De kroning op zijn komst: een hondenpenning 👑

Wellicht kun jij je de filmscène uit Lady en de Vagebond nog wel herinneren. Lady wordt als puppy geadopteerd door een jong stel en als ze iets ouder is, krijgt ze van haar baasje Darling een geschikte halsband met een glimmende hondenpenning. Trotser kun je de lieve Engelse cockerspaniël niet krijgen, want een hond met een penning heeft een baasje. Helaas zal onze eigen trouwe viervoeter een stuk minder enthousiast reageren, maar het aanschaffen van een hondenpenning is toch een bijzonder goed idee. Waarom? Dat lees je in deze blog over de penning voor je hond. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Waarom een hondenpenning?

In de tijd van Lady en de Vagebond werden honden nog niet voorzien van een chip. Tegenwoordig is het chippen van jouw trouwe viervoeter verplicht en daarmee is de hondenpenning de laatste jaren steeds meer uit de gratie geraakt. Jammer vindt Snuffelbox, want een penning voor je hond heeft zeker een toegevoegde waarde. Het uitlezen van een chip kan namelijk niet door iedereen worden gedaan. Wanneer jouw lieve vriend kwijt is, wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk terug. Hoe fijn is het dat, als je op pad bent en je bent jouw hond kwijt, iemand, die hem heeft gevonden, zonder al te veel moeite jouw telefoonnummer kan bellen om je te vertellen dat je hond gevonden is? 

Hondenpenning met naamEen penning voor je hond heeft een toegevoegde waarde.

Wat moet je op een hondenpenning zetten?

De tekst op een hondenpenning moet kort en krachtig zijn. Naast het feit dat een hondenpenning er chique en mooi uitziet, is het voornaamste doel dat een penning voor je hond ervoor zorgt dat jouw trouwe viervoeter snel weer bij je terug is op het moment dat je hem even uit het oog bent verloren. Het is ten eerste van belang dat de populaire naam van jouw hond op de penning wordt vermeld. Wanneer je jouw hond kwijt bent, is het heel goed mogelijk dat de eerlijke vinder een foto van jouw hond op sociale media plaatst met naam en toenaam. Andere baasjes herkennen de hond wellicht, maar zonder de naam erbij zouden ze kunnen twijfelen of het om jouw hond gaat. Uiteraard is het vermelden van een telefoonnummer essentieel op een hondenpenning. De eerlijke vinder van jouw hond zal namelijk niet schromen jou direct te bellen als hij jouw trouwe viervoeter vindt.  

Hondenpenning met naam en visualZet sowieso de naam van jouw hond en jouw telefoonnummer op de penning.

Hond op vakantie

Zeker als jouw trouwe hondenvriend meegaat op vakantie naar het buitenland is een hondenpenning bijzonder essentieel om mee te nemen. Je hond verliezen in het buitenland is namelijk anders dan ‘thuis’. Je spreekt de taal hoogstwaarschijnlijk niet of minder goed en wellicht zijn er andere middelen met betrekking tot het vinden en verzorgen van honden. Zo heeft niet ieder land de beschikking over een dierenambulance. 

Materiaal hondenpenning

Hondenpenningen worden gemaakt van plastic, RVS of aluminium. Al deze materialen zijn in beginsel stevig en veilig, maar het is belangrijk dat de hondenpenning niet beschadigd. De tekst op de achterkant en/of de naam van jouw hond kan worden beschadigd en het is heel goed mogelijk dat de gelukkige vinder van jouw trouwe viervoeter zo niet goed kan zien met wie hij te maken heeft. Snuffelbox heeft van ieder materiaal hondenpenning de voor- en nadelen voor je opgezocht. Zo kun jij beslissen of je voor plastic, RVS of aluminium gaat. 

Hondenpenning in vorm botHondenpenningen worden gemaakt van plastic, RVS of aluminium.

#1 Hondenpenning plastic 

Voordelen:

Ieder materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen, dit geldt ook voor plastic. Snuffelbox somt de voor- en nadelen van plastic voor je op. 

 • Plastic blijft lang mooi. Dit materiaal zal niet snel verkleuren of krassen vertonen en de tekst op de hondenpenning zal voor lange tijd blijven zitten. 

 • Plastic is goedkoop. Hondenpenningen kunnen prijzig zijn, zeker als deze van duur materiaal zijn gemaakt. Wellicht hebben jullie meerdere honden en voel je er weinig voor om heel prijzige penningen aan te schaffen. Plastic is deugdelijk en niet duur. 

 • Plastic is licht materiaal. Uiteraard is een penning over het algemeen niet heel zwaar, maar plastic is van deze materialen het lichtst. 

Nadelen:

 • We worden opgeroepen om steeds minder plastic te gebruiken en dat is niet zonder reden. Plastic verteert niet en is daarom niet goed voor het milieu. 

 • Bij het verbranden van plastic komen schadelijke stoffen vrij. Ook dit is slecht voor het milieu en onze gezondheid en ook voor de gezondheid van onze trouwe hondenvriend. Er zitten dus niet zozeer nadelen aan plastic wat betreft het uiterlijk en de kwaliteiten, maar plastic vormt zeker een nadeel voor het milieu.  

#2 Hondenpenning RVS

Voordelen:

 • RVS is goed bestand tegen weersinvloeden. Het is een misvatting dat RVS helemaal niet roest, maar het materiaal is zeker voor langere tijd bestand tegen neerslag. 

 • RVS is duurzaam en daarmee volledig recyclebaar. Jij als trouwe hondenliefhebber hoeft je met de aankoop van een hondenpenning RVS dus niet druk te maken over de toekomst van jouw hond. 

 • RVS blijft lange tijd mooi. RVS is slijtvast. Dit betekent dat de naam van jouw hond en jouw telefoonnummer lange tijd op de penning voor je hond zichtbaar blijven. 

Nadelen:

 • Anders dan plastic is RVS een duur materiaal. Voor een hondenpenning RVS zul je waarschijnlijk een hoger bedrag moeten reserveren. 

 • Is jouw hond dol op zwemmen in de zee? RVS is niet zo dol op zeewater. Het zout kan RVS namelijk aantasten. 

#3 Hondenpenning aluminium

Voordelen:

 • Net als RVS is aluminium goed bestand tegen weersinvloeden. 

 • Aluminium is, anders dan RVS, makkelijk te bewerken. Het graveren van een aluminium hondenpenning is daarmee vaak goedkoper dan een hondenpenning RVS. 

 • Bij de nadelen van aluminium wordt aangegeven dat het makkelijk te vormen is. Dit materiaal kan sterker gemaakt worden door het te voorzien van een hardere toplaag. 

Nadelen:

 • Aluminium kan op de langere termijn breken. Als je de hondenpenning al langere tijd hebt wordt het materiaal oud en kan de penning voor je hond kapot gaan. 

 • Aluminium is makkelijk te vormen. Dit is veel gevallen een positief punt, maar dit materiaal is dus minder sterk dan plastic en RVS. Het is heel goed mogelijk dat de penning op een bepaald moment buigt en krom gaat staan. 

Hond penning botWelke hondenpenning kies jij?

Helemaal verknocht aan jouw hond? Koop dan de Snuffelbox voor jouw trouwe viervoeter. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!