Pasen met hond: tips voor activiteiten en hondenspeelgoed  

Feestdagen vieren doe je met jouw geliefden. Wat ons betreft hoort onze trouwe viervoeter ook bij onze geliefden. Jouw hond betrekken bij de feestvreugde is een goede manier om jullie band te versterken en om meer tijd met elkaar door te brengen buiten de sleur van het alledaagse leven om. Om deze extra vrije dag na het weekend te vieren heeft Snuffelbox de leukste activiteiten én het leukste hondenspeelgoed met paasthema voor je verzameld. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Border ColliePasen met hond kun je vieren tijdens een tripje, maar ook ontspannen op de bank.

Pasen met hond: de leukste activiteiten

Pasen met hond kun je op verschillende manieren vieren. Uiteraard hoef je niet van Pasen te houden om te genieten van de extra dag vrij die je krijgt. Je kunt verschillende activiteiten met jouw hond ondernemen en de ene activiteit heeft meer met Pasen te maken dan de ander. Zo heeft Snuffelbox voor ieder hondenbaasje wat wils. 

Paasweekend weg met hond

Aangezien Pasen in de lente valt, is de kans groot dat we in het paasweekend te maken krijgen met fris, maar heerlijk lenteweer. Niets is zo lekker als een weekend weg met hond. Jullie zijn er allebei even uit én maken hoogstwaarschijnlijk ook kennis met een nieuwe omgeving. Als je besluit om een weekendje weg te gaan met jouw hond tijdens Pasen is het verstandig om een aantal zaken op een rijtje te zetten. Ga je een Paasweekend weg met hond, dan moet je aan de volgende dingen denken: 

  • Het paasweekend is voor veel mensen een aantrekkelijk moment om er even op uit te gaan, zorg er daarom voor dat je bijtijds op zoek gaat naar een geschikte accommodatie voor jou en jouw hond. 

  • Kies een hondvriendelijke accommodatie waar het verblijf van honden wordt toegestaan en waar voldoende ruimte is voor jou en je hond. Een accommodatie waar honden zijn toegestaan, hoeft natuurlijk niet automatisch geschikt te zijn voor iedere hond. Wanneer je in het bezit bent van een grote hond of van meerdere honden, dan is het verstandig om goed te kijken naar de grote van de accommodatie.   

  • Heb je een hondvriendelijke accommodatie gevonden, dan is het tijd om de omgeving te ontdekken. Bekijk welke activiteiten er zijn voor honden. Is er bijvoorbeeld een bos of een strand in de buurt? Zijn er leuke restaurantjes en/of eetcafeetjes waar honden zijn toegestaan? 

  • Bereid jullie reis samen goed voor. Het is belangrijk dat je alle noodzakelijke hondenbenodigdheden meeneemt op reis. Zelfs als jullie enkel een paar dagen weggaan, is het belangrijk om onder andere de juiste hondenvoeding, zijn favoriete speelgoed, snacks en hondenkussen mee te nemen. 

Een weekendje weg is een ander woord voor ‘optimaal genieten’, zorg er daarom voor dat je alles goed hebt voorbereid, zodat jullie hondentripje voorspoedig verloopt. 

Lees meer over hondenbenodigdheden, zodat je de juiste spullen meebrengt op reis. 

Weide met hondMet jouw hond een weekendje weg is een goede manier om het lange paasweekend te vieren.

Paaseieren zoeken met hond

Paaseieren zoeken is tegenwoordig vaste prik voor mensen met kinderen en/of kleinkinderen tijdens pasen. Echter, paaseieren zoeken kun je ook uitstekend met een hond doen. Uiteraard laat je de chocolade paaseieren in de kast liggen, maar je kunt ook uitstekend hondensnoepjes verstoppen in of rondom jouw huis. Honden vinden speurwerk ontzettend leuk, want het zit simpelweg in hun instinct. Voor dit spelletje is het belangrijk dat je jouw hond wel hebt geleerd om dingen te zoeken die eerder zijn verstopt. Uiteraard kun je jouw hond anders ook een pootje helpen en voor jezelf wat chocolade paaseitjes verstoppen. Zorg er dan uiteraard voor dat deze paaseieren in een verpakking zitten die jouw hond niet zal opeten. 

Paasfoto’s maken van hond

Maak jij graag foto’s van jouw hond en kleed je jouw hond tijdens deze hondenfotoshoots vaak in verschillende themaoutfits? Paasfoto’s mogen natuurlijk niet ontbreken in de lange lijst met foto’s die je van jouw hond hebt geschoten. Je kunt jouw hond een paasoutfit aan laten trekken, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om foto’s van jouw hond te maken bij of in een tulpenveld. Houd er wel rekening mee dat een tulpenveld van iemand is en dat je er niet zomaar in kunt staan. Zoek een speciale locatie waar de tulpenvelden vrij toegankelijk zijn tegen een kleine vergoeding of laat jouw hond buiten het veld in het gras staan. Voelt jouw hond zich allesbehalve comfortabel in hondenkleding dwing jouw hond dan niet om een hondenoutfit aan te trekken. De foto’s worden er niet leuker van als jouw hond zich niet prettig voelt en een foto van jouw viervoeter in of bij een bloemenveld is net zo leuk. 

Kruising hondEen fotoshoot met jouw hond tussen de lentebloemen levert een mooie foto op voor aan de wand.

Paaswandeling maken met hond

Uiteraard kun je ervoor kiezen om jouw hond wéér mee te nemen naar hetzelfde hondenbos of hondenstrand, maar er zijn zat andere leuke plekken waar je jouw hond mee naartoe kunt nemen. Tijdens het paasweekend is de kans groot dat je verschillende bollen in bloei kunt zien staan, zoals narcissen, hyacinten en krokussen. Woon je in de buurt van de Bollenstreek tussen Den Haag en Amsterdam, dan is een wandeling langs de velden de ultieme paaswandeling. Woon je niet in de buurt, dan kun je er ook voor kiezen om richting de Betuwe te gaan. Vanwege het overwegend warme weer is de kans aanwezig dat de bloesemperiode al van start is gegaan en dat je samen met jouw hond kunt genieten van bloeiende fruitbomen. Bekijk goed waar jouw hond wel en niet welkom is. Liggen alle genoemde opties te veel uit de buurt, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om toch naar jullie vertrouwde hondenstrand of hondenbos te gaan of je kunt kiezen voor dat paasweekendje weg waar we het eerder over hadden. 

Lees meer over de top 5 hondenbossen

Ontspannen met hond 

Zegt Pasen jullie niet zoveel, dan kun je er ook voor kiezen om samen een lang weekend met jouw trouwe viervoeter te ontspannen. Het is heel goed mogelijk dat je het de laatste tijd behoorlijk druk hebt gehad en dat je sinds de kerstvakantie geen vrije dagen meer hebt ingezet. Met het extra lange weekend voor de boeg kunnen jullie samen ontspannen. Uiteraard zijn er genoeg activiteiten thuis te doen met jouw hond. Wellicht is het leuk om voor jouw hond nieuw speelgoed aan te schaffen met een paas- en/of lentethema. 

English BulldogJouw hond ziet er in ieder geval op zijn paasbest uit.

Pasen met hond: het leukste hondenspeelgoed

Wanneer je jouw viervoeter nog met een hondenknuffel in de vorm van een kerstboom ziet spelen, vind je dat hoogstwaarschijnlijk toch een beetje gek staan. De kerstboom is aan bepaalde kanten stukgebeten en het wordt hoog tijd voor een nieuw stuk hondenspeelgoed. Om je te helpen hebben wij van Snuffelbox het leukste hondenspeelgoed met een paas- en/of lentethema voor je op een rij gezet. 

Paasei en vriendjes 

Dit schattige paars met blauwe paasei van Zippy Paws met een konijn, kuiken en schaap is hondenspeelgoed met een heus paasthema. Jij als baasje stopt het konijn, kuiken en schaap eenvoudig in het ei en je laat jouw trouwe rakker de knuffeltjes uit het ei halen. Wellicht kun je er ook nog stiekem een snoepje in verstoppen? Zorg er wel voor dat jouw grote vriend de knuffeltjes niet probeert op te eten. 

Ladybugs in leaf

Een andere interactieve hondenknuffel is dit speeltje die je terugvindt in de shop van Snuffelbox. Deze lieveheersbeestjes zitten verstopt in een groot blad. Lukt het jouw hond om de lieveheersbeestjes uit het blad te halen? Speel verstoppertje, voorkom verveling en bevorder mentale stimulatie. Een ontzettend leuk stuk hondenspeelgoed om samen met jouw hond de lente te vieren. 

Speelbal ei

Jouw hond mag geen chocolade paaseitjes, maar dat betekent nog niet dat hij niet van het speelei van Mister Mill kan genieten. Met deze interactieve speelbal in de vorm van een ei kun je jouw hond laten spelen én hem direct belonen. Daarnaast zorgt de speelbal er ook voor dat jouw hond zijn hondenbrokken niet direct naar binnen schrokt, maar dat hij ‘verplicht’ de tijd moet nemen om kleine porties te eten. Jouw hond zal ontzettend veel plezier beleven aan de speelbal in de vorm van een ei en jij als hondenbaasje ook. 

PoolhondHet konijn, kuiken en schaap kunnen zich verstoppen in dit hondenspeelgoed in de vorm van een paasei.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil je jouw hond verwennen deze Pasen? Met de Snuffelbox zorg jij voor een hond die zich op zijn paasbest voelt. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een box te bestellen om jouw viervoeter te verblijden, maar je kunt ook voor langere tijd een abonnement nemen bij Snuffelbox, zodat er maandelijks een box met leuke en lekkere hondenproducten wordt bezorgd. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!