Hondenbenodigdheden: alles in huis voor de komst van jouw hond

Gefeliciteerd, na lang wikken en wegen is het eindelijk zo ver; je bent een trotse hondeneigenaar. Net als met het krijgen van kinderen vergt ook het zijn van een nieuwe hondeneigenaar veel voorbereiding. Het is belangrijk dat je de juiste hondenbenodigdheden in huis haalt om jouw hond zich direct thuis te laten voelen en om te voorkomen dat jij onverhoopt nog naar de winkel moet rennen. Snuffelbox heeft daarom een checklist met de belangrijkste hondenbenodigdheden voor je op een rij gezet. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

HondenbenodigdhedenVerwelkom je binnenkort een hond, dan is het belangrijk om hondenbenodigdheden in huis te hebben voor zijn komst.

#1 Hondenvoer

Of je nu een puppy bij een fokker vandaan haalt of een senior hond uit het hondenasiel, het juiste hondenvoer is essentieel om in huis te hebben. Als hondenbaasje wil je het beste voor je hond, dus het is uitgesloten dat je zomaar een zak met hondenbrokken uit het schap in de supermarkt trekt. Wanneer je een puppy hebt, is het belangrijk dat hij puppybrokjes krijgt en een oudere hond moet volwassen hondenvoer of zelfs hondenvoer voor senior hond. 

Lees meer over goed hondenvoer.

#2 Hondenriem en hondenhalsband

Je kunt met jouw hond niet van jullie eigen terrein af, zolang je nog geen halsband en hondenriem voor je trouwe viervoeter hebt aangeschaft. Op veel plekken mag je namelijk niet met jouw hond lopen zonder dat hij aan de riem wordt gehouden. Uiteraard is het ook in dit geval weer van belang dat je een hondenriem en halsband aanschaft die bij het formaat van jouw hond passen. Er zijn veel verschillende opties wat betreft hondenriemen en halsbanden. Je kunt er ook voor kiezen om een hondentuigje voor jouw hond aan te schaffen. Laat je onder andere in de dierenwinkel en hier op Snuffelbox  informeren. 

Lees meer over hondenhalsband of hondentuig.

French bulldogEen goede hondenhalsband en hondenriem zorgen ervoor dat je jouw hond veilig uit kunt laten.

#3 Hondenchip en -penning

Uiteraard doe je jouw uiterste best om het te voorkomen, maar het is heel goed mogelijk dat je jouw hond uit het oog kunt verliezen. Het chippen van jouw hond is een verplichting en de kans is aanwezig dat jouw hond een hondenchip heeft op het moment dat hij bij de fokker of uit het hondenasiel komt. Zorg ervoor dat de hondenchip altijd goed geregistreerd staat, want het komt geregeld voor dat de hondenchip niet geregistreerd staat of dat de gegevens bij de hondenchip niet kloppen. Wil je dat mensen jou direct kunnen bereiken zodra ze jouw hond hebben gevonden, geef jouw hond dan een halsband met een hondenpenning met de naam van jouw hond en jouw telefoonnummer. 

Lees meer over de hondenpenning.

#4 Ontwormings- en vlooienmiddel

Een hond moet om de zoveel tijd worden ontwormd. Bij jonge honden wordt aangeraden om ze eens per maand te ontwormen en oudere honden moeten ongeveer vier keer per jaar worden ontwormd. Je kunt dit bij de dierenarts laten doen wanneer het bijzonder moeilijk blijkt om jouw hond zelf te ontwormen, maar het is vaak ook heel goed mogelijk om jouw hond zelf en ontwormingsmiddel te geven. Daarnaast is het ook belangrijk om jouw hond vlovrij te houden, want vlooien kunnen ontzettend veel jeuk veroorzaken en dit kan uiteindelijk resulteren in huidproblemen bij de hond. Je doet er goed aan om deze middelen op voorraad in huis te hebben, zodat je nooit onverhoopt zonder ontwormings- en vlooienmiddel komt te zitten. Houd daarbij uiteraard rekening met de houdbaarheidsdatum. 

Border collieDien regelmatig een vlooienmiddel toe, zodat jouw hond onbezorgd kan rondrennen.

#5 Hondenmand of -kussen

Een hondenmand of -kussen is essentieel wanneer je een trouwe viervoeter in huis hebt. Wij mensen hebben ons plekje op de bank, aan de keukentafel of in bed, dus het is belangrijk dat jouw hond ook zijn eigen plek heeft waar hij zichzelf kan terugtrekken. Een hondenmand of hondenkussen kun je tegenwoordig in allerlei soorten en maten kopen. Het is belangrijk dat jouw hond ruim in de hondenmand of op het hondenkussen past, zodat hij zich er vrij in of op kan bewegen. Je hebt tegenwoordig de leukste hondenmanden en hondenkussens die je volledig aan jouw interieur kunt aanpassen. 

Lees meer over hondenmand op pootjes

#6 Trainingssnoepjes 

Zodra jouw hond bij jullie in huis is, is er geen tijd om met de opvoeding te wachten. Zeker wanneer je een puppy in huis hebt, is het belangrijk dat deze weet wat wel en niet kan en mag. Wil je bijvoorbeeld niet dat jouw hond op de bank plaatsneemt, dan is het belangrijk om dit vanaf het begin van zijn intrek te handhaven. Jouw hond zal het niet begrijpen wanneer je hem de ene keer wel en de andere keer geen toestemming geeft om op de bank te klimmen. Honden leren aan de hand van een beloningssysteem. Leer je jouw hond bijvoorbeeld een commando, dan gebruik je daarvoor trainingssnoepjes. Voert jouw hond een commando goed uit, dan krijgt hij een trainingssnoepje als beloning. 

Lees meer over trainingssnoepjes voor honden.

TrainingssnoepjesTrainingssnoepjes zijn essentieel om jouw hond te belonen tijdens het leren van commando's.

#7 Autobench 

Voor het vervoeren van jouw hond zijn in Nederland geen specifieke regels. De wegenverkeerswet stelt echter wel dat je niets mag doen op de weg wat hinder kan veroorzaken en dat je geen losliggende spullen in je auto moet laten liggen die door de auto kunnen vliegen en gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Ondanks dat er in Nederland geen specifieke wet geldt, is het belangrijk om jouw viervoeter beschermd te vervoeren, want je wilt absoluut niet in situaties terechtkomen waarin jouw hond gevaar loopt. Zorg er daarom voor dat je jouw hond op de juiste manier vervoert. Er zijn verschillende mogelijkheden die je kunt overwegen, zoals een autobench of een hondengordel voor in de auto. Het is verstandig om de manier van vervoeren met jouw puppy te oefenen, zodat hij gewend raakt aan het feit dat hij in een autobench zit tijdens de autorit of dat hij wordt vastgezet met een hondengordel. 

#8 Hondenborstel 

Een hond adopteren vraagt verantwoordelijkheid. Jouw hond moet uitgelaten worden en op tijd zijn eten krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat jouw hond met regelmaat een bezoek aan de dierenarts maakt en dat hij goed wordt verzorgd. Een van de kenmerken van een goede verzorging is een kam- of borstelbeurt op gezette tijden. Heeft jouw hond bijzonder korte haren, zoals een Rhodesian Ridgeback? Je hebt geluk, want deze honden hoef je niet te kammen. Je kunt hoogstens zo nu en dan over de vacht wrijven met een handschoen, zodat losse haren plaatsmaken voor een nieuwe vacht. Heeft jouw nieuwe huisgenoot lange of halflange haren zorg er dan voor dat je een hondenborstel aanschaft, zodat je zijn vacht klit- en knoopvrij kunt houden. 

Border collieJouw hond moet met regelmaat geborsteld worden, zodat er ruimte komt voor de nieuwe vacht.

#9 Hondenspeelgoed

Het is van belang dat een hond mentaal en fysiek wordt gestimuleerd. Honden, en vooral puppy’s, houden ervan om te spelen, te ontdekken en te leren. Zorg er daarom voor dat jouw hond verschillende soorten hondenspeelgoed tot zijn beschikking heeft om hem actief te houden op mentaal en fysiek vlak. Om je hond mentaal actief te houden, kun je ervoor kiezen om een snuffelmat of hondenpuzzel aan te schaffen. Een snuffelmat of hondenpuzzel houdt jouw hond niet alleen mentaal actief, maar kan er ook voor zorgen dat hij zijn eten minder snel naar binnen schrokt. Jouw hond moet zijn snacks namelijk eerst zoeken alvorens hij het gevonden snackje kan opeten. Speelgoed met een squeaker doet het ook altijd goed bij honden, omdat het piepende geluid in het speeltje het jachtinstinct versterkt en ze er dol enthousiast van raken. 

 #10 Hondenpoepzakjes 

Je hebt alles wat jouw hond nodig heeft: zijn waterbakje en voerbak staan klaar, zijn hondenmand heeft een centrale plek in de woonkamer en zijn welkomstknuffel staat klaar. Je bent helemaal klaar voor de komst van jouw nieuwe gezinslid. Echter, zodra jullie thuiskomen, heeft jouw nieuwe gezinslid ook een cadeautje voor jou. Dit ‘cadeautje’ wil je natuurlijk zo snel mogelijk opruimen uit de tuin, maar je bent een essentieel element vergeten te kopen: hondenpoepzakjes! Met de komst van jouw hond is het niet alleen belangrijk dat je alles in huis hebt gehaald voor zijn warme onthaal in jullie huis, maar dat je ook de praktische zaken voor het schoonhouden van jouw tuin en woning in huis hebt gehaald. 

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil je jouw hond verwennen en wil je twee van de tien hondenbenodigdheden van jouw lijst kunnen halen? Met de Snuffelbox zorg jij voor hondenspeelgoed en trainingssnoepjes. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een box te bestellen om jouw viervoeter te verblijden, maar je kunt ook voor langere tijd een abonnement nemen bij Snuffelbox, zodat er maandelijks een box met leuke en lekkere hondenproducten wordt bezorgd. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

HuskyEen Snuffelbox bevat onder andere trainingssnoepjes en hondenspeelgoed.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!