Tot welke leeftijd kan je je hond verzekeren?

Als hondenbezitter wil je er alles aan doen om je trouwe viervoeter gezond en gelukkig te houden. Helaas kunnen onverwachte ziektes of ongevallen gebeuren die hoge dierenartskosten met zich meebrengen. Gelukkig kun je een hond verzekeren met een hondenverzekering. Maar tot welke leeftijd kan je je hond verzekeren? 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

HerdershondEen oudere hond verzekeren kan lastig blijken, omdat verzekeraars de mogelijkheid niet bieden.

Mogelijkheden en beperkingen van hondenverzekering

Een hondenverzekering is er in verschillende soorten en maten. Sommige verzekeraars bieden alleen een basisverzekering aan voor ongevallen en ziekten, terwijl andere verzekeraars uitgebreidere pakketten aanbieden die ook preventieve zorg en gebitsbehandelingen dekken. Het is daarom belangrijk om hondenverzekeringen goed te vergelijken en te kijken welke verzekering het beste past bij de behoeften van jou en je hond. Voor een oudere hond verzekeren is het verstandig om te kijken wat er wel en niet gedekt wordt.

Lees meer over je hond verzekeren.

Maximumleeftijd voor het afsluiten van nieuwe verzekering voor honden

Over het algemeen geldt dat je verzekering voor honden vanaf zes weken oud kan afsluiten. De meeste verzekeraars hebben echter wel een maximumleeftijd voor het afsluiten van een nieuwe verzekering voor honden. Dit varieert meestal tussen de 7 en 10 jaar, afhankelijk van de verzekeraar. Dit betekent dat het vaak niet meer mogelijk is om een nieuwe verzekering af te sluiten voor een hond die deze leeftijdsgrens heeft overschreden.

Verzekering voortzetten gedurende het leven van de hond

Als je echter al een hondenverzekering hebt afgesloten, voordat je hond de maximale leeftijd heeft bereikt, kan de verzekering in de meeste gevallen worden voortgezet gedurende het leven van de hond. Dit betekent dat je hond nog steeds verzekerd is, zelfs als hij al een senior is. Het is echter wel belangrijk om te controleren of de premie en dekking nog steeds passend zijn voor de behoeften van je hond.

Oudere hond verzekeren kosten

Een hond van 10 jaar verzekeren is duurdere dan een hondenverzekering voor een pup van 6 weken. Dit komt omdat senior honden een grotere kans hebben op gezondheidsproblemen en dus meer risico met zich meebrengen voor de verzekeraar. Bovendien zijn sommige verzekeraars terughoudender in oudere hond verzekeren vanwege de hogere kosten die gepaard gaan met het behandelen van leeftijdsgebonden aandoeningen.

Mobiel blijven met je hond? Lees meer over de hondenbuggy.

LabradorIs het afsluiten van een hondenverzekering niet meer mogelijk, zet zelf een spaarpotje opzij voor eventuele dierenartskosten.

Leeftijdsgrens voor het verzekeren van oudere honden

Als je een hond hebt die al 9 jaar of ouder is, kan het lastiger zijn om een hondenverzekering te vinden. Sommige verzekeraars accepteren namelijk geen nieuwe verzekeringen voor honden die ouder zijn dan 8 jaar, terwijl andere verzekeraars een maximumleeftijd van 12 jaar hanteren. Het kan daarom de moeite waard zijn om goed onderzoek te doen naar de verschillende verzekeraars en de voorwaarden voordat je een keuze maakt. Het is dus niet onmogelijk om een oudere hond te verzekeren, maar er zitten wel een prijskaartje en voorwaarden aan. Lees daarom ook altijd goed de voorwaarden voor ouderen hond verzekeren, want niet alle kosten worden (volledig) gedekt.

Niet alle aandoeningen worden gedekt

Het is ook belangrijk om te weten dat niet alle aandoeningen gedekt worden door een hondenverzekering. Pre-existente aandoeningen, dat zijn aandoeningen die al aanwezig zijn voordat de verzekering wordt afgesloten, worden doorgaans niet gedekt. Daarnaast zijn er ook uitsluitingen voor bepaalde rassen en erfelijke aandoeningen.

Tips voor je hond verzekeren

Als je een oudere hond hebt, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een hondenverzekering. Snuffelbox geeft enkele tips voor je hond verzekeren en met name een oude hond verzekeren. 

  • Vergelijk verschillende hondenverzekeringen en kijk goed naar de dekking en premie.

  • Controleer of de verzekering dekking biedt voor aandoeningen die gepaard gaan met de leeftijd.

  • Check of de hondenverzekering dekking biedt voor preventieve zorg en gebitsbehandelingen.

  • Let op eventuele uitsluitingen voor pre-existente aandoeningen, bepaalde rassen en erfelijke aandoeningen.

  • Houd er rekening mee dat de premie voor een oudere hond hoger is dan voor een puppy of jonge hond.

Houd er rekening mee dat je ook een eigen hand hebt in de gezondheid van jouw hond. Lees meer over het verzorgen van oudere hond.

Golden RetrieverZoek op internet naar de hondenverzekering die bij jullie past.

Conclusie over tot welke leeftijd kan je je hond verzekeren

Een hondenverzekering is beschikbaar voor puppy’s vanaf 6 weken oud. De meeste verzekeraars hebben een maximale leeftijdsgrens voor het afsluiten van een nieuwe verzekering. Welke leeftijd dat is, hangt af van de verzekeringsmaatschappij. Wanneer je al een verzekering hebt, voordat je hond de maximale leeftijd heeft bereikt, mag de verzekering in de meeste gevallen worden voortgezet gedurende het leven van de hond. 

Belangrijk is om goed onderzoek te doen naar de verschillende verzekeraars en de voorwaarden, voordat je een keuze maakt voor je huisdier. Het verzekeren van een oudere hond is duurder en vaak worden niet alle aandoeningen gedekt. De jaren dat je geen verzekering hebt, kun je ervoor kiezen om een eigen reservepotje te maken voor dierenartsbezoeken. Je bespaart immers maandelijks het verzekeringsgeld uit. 

Door deze tips van Snuffelbox tot welke leeftijd kun je het verzekeren van jouw hond in gedachten houden en kun je ervoor zorgen dat je de juiste dierenverzekering kiest, die past bij de behoeften van je lieve viervoeter. En vergeet niet dat je hond nooit te oud is voor een Snuffelbox, want wij hanteren géén maximale leeftijd!

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!