Vaderdag hondenvader: activiteiten en cadeau voor vader

Wat koop je voor iemand die alles al heeft? Hebben jullie thuis een hond, dan is het antwoord op die vraag vrij eenvoudig, want jouw partner of vader is een hondenvader. Een Vaderdag hondenvader biedt namelijk veel meer specifieke mogelijkheden voor een hondsdolle activiteit of een exclusief vaderdagcadeau, zodat de hondenvader de liefde voelt van jou en je viervoeter. Snuffelbox benoemt een aantal leuke activiteiten én cadeautjes om een hondenvader voor Vaderdag te verwennen. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

GoldendoodleEen vaderdag voor een hondenvader kan net zo leuk worden gemaakt als voor een vader met kinderen.

Wat is een leuk vaderdagcadeau?

Wat een leuk vaderdagcadeau is, hangt volledig af van de smaak van de vader en welke spullen hij al in huis heeft. Een vaderdagcadeau hoef je heus niet altijd te kopen en kan ook heel eenvoudig geknutseld worden, daarnaast kan een activiteit die al dan niet geld kost, ook ontzettend leuk zijn om een vader mee te trakteren. Een hondenvader verdient het wat Snuffelbox betreft ook om in het zonnetje gezet te worden met een klein cadeautje, een leuke activiteit of een leuk knutselwerk. Uiteraard verwachten we niet dat jullie hond zelf iets regelt, dus het is aan jou als partner, kind of ander gezinslid om de hondenvader in het zonnetje te zetten. Aangezien niet iedereen het nodig vindt om op Vaderdag cadeautjes te geven, wat Snuffelbox heel goed begrijpt, hebben we ook een lijstje samengesteld van activiteiten voor Vaderdag hondenvader en DIY-opties om zelf een leuk vaderdagcadeau voor de hondenvader te maken. 

Vaderdag cadeau hond 

Commercieel of niet, een vaderdagcadeau voor een hondenvader kan ontzettend leuk zijn. Er zijn een aantal tips van Snuffelbox voor een Vaderdag cadeau hond waarvan wij denken dat je het vandaag nog wil kopen voor de hondenvader.

Sleutelhanger met foto met naam 

Een vaderdagcadeau hoeft niet groot te zijn, want het is voornamelijk belangrijk dat het cadeau door de hondenvader wordt gewaardeerd. Een leuke foto van zijn hond met de naam van de hondenvader erin gegraveerd is een item dat de ontvanger van het cadeau altijd bij zich kan dragen aan zijn sleutelbos en dat hem er altijd aan herinnert dat zijn trouwe viervoeter thuis op hem wacht. 

Sokken met foto

De kans is groot dat de hondenvader dagelijks sokken draagt. Zeker wanneer hij aan het werk gaat of als het buiten weer kouder wordt. Sokken met het gezicht van zijn hond erop zijn een ontzettend leuk cadeau voor hem, omdat hij zijn hond op deze manier letterlijk bij zich draagt. De sokken zijn net als de sleutelhanger een kleinigheidje waar de hondenvader veel plezier van zal hebben. Er zijn verschillende verkopers die sokken aanbieden en vaak kun je meer op de sokken af laten beelden dan enkel een foto van jouw hond. Het is zelfs mogelijk om naast de foto figuren in de vorm van hondenbotjes, hondenpootjes of hartjes af te laten beelden. Dit Vaderdag hondenvader cadeau zal zeker gewaardeerd worden door een hondenvader, want het houdt niet alleen zijn voeten warm, maar hij draagt zijn hond ook letterlijk elke dag bij zich. Daarnaast vallen de sokken anderen vast ook op en de kans is groot dat er een glimlach op hun gezicht verschijnt als zij het grappige gezicht van een hond op de sok zien. 

Deurmat hond

Een deurmat hond is een ander cadeau voor Vaderdag dat een hondenvader met zekerheid kan waarderen. De deurmat hond kun je voorzien van grappige teksten om bezoek dat bij de hondenvader langskomt op een grappige manier te verwelkomen. Je kunt de mat ook ‘eenvoudig’ houden met de tekst ‘Welkom’, de afbeelding van de hond en als afsluiting de naam van de hondenbaasjes die ook in huis wonen. Iedereen die bij de hondenvader over de drempel stapt, zal een lach op zijn gezicht krijgen. 

LabradorEen viervoeter kan een persoonlijke deurmat ook wel waarderen.

Poster hond 

Het is toch echt tijd om die witte, kalle muur te voorzien van een leuke afbeelding of een poster. Een poster van de hondenvader samen met de hond en nog andere leden van het gezin is natuurlijk een ontzettend leuke manier om de witte muur mee op te leuken, zodat de woning van de hondenvader een eigen persoonlijke noot krijgt. Bij verschillende websites kun je een poster laten maken met één of meerdere mensen en/of honden. Verschillende hondenrassen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zodat het echt lijkt alsof het gezin van de hondenvader inclusief de hond op het doek afgebeeld is. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een poster van de hondenvader én de hond en eventueel andere gezinsleden exact te laten namaken door iemand die zijn of haar diensten aanbiedt en de hondenvader en de hond precies kan namaken zoals ze zijn. 

Mok hond 

Een gepersonaliseerde mok voor een hondenvader is ook een bijzonder attent, maar niet al te duur cadeau. Je vader kan op vrije zondagen zijn koffie drinken tijdens het lezen van de krant of hij kan op maandagochtend zijn eerste bak koffie drinken vanaf zijn thuiskantoor. Je kunt de gepersonaliseerde hondenmok laten bedrukken met een afbeelding van de hondenvader en van de hond en je kunt ervoor kiezen om een grappige tekst te plaatsen. Wil je het liefst een levensechte versie van de hondenvader én de hond, dan kun je vaak ook een echte foto gebruiken voor op de mok.

Benieuwd naar andere cadeaus voor een hondenliefhebber? 

Lees meer over cadeau hondenliefhebber

HondenvaderEen cadeau voor een hondenvader is een goede manier om Vaderdag te vieren.

DIY-cadeau voor hondenvader

Een vaderdagcadeau kopen voor een hondenvader is een mogelijkheid, maar het is natuurlijk ook leuk om zelf aan de slag te gaan en een zelfgemaakt cadeau voor de hondenvader te maken. Snuffelbox kan het idee van een zelfgemaakt hondencadeau alleen maar waarderen, want jouw hele ziel en zaligheid zit in het gepersonaliseerde cadeau. Het maken van een DIY-cadeau betekent natuurlijk niet automatisch dat je geen geld hoeft te besteden aan het zelfgemaakte cadeau. Een van de leukste DIY-cadeautjes voor een hondenvader is het samenstellen van een fotoboek of het maken van een collage met foto’s. Je kunt de foto’s eenvoudig af laten drukken bij de plaatselijke Hema of Kruidvat, maar je kunt tegenwoordig ook online foto’s af laten drukken. Je kunt het DIY-cadeau voor de hondenvader precies zo maken zoals je zelf wilt. Het enige wat je nodig hebt, is een fotoalbum, een notitieboekje of een groot stuk karton, lijm en allerlei decoratiemateriaal. Het kan niet anders dat de hondenvader bijzonder blij is met zijn zelfgemaakte cadeau. 

Activiteiten met hond

Het mooiste cadeau voor een hondenvader is natuurlijk dat hij zijn hond gelukkig ziet. Een Vaderdag hondenvader hoeft niet gevuld te worden met een cadeau, maar kan ook heel goed worden besteed door het doen van een activiteit samen met de hond. Er zijn verschillende activiteiten die een hondenvader samen met zijn hond kan doen op vaderdag. 

Varen met hond

Een dagje varen met hond is een ontzettend leuke manier voor een hondenvader om de dag samen met zijn hond en eventuele andere leden van het gezin door te brengen. Varen met hond is natuurlijk enkel een leuke manier om de dag op het water door te brengen als de hond houdt van varen. Als een hond bang is op het water, dan is het verstandiger om te kiezen voor een andere activiteit. 

Wandelen met hond

Een wandeling maken hondenvader en hond toch elke dag? Klopt, Vaderdag is dan ook de uitgelezen dag om eens ergens anders te gaan wandelen en een nieuwe omgeving voor vader en hond uit te kiezen, zoals een bos of een strand waar zij nog nooit zijn geweest of een plek met fijne herinneringen tussen hondenvader en hond. 

Lees meer over locaties voor hondenwandeling

Hondenspeeltuin

Een hondenspeeltuin kan een ontzettend leuke activiteit zijn om samen met jouw hond te doen op vaderdag. In Nederland zijn er verschillende hondenspeeltuinen die volledig zijn ingericht op het vermaken van een viervoeter. Een hond kan in de hondenspeeltuin heerlijk spelen met allerlei hondenspeelgoed en hij kan ook heerlijk klimmen en klauteren op een parcours dat mogelijk is uitgezet. Vlaardigen heeft de grootste hondenspeeltuin van Nederland waar jouw hond ook heerlijk in het water kan spelen en waar je als hondenbaasje slechts €1,- hoeft te betalen om jouw hond de tijd van zijn leven te geven. 

Lees meer over hondenspeeltuin De Broekpolder

CoonhoundEen activiteit om samen met jouw hond te doen kan jullie Vaderdag helemaal compleet maken.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Vind je dat jouw hond op Vaderdag zelf ook een cadeau verdient? Schaf dan de Snuffelbox aan voor jouw trouwe viervoeter. Je kunt jouw hond ook inschrijven als Snuffelbox abonnee, zodat je iedere de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes voor jouw hond ontvangt. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!