan de vervelende, stinkende geur die vrijkomt uit de mond van jouw hond. 

Waar kun je OxyFresh mondwater kopen? 

OxyFresh mondwater voor honden is te verkrijgen bij de eigen website van OxyFresh, maar is ook verkrijgbaar bij Bol.com

#2 Mondwater Beaphar 

Beaphar mondwater gaat de vorming van tandplak en tandsteen bij honden tegen en zorgt voor een frisse adem. Bacteriën kunnen uiteindelijk zorgen voor tand- en tandvleesproblemen en Beaphar mondwater bevat enzymen die slechte bacteriën aanpakken en de vorming van tandplak verminderen. Beaphar geeft aan dat het mondwater bijzonder geschikt is voor honden die directe mondverzorging, zoals tandenpoetsen (nog) niet prettig vinden. Beaphar mondwater moet in de volgende dosering worden gebruikt: 10 ml Beaphar mondwater op 1 liter water. 

Mondwater hond ervaringen met Beaphar mondwater

De ervaringen van consumenten met Beaphar mondwater zijn wisselend. De meeste consumenten zijn bijzonder positief over het gebruik van Beaphar mondwater, maar er zijn ook baasjes die aangeven dat het product bij hun huisdier niet werkt. Indien het gebruik van mondwater bij honden niet werkt, raadt Snuffelbox aan om de tanden van jouw hond te poetsen met tandpasta en een tandenborstel die speciaal bedoeld zijn voor het gebit van jouw hond. 

Waar kun je mondwater Beaphar kopen? 

Beaphar mondwater voor honden is te verkrijgen bij verschillende verkooppunten, waaronder Bol.com

Met de juiste mondverzorging heeft jouw hond binnen onafzienbare tijd weer een prachtige glimlach op zijn gezicht.

#3 Mondspray OxyFresh en Beaphar

Mondwater van Beaphar en OxyFresh moeten door het drinkwater van jouw hond worden gedaan. Het is echter mogelijk dat jouw hond de smaak van het drinkwater niet prettig vindt en niet meer drinkt, ondanks dat beide merken aangeven dat er geen smaak of geur aan het mondwater zit en dat honden het mondwater niet opmerken. Beide merken hebben dan ook de optie om te kiezen voor een mondspray. Beide mondsprays zijn eenvoudig op de tanden van jouw hond te sprayen waardoor tandplak en etensresten verdwijnen. 

Mondwater hond ervaringen met mondspray

Verschillende consumenten geven aan tevreden te zijn met de mondspray van beide merken. Mocht jouw hond zijn drinkwater niet meer drinken na het toevoegen van mondwater voor honden, dan is het wellicht het overwegen van mondspray voor honden waard. Gebruik uiteraard de aangegeven dosering en lees goed de bijsluiter alvorens je mondspray of mondwater voor honden gebruikt. Het is altijd verstandig om het gebruik van een mondspray of mondwater te overleggen met een dierenarts. 

Waar kun je mondwater kopen? 

Beide sprays zijn verkrijgbaar bij Bol.com

OxyFresh Pet Mondspray voor hond 

Beaphar tandspray hond

Lees meer over hondenverzorging in het algemeen. 

Abonneer je op de Snuffelbox!

Ben je nog geen Snuffelbox abonnee? Schrijf jouw hond dan nu in voor de Snuffelbox en ontvang iedere maand de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes bij jouw huis bezorgd. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop.

Door goede mondverzorging wordt het gebit van jouw hond niet alleen frisser, maar ook sterker.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!