Top 5 gezonde en natuurlijke hondensnack

Honden staan bekend als kieskeurige eters, maar ze kunnen ook behoorlijk selectief zijn wat betreft hun traktaties. Als je ze een gezonde en natuurlijke hondensnack wilt geven, is er volop keuze, zoals runderhuid of varkensoren. Deze ingrediënten bieden verschillende gezondheidsvoordelen die ze gelukkig en gezond houden. Snuffelbox heeft een top 5 opgesteld van de meest lekkere natuurlijke hondensnacks.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Als je ze een gezonde en natuurlijke hondensnack wilt geven, is er volop keuze, zoals runderhuid of varkensoren.

Wat is een natuurlijke hondensnack?

Een natuurlijke hondensnack is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Natuurlijke hondensnacks, zijn technisch gesproken menselijke voedingsmiddelen die geen bewerking hebben ondergaan. Bijvoorbeeld banaan, appel of wortelen. Deze natuurlijke vruchten en groenten zijn de traktaties die echt als natuurlijke hondensnacks kunnen worden beschouwd. Maar er zijn ook onbehandelde dierlijke producten die puur natuur en een gezonde hondensnack zijn. 

Bij Snuffelbox geloven we dat een gezonde hondensnack gemaakt moet zijn met natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Idealiter zou het ook gemaakt moeten zijn zonder toegevoegde suikers en met een verstandig vetgehalte.

Banaan, appel en wortel worden als een natuurlijke hondensnack beschouwd, benieuwd welke vruchten jouw hond nog meer mag, lees het hier.

Top 5 natuurlijke hondensnacks

Wat zijn de beste natuurlijke hondensnacks? Snuffelbox heeft een lijst samengesteld van de 5 beste natuurlijke hondensnacks met de voordelen voor je hond.

#1 - Gepofte varkensneus hond

Een van de meest unieke hondensnacks die verkrijgbaar is, is toch wel de gepofte varkensneus hond. Deze gezonde hondensnack is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze zijn vetarm en worden gepoft tijdens het droogproces. Deze gedroogde hondensnack maakt het een minder vet alternatief voor varkensoren. Elke varkenssnuit is een uitstekende bron van één eiwitbron voor honden. Het lage vetgehalte maakt ze de perfecte optie als gewichtscontrole de hoogste prioriteit heeft. Terwijl de grote hoeveelheid aan voedingsstoffen goed is voor je pup zonder de maag te overstelpen. Het is bovendien een hypoallergene hondensnack, waardoor een gepofte varkensneus ook geschikt is voor honden met een voedselovergevoeligheid. 

Ander hypoallergeen voedsel vind je terug in deze blog over Trovet dieetvoeding.

Een gepofte varkensneus is een hypoallergene hondensnack.

#2 - Gedroogde konijnenoren hond

Gedroogde konijnenoren voor honden en harige konijnenoren hond zijn een goede manier om je pup te verwennen, zonder daar een schuldgevoel over te hebben. Want konijnenoren voor honden komen met weinig vet en geur, die geliefd zijn bij viervoeters met een gevoelige spijsvertering of voedselallergie. Konijnenoren zijn niet zomaar een gewone traktatie. Ze zijn uitstekend voor de mondverzorging voor je hond, het verlaagt namelijk de tandplak. 

Konijnenoren hond met vacht staan ook bekend als een uitstekende natuurlijke ontwormer. Omdat de haren onverteerbaar zijn, borstelt het zich in feite een weg door het spijsverteringskanaal en helpt het bij het opruimen van voedselresten die zich na verloop van tijd kunnen ophopen. Deze ophoping van voedselresten kan een trage spijsvertering veroorzaken, wat na verloop van tijd ongemak veroorzaakt. 

#3 - Gedroogde runderhuid hond

Ben je op zoek naar een kauwsnack die langer meegaat dan vrijwel elke andere hondensnack? Dan is gedroogde runderhuid hond echt iets voor jou om te kopen. De unieke formule van deze natuurlijke hondensnack is 100% gedehydrateerde runderhuid en heeft geen toevoegingen of conserveringsmiddelen. Het helpt ook tandplak te verwijderen en bevordert op natuurlijke wijze gezonde tanden voor je hond.

Heeft jouw hond last van tandplak? Kijk hier hoe je zelf tandpasta voor jouw hond maakt.

#4 - Varkensoren hond

Varkensoren hond zijn favoriet onder onze viervoeters, omdat ze gemaakt zijn van kraakbeen, waardoor ook je pup er gemakkelijk op kan kauwen. Dit is perfect voor wie voedsel wil vermijden dat tandproblemen of ongemak veroorzaakt bij senior honden. De collageenrijke traktatie helpt tanden schoon te houden. Er zijn veel redenen om je hond varkensoren te geven, maar het gaat niet alleen om de smaak. De glucosamine en chondroïtine in deze natuurlijke hondensnack kan pijnlijke gewrichtsaandoeningen, zoals artrose, helpen te verlichten door de ontstekingen onder controle te houden. Daarnaast is deze natuurlijke hondensnack rijk aan eiwitten wat zorgt voor sterke spieren en een gezonde vacht en huid.

Varkensoren zijn rijk aan eiwitten wat zorgt voor sterke spieren en een gezonde vacht en huid.

#5 - Gepofte kippenpootjes hond

Gepofte kippenpootjes voor honden zijn een heerlijke lekkernij. Ze zitten boordevol voedingstoffen en pups, volwassen en senior honden zijn er gek op. Kippenpootjes hond zijn een populaire gezonde en natuurlijke hondensnack. Ze bevatten hoge concentraties glucosamine en chondroïtine, die wonderen doen als het gaat om de gezondheid van de gewrichten.

Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de opbouw van het kraakbeen dat helpt om de gewrichten van je hond gezond te houden. Als je hond artritis heeft, heupdysplasie of een andere aandoening waarbij zijn botten te snel groeien en pijn veroorzaken, vermindert de glucosamine de ontsteking in deze pijnlijke gebieden. Terwijl de chondroïtine nieuw weefselgroei stimuleert. Bij uitstek een zeer gezonde en natuurlijke hondensnack voor jong en oud. Deze kleinere natuurlijke hondensnack is dan ook te vinden in de Snuffelbox en Puppybox. Die we afwisselen met kippennekken. 

Gezonde natuurlijke hondensnacks bevorderen de gezondheid

Gezonde natuurlijke hondensnacks zijn niet alleen heerlijk van smaak, ze bevatten ontzettend veel vitaminen en mineralen die ten goede komen aan het welzijn van je hond. Zoals de kabeljauwhuiden die rijk zijn aan omega-3 vetzuren. 

Naast de genoemde vijf gezonde natuurlijke hondensnacks zijn er nog veel meer lekkernijen te verkrijgen. Zoals kippennekken, nekpezen van koeien en runderstaarten die perfect zijn voor honden met een gevoelige maag. Of een Yakkaas hondenkluif gemaakt van zout, limoensap en Yakmelk die urenlang kauwplezier geeft. Bovendien bevatten gezonde natuurlijke hondensnacks weinig calorieën, zijn ze hypoallergeen en glutenvrij. 

De buitenvezels van de gezonde natuurlijke hondensnacks zorgen ervoor dat tijdens het kauwen eventuele voedselresten die tussen de tanden zitten verdwijnen. Dit proces houdt het gebit van je hond schoon, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over plakopbouw. 

Zeg, waar blijft mijn lekkere natuurlijke hondensnack?

Snuffelbox is dol op gezonde hondensnacks en zorgt er daarom voor dat de beloningssnoepjes en kauwsnack gemaakt zijn van 100% natuurlijke ingrediënten. De twee hondenspeeltjes die in de Snuffelbox verpakt zitten, zijn natuurlijk heerlijk om samen mee te spelen. Een Snuffelbox is gelijk een mooie manier om nieuwe producten te ontdekken.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!