Top 10 mooiste honden volgens Snuffelbox

Iedereen vindt zijn eigen hond natuurlijk het mooiste hondje van de hondenschool, maar er zijn bepaalde hondenrassen waar veel mensen bewonderend naar kijken en die direct opvallen op het moment dat ze langslopen. Iedere hond is mooi op zijn eigen manier, maar bepaalde honden stelen wat betreft uiterlijke kenmerken vaak de show. Vandaag heeft Snuffelbox een top 10 mooiste honden voor je samengesteld. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Er zijn verschillende honden die terugkomen in onze top 10 mooiste honden. Weet jij welke?

Disclaimer: iedere hond is mooi op zijn eigen manier. Wat de één mooi vindt, vindt de ander minder mooi. Wij hebben voor deze top 10 gekeken naar uiterlijke, opvallende kenmerken, die een hond over het algemeen mooi zou kunnen maken. Het blijft natuurlijk een mening! 

#1 Siberische husky

De hond met prachtige blauwe ogen, een statische en atletische houding en ontzettend pluizige staart, dat is de Siberische husky. Alhoewel Siberische husky’s blauwe ogen kunnen hebben, schrijft de rasstandaard van de Siberische husky de blauwe kleur niet specifiek voor. Het is ook heel goed mogelijk dat de Siberische husky donkere ogen heeft. De Siberische husky komt oorspronkelijk uit Siberië en kan daarom uitstekend tegen lage temperaturen. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt voor trektochten op de slee. De Siberische husky heeft een dominant karakter en is vrij energiek. Het is dus belangrijk dat je ervaring hebt met het houden van honden wanneer je deze hond zou willen adopteren. 

De Siberische husky staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze hond prachtige blauwe ogen heeft en bijzonder pluizig is.

#2 Berner Sennen

De Berner Sennen is een van de oudste zuivere hondenrassen die momenteel nog voorkomen. De Berner Sennen heeft vaak een karakteristieke kleuropbouw van zwart, wit en bruinachtig/tan. Deze mooie hond komt oorspronkelijk uit de Zwitserse Alpen, daarom heeft hij ook een warme, dikke vacht. De Berner Sennen is een uitstekende gezinshond, omdat hij een zacht en vriendelijk karakter heeft. Het mooiste hondje van de klas heeft dus niet alleen een mooie buitenkant, maar is ook mooi van binnen. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van dit hondenras. Een Berner Sennen kan bijzonder groot worden en heeft veel fysieke en mentale activiteit nodig. Daarnaast is de vachtverzorging van dit ras een redelijke klus. 

De Berner Sennen staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze hond een bijzonder opvallende kleurtekening in zijn vacht heeft. 

De Berner Sennen is een prachtige hond met een karakteristieke tekening.

#3 Australische herder

Australische herders komen voor in verschillende kleuren en kunnen ook blauwe ogen hebben. 

In de rasstandaard van de FCI worden blauwe ogen bij een Australische herder geaccepteerd, maar dat betekent niet dat andere kleuren ogen niet voorkomen. Vanwege de naam denken veel mensen dat deze hond uit Australië komt, maar niets is minder waar. De Australische herder vindt zijn oorsprong in het westen van de Verenigde Staten. Verschillende hondenrassen werden gekruist en zo ontstond dit hondenras met de vriendelijke snoet. Deze hond wordt ook geregeld ingezet voor hondensporten en houdt ervan om flink actief te zijn, als baasje is het dus belangrijk om hier ook van te houden. 

De Australische herder staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze hond blauwe ogen kan hebben en een vriendelijke snoet heeft. 

Lees meer over de populairste middelgrote hondenrassen.

#4 Schotse collie

Wanneer je deze hond voorbij ziet lopen op straat denk je vast en zeker direct aan TV-hond Lassie. De Schotse herdershond vindt zijn oorsprong in Groot Brittannië en werd voornamelijk ingezet voor het hoeden van schapen. Dit hondenras staat bekend om de mooie vacht en de spitse snuit. Wat betreft karakter zijn Schotse collies intelligent en vriendelijk. De Schotse collie kan uitstekend worden ingezet als gezinshond. Kinderen en Schotse collies gaan namelijk bijzonder goed samen. Wil je graag een hond die exact op Lassie lijkt, dan moet je overwegen om een langharige collie in de kleur sable-wit te adopteren. Houd er uiteraard wel rekening mee dat de vacht van dit hondenras veel aandacht vraagt, want het kost uiteraard tijd om deze geweldige manen zo mooi in vorm te houden.

De Schotse collie staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze hond een elegante kop en een heerlijk pluizig vacht heeft. 

Lees meer over de 10 Engelse hondenrassen

Zie jij Lassie in deze Schotse collie terug?

#5 Rhodesian Ridgeback

Deze honden die oorspronkelijk uit het zuiden van Afrika komen, zijn te herkennen uit duizenden, vanwege de karakteristieke streep op de rug. Deze streep wordt veroorzaakt door de haargroei die op een bepaalde plek tegen de richting in groeit. De kop van dit hondenras is breed en de snuit is lang. De vacht is roodbruin van kleur met korte haren. Kammen van de Rhodesian Ridgeback is niet per se nodig, maar het is verstandig om met een vachtverzorgingshandschoen zo nu en dan over de vacht te wrijven, zodat de losse haren verwijderd kunnen worden. Mocht je een Ridgeback willen adopteren, houd er dan goed rekening mee dat dit hondenras een duidelijke training en goede socialisatie door moeten maken. 

De Rhodesian Ridgeback staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze hond een prachtige karakteristieke streep op zijn rug heeft. 

Lees meer over de beste waakhonden

#6 Labradoodle

Volledig tegen mijn eigen wil, kan ik niet anders dan last krijgen van een aanval van acute schattigheid wanneer ik een labradoodle op straat zie. Deze honden hebben zo’n zijdezachte vacht en hoog aaibaarheidsgehalte dat ik mezelf bijna niet in kan houden. Deze hondjes doen mij vaak denken aan een lieve teddybeer die ik vroeger overal mee naartoe nam. De labradoodle is, zoals je aan de naam wellicht al had gezien, een kruising tussen een labrador en een poedel en kan beschikken over een zijdezachte vacht of springerige krulletjes. Dit hondenras komt oorspronkelijk uit Australië en daarmee laat deze schattige hond zien dat er niet alleen gevaarlijke dieren uit Australië komen. 

De labradoodle staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze hond 100% schattigheid en aaibaarheid uitstraalt. 

Deze lieve snoet zie ik met liefde op mij afrennen.

#7 Dalmatiër

Deze honden kun je gewoonweg niet verwarren met een ander ras. De Dalmatiër is wit met zwarte vlekken en zelfs de allerkleinsten weten hoe deze honden eruit zien, want ze hebben hun eigen films! Een Dalmatiër ziet er in de films bijzonder lief uit en dat zijn ze natuurlijk ook, maar deze honden staan er ook om bekend dat ze een bepaalde dominante houding kunnen aannemen ten opzichte van andere honden. Uiteraard is dit bijzonder goed te trainen, maar het is wel belangrijk om rekening te houden met het feit dat dit hondenras een gedegen training en opvoeding nodig heeft. Zit dit goed, dan is de Dalmatiër een vriend voor het leven. 

De Dalmatiër staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze honden zo’n bijzondere vachtkleur hebben. 

#8 Weimaraner 

De weimaraner beschikt over prachtige lichte ogen en een bijzonder grijskleurige vacht. De bouw van de weimaraner heeft wel iets weg van de labrador en de rhodesian ridgeback, maar de weimaraner staat hoger op zijn poten, heeft een slanker opgebouwd lichaam en grote ovaalvormige oren. Een weimaraner is dus niet te verwarren met een ander ras, want zodra je er één hebt gezien, herken je dit bijzonder uitziende ras direct. Een weimaraner maakt het de mensen graag naar de zin en ziet één iemand als zijn baasje. Met positieve stimulatie is dit hondenras bijzonder goed te trainen, maar het is wel belangrijk om om consequent te zijn. Het jachtinstinct van deze hond is bijzonder sterk, dus training om dit gedrag te beheersen is nodig.  

De weimaraner staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze hond prachtige lichte ogen heeft en een bijzondere vachtkleur. 

Met zijn prachtige ogen en bijzonder vachtkleur is de weimaraner een hond uit duizenden.

#9 Cockerspaniël

Een andere hond die wellicht mijn hart gestolen heeft doordat ik het ras op televisie heb gezien, is de cockerspaniël. Deze kleine jachthond is net zo lief en aanhankelijk als in de film, maar kan soms ook duidelijk zijn ongenoegen uiten tegen vreemden of mensen die ze niet goed kennen. Dit kleine hondje kun je herkennen aan de lange, zachte oren met slag en de langharige zachte vacht. De cockerspaniël is een uitstekende gezinshond, is speels en goed te trainen.  

De cockerspaniël staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze hond mooie en zachte oren met een schattig snoetje. 

#10 Beagle

Uiteraard mag Snuffelbox de beagle niet ontbreken in de lijst met de top 10 mooiste honden. Snuffelbox heeft ons hier natuurlijk wel een beetje toe aangezet, maar wij kunnen niet ontkennen dat de beagle een prachtig hondenras is.  De beagle is een hondenras met een stevige en atletische bouw. Het is daarom belangrijk om deze hond lichamelijk te stimuleren, omdat hij anders de aanleg heeft om zwaarlijvig te worden. Beagles hebben een kortharige vacht die voorkomt in verschillende kleuren, maar beagles worden vaak herkent aan een combinatie van wit, tan en zwart. Een goede training en socialisatie is belangrijk om van de beagle een trouwe en loyale vriend voor het leven te maken. Ze kunnen namelijk nogal eigenwijs zijn, maar met een goede training zal hij goed naar je luisteren. 

De beagle staat in de top 10 mooiste honden, omdat deze hond een atletische bouw en een kenmerkende vachtkleur heeft. 

Lees meer over de meest voorkomende hondenrassen.

Snuffelbox is bijzonder blij dat hij in de top 10 mooiste honden staat.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Ben je nog geen Snuffelbox abonnee? Schrijf jouw hond dan nu in voor de Snuffelbox en ontvang iedere maand de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes bij jou thuis. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. Jouw hond zal je eeuwig dankbaar zijn. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!