Trovet Hypoallergenic hond dieetvoeding

Als je hond overgevoelig is voor een bepaald voedselingrediënt, is de volgende stap het vinden van een dieet dat je huisdier klachtenvrij houdt. Trovet heeft hiervoor speciale hypoallergene diëten ontwikkeld, de zogenoemde Trovet Hypoallergenic hond dieetvoeding. Wat houdt deze voeding in en mag je dit zomaar geven aan je hond? Snuffelbox heeft dit voor je uitgezocht.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Als je hond overgevoelig is voor een bepaald voedselingrediënt, dan kun je hem Trovet Hypoallergenic hond dieetvoeding geven.

Wat is een hypoallergeen dieet eigenlijk?

Een hypoallergeen dieet bevat zo weinig mogelijk ingrediënten, om de kans op een allergische reactie zo klein mogelijk te maken. Het is licht verteerbaar en gebruikt slechts één eiwit- en koolhydraatbron. De toevoeging van een vitaminen- en mineralenmix is niet nodig. Alle Trovet Hypoallergenic hond dieetvoedingsvarianten kunnen levenslang gegeven worden. 

Voordelen van een hypoallergeen dieet hond: 

  • Licht verteerbaar dankzij het gebruik van één dierlijke eiwitbron en één koolhydraatbron.

  • Antiallergeen, waardoor huid- en spijsverteringsproblemen worden voorkomen.

  • Toegevoegde vitaminen en mineralen voor een complete maaltijd.

  • Draagt bij aan het behoud en het beschermen van gezond weefsel en gezonde cellen.

  • Vermindert de kans op een allergische voedselreactie.

Een hypoallergeen dieet wordt aanbevolen als je hond voedselintolerantie, idiopathische of chronische inflammatoire darmziekten heeft. Let wel op als je hond drachtig is of nog een puppy is. Overleg altijd eerst met je dierenarts voordat je overstapt op dieetvoeding, zoals een hypoallergeen hondenvoer.

Alle Trovet Hypoallergenic hond dieetvoedingsvarianten kunnen levenslang gegeven worden. 

Wat is Trovet Hypoallergenic hond

Trovet Hypoallergenic hond dieetvoeding is ontworpen voor honden met voedselallergie of voedselintolerantie. Honden met voedselovergevoeligheid hebben vaak last van pruritus, een slechte huid, diarree en/of braken, vanwege een verstoorde reactie op een voedingsstof in de hondenvoeding. Je trouwe viervoeter hondenvoer geven dat geen van de ingrediënten bevat waarvoor hij overgevoelig is, verlicht deze symptomen. De fabrikant heeft zowel droge brokken als natvoer voor honden opgenomen in de Trovet Hypoallergenic dieetlijn. 

Natvoer Trovet Hypoallergenic blik

Trovet Hypoallergenic blik is een natvoer voor honden die te kampen hebben met allergieproblemen. De bronnen van koolhydraten en eiwitten zijn licht verteerbaar om overbelasting van het maag-darmkanaal te voorkomen. Overschakelen op een hypoallergeen dieet weerhoudt je hond ervan om zichzelf te krabben en zichzelf wonden toe te brengen. De jeuk op zijn huid kan een gevolg zijn van een allergische reactie op een bepaalde eiwit- of koolhydraatbron. 

De heerlijke smaak van het natvoer van een Trovet Hypoallergenic natover zorgt ervoor dat je hond geen probleem heeft om over te schakelen op zijn nieuwe favoriete hondenvoer. Je kan kiezen uit de smaken lam, paard, insect, kip en wild. Ten slotte is de maaltijd goed uitgebalanceerd, zodat je viervoeter alle juiste voedingsstoffen binnenkrijgt zonder onnodige ingrediënten. Het natvoer is niet geschikt voor pups, daarentegen kan je wel droogvoer voor puppy’s geven.

Droogvoer Trovet hypoallergene voeding

Het droogvoer van het merk Trovet is net als het voer in blik verkrijgbaar in verschillende smaken. De droge dieetvoeding wordt bereid met hert, lam, paard of kip als enige bron van dierlijke eiwitten. Allergische reacties op dierlijke eiwitten van een andere bron zijn op die wijze uitgesloten. Goed verteerbare aardappel is daarnaast de enige bron van koolhydraten. De brokken van Trovet Hypoallergenic hond bevatten alle belangrijke voedingsstoffen die je viervoeter nodig heeft voor een gezonde levensstijl. En mag je dan ook gedurende zijn leven geven. De hypoallergene droge brokken zijn bovendien geschikt voor puppy’s en volwassen honden.

Ben je benieuwd of jouw hondenvoer nog goed is? Lees het hier.

Trovet hypoallergene voeding is beschikbaar in droog- en natvoer en in treats.

Trovet Hypoallergenic hond treats

Wanneer je hond een voedselovergevoeligheid heeft, wil dat niet zeggen dat je hem niets meer kan geven dan alleen hypoallergeen voer. De fabrikant heeft namelijk special een serie Trovet Hypoallergenic hond treats ontwikkeld, omdat iedere hondenbezitter zijn huisdier wil belonen. Ook als je viervoeter een speciaal dieet volgt. Deze traktaties zijn ontworpen om dieetvoeding te ondersteunen, in tegenstelling tot de meeste traktaties, die een tegenovergesteld effect kunnen hebben. De Trovet Hypoallergenic hond treats zijn ook gebaseerd op een enkele eiwitbron. 

Wil je het Trovet Hypoallergenic hondenvoer in een leuke voerbak? Kijk hier eens.

Overleg met dierenarts bij voedselwijziging

De tekenen en symptomen van voedselovergevoeligheid (voedselintolerantie of/en -allergie) kunnen lijken op veel andere mogelijke gezondheidsproblemen. Je dierenarts kan bepalen of de symptomen van je hond te maken hebben met voedsel of met een ander, ernstiger gezondheidsprobleem. Overleg daarom met je dierenarts of het overschakelen naar hypoallergeen hondenvoer geschikt is. En of je hond daar dus ook baat bij heeft. Hypoallergeen voer voor honden kan bijdragen om de symptomen van de allergie te beheersen. 

Hypoallergeen voer voor honden kan bijdragen om de symptomen van de allergie te beheersen. 

Wanneer je een Snuffelbox besteld, is deze gevuld met twee speeltjes, twee zakje beloningssnoepjes en één hondenkluif. Snuffelbox houdt bij de lekkernijen ook rekening met honden met een voedselintolerantie. Daarom zijn de hondensnacks gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!