Top 10 hondenfilms voor de feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en als het goed is heb je een paar dagen vrij. Niks is zo lekker om na een stevige wandeling op de bank te zitten met een lekker kopje thee en een leuke film. Wij zijn dol op honden en als het goed is, jij ook. Daarom kunnen wij niet wachten om op onze vrije dag eens een leuke hondenfilm op te zetten. Welke? Dat lees je in onze top 10 hondenfilms voor de feestdagen.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

#1 101 Dalmatiërs

101 Dalmatiërs uit 1961 blijft een van onze favoriete. Tijdens een wandeling ontmoeten Roger en Anita elkaar. Toevallig hebben beiden een dalmatiër. Eerst moeten Anita en haar dalmatiër Perdita niks van Roger en zijn dalmatiër Pongo weten, maar al snel slaat de vonk over. Pongo en Perdita krijgen vijftien prachtige dalmatiërpuppy’s. De jeugdvriendin van Anita, Cruella de Vil toont bijzonder veel interesse in de puppy’s en steelt ze. Lukt het Pongo en Perdita om hun kinderen terug te krijgen? 

101 Dalmatiërs kun je kijken op Disney+.

Heb je dit huis al eens gezien dat is geverfd à la 101 Dalmatiërs?

101 Dalmatiërs gaat over... Juist, dalmatiërs!

#2 Marley & me 

De film Marley & me uit 2008 met een ondeugende labrador in de hoofdrol is een film met een lach en een traan. De labrador Marley is zo ondeugend dat hij wordt weggestuurd bij de hondenschool en wanneer zijn baasjes, John en Jenny, hem willen laten castreren, ontvlucht hij de auto midden op een drukke weg. Deze film toont het leven van een hond en zijn baasjes dat zeker niet altijd over rozen gaat. Een film met een lach en een traan dus, maar zeker het kijken waard. 

Marley & me kun je kijken op Amazon Prime.

#3 Lady en de Vagebond 

Ach, nog zo’n klassieker van Disney. Het is eigenlijk het standaard verhaal over een ‘bad boy’ en een braaf meisje, maar dan gaat het over twee van de leukste honden die wij kennen. Lady wordt met Kerstmis geadopteerd door Jim en Darling. Ze wordt behandeld als een prinses en ze raakt bevriend met Jock en Snuffel.  Darling, het baasje van Lady, raakt zwanger en wanneer ze Vagebond ontmoet, vertelt hij haar dat ze niet meer de liefde krijgt van haar baasjes als de baby er is. Lady en Vagebond krijgen een bijzondere band, maar is hij de juiste voor haar en hoe zit het met Jim en Darling? Heerlijke film om (nog) eens te kijken.

Lady en de Vagebond kun je kijken op Disney+.

Lady en de Vagebond in de klassieker van Disney. The Walt Disney Company.

#4 Lassie 

Er zijn al verschillende films en televisieseries gemaakt over de trouwe herdershond Lassie. De meest recente film kwam uit in 2020. Lassie woont bij de jonge Florian en zijn ouders. Florian en Lassie zijn beste vrienden. Wanneer de ouders van Florian te maken krijgen met geldproblemen en noodgedwongen moeten verhuizen, moet het gezin Lassie laten herplaatsen. Honden zijn namelijk niet welkom in het nieuwe huis waar ze gaan wonen. Florian én Lassie zijn kapot van deze scheiding en Lassie doet er alles aan om terug te komen bij zijn baasjes. 

Lassie kun je huren bij Pathé Thuis.

Lees hier alles over de hond achter de film Lassie.

#5 Huisdiergeheimen 1 & 2 

Toegegeven, deze films gaan over allerlei soorten dieren, maar de hoofdrol wordt gespeeld door een hond genaamd Max. In het eerste deel van de film krijgt Max er een ‘broer’ bij, ook een hond, genaamd Duke. Wanneer ze worden uitgelaten door de hondenuitlaatservice raken ze de weg kwijt en worden ze opgepakt door ‘animal control’. Wanneer ze gered worden door een bende verwaarloosde dieren komen ze in de problemen. Komen Max en Duke nog thuis bij hun baasje Katie? Hilarisch om te kijken met het hele gezin, inclusief hond. 

Beide films kun je bekijken op Netflix. 

Stel je voor dat onze huisdieren ons de baas worden.

#6 Rescued by Ruby 

Ruby, een bordercollie, die al zeven keer teruggebracht is naar het asiel en Daniel die al zeven keer is afgewezen voor het k-9-opsporings- en reddingsteam ontmoeten elkaar wanneer Daniel ontdekt dat een K-9-hond geen Duitse herder hoeft te zijn en hij Ruby uit het asiel adopteert. Daniel merkt al snel hoe lastig het is om Ruby te trainen, maar het wordt duidelijk dat Daniel Ruby moet vertrouwen om tot zijn einddoel te komen. Gaat het hen lukken? Wij hopen van wel! 

Rescued by Ruby kun je bekijken op Netflix. 

#7 Beethoven

Beethoven mag natuurlijk niet ontbreken in onze top 10 hondenfilms. Een sint-bernardpuppy komt bij de familie Newton te wonen en zij geven hem de naam Beethoven. Vader Newton is het niet geheel eens met de beslissing om Beethoven in het gezin op te nemen, maar hij doet het voor de kinderen. Beethoven groeit uit tot een bijzonder grote hond en het gezin maakt allerlei avonturen mee. Beethoven wordt voor een routineonderzoek onderzocht door dierenarts Herman Varnick. Hij blijkt een slechterik te zijn en brengt Beethoven in de problemen. Komt het allemaal goed met Beethoven? Een fantastische hondenfilm om met het gezin én de hond te kijken. 

Beethoven kun je bekijken op Netflix. 

Met zo'n hondenvriend op de bank heb je het nooit meer koud tijdens de film.

#8 Hachi A dog’s tale 

Hachi kunnen wij ook niet buiten de top 10 hondenfilms houden, want deze klassieker laat iedereen een traantje wegpinken. Deze Amerikaanse dramafilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de akita Hachiko. Als het baasje van Hachi sterft, wacht de trouwe viervoeter elke dag, tien jaar lang, bij het station voor meer dan tien jaar, omdat hij daar altijd zijn baasje begroette.

Hachi A dog’s tale kun je bekijken op Netflix. 

#9 A Dog’s Purpose

Deze aangrijpende film uit 2019 gaat over Bailey die terugkomt als verschillende hondenrassen door middel van reïncarnatie. Bailey’s leven wordt verschillende keren gevolgd van haar geboorte tot zijn dood. Het eerste baasje van Bailey, Ethan vormt een rode draad in de verschillende levens van de hond, want de buitengewone band met Ethan wordt nog hechter wanneer Bailey bevriend raakt met de kleindochter van Ethan. Bailey reïncarneert om haar te helpen en te beschermen. Wij vermoeden dat dit een volgende tranentrekker gaat worden. 

A Dog’s Purpose kun je bekijken op Netflix. 

Ethan vormt een rode draad in de verschillende levens van de hond.

#10 Dogs

Heb je langer vrij, dan kun je wellicht de documentaire Dogs kijken. Deze documentaire volgt het leven van verschillende honden en hun baasjes. We volgen twee seizoenen lang verhalen van honden en baasjes in verschillende situaties. Zo gaat een voormalig astronaut met zijn rhodesian ridgebacks op een emotionele trip om zijn overleden vrienden te eren. Uit deze documentaire blijkt dat de emotionele band tussen hond en baasje lastig te breken is. 

Dogs kun je bekijken op Netflix. 

Wil je jouw hond een lekkere snack geven tijdens de hondenfilm? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!