Verbeter de gezondheid met voedingssupplementen hond

Jouw trouwe viervoeter speelt een belangrijke rol in je leven en je houdt hem het liefst zo lang mogelijk gezond en vitaal. Het gezond en gelukkig houden van jouw hond doe je uiteraard door hem de beste hondenverzorging te bieden, zoals gedegen hondenvoer, lichamelijke en mentale stimulatie en een jaarlijks bezoek aan de dierenarts. Voedingssupplementen hond kunnen een goede aanvulling zijn voor jouw hond. Leer meer over honden supplementen in deze blog van Snuffelbox.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Duitse herderVoedingssupplementen hond kunnen een goede aanvulling zijn op het alledaagse hondenvoer.

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn producten die worden gebruikt om de voeding van een hond aan te vullen met extra voedingsstoffen. Ze bevatten vaak vitaminen, mineralen, aminozuren, enzymen, kruidenextracten of andere stoffen die een positief effect kunnen hebben op de gezondheid van jouw viervoeter. Voedingssupplementen worden vaak gebruikt om eventuele tekorten in het dieet van een hond aan te vullen of om specifieke gezondheidsproblemen te ondersteunen. Ze kunnen helpen bij het ontwikkelen of behouden van een gezonde vacht en huis, het verbeteren van het immuunsysteem, het versterken van gewrichten en botten, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verbeteren en ondersteunen van de gehele gezondheid van een hond. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor het hondenvoer dat jouw hond krijgt. Voedingssupplementen hond zijn een aanvulling op het dieet van jouw viervoeter. 

Lees meer over goed hondenvoer zonder granen

Wanneer heeft mijn hond voedingssupplementen nodig?

Honden hebben in principe geen voedingssupplementen nodig. Goed hondenvoer met belangrijke ingrediënten die een positieve invloed hebben op het voorkomen van ziektes en het behouden van het energieniveau en de glans van de vacht zou in principe genoeg moeten zijn voor jouw trouwe viervoeter. Honden zijn carnivoren en halen hun voedingsstoffen normaal gesproken uit dierlijke voedingsstoffen. Gezonde hondenvoeding bestaat dus uit dierlijke, maar ook plantaardige ingrediënten. Hoewel voedingssupplementen over het algemeen niet nodig zijn voor gezonde honden, kunnen ze voor bepaalde viervoeters wel degelijk effectie zijn. Honden met bepaalde aandoeningen of ziektes, zwangere honden of honden die een stressvolle periode doormaken, kunnen soms baat hebben bij voedingssupplementen hond. Het is belangrijk om het etiket van de voedingssupplementen te bekijken en om eventueel in gesprek te gaan met jouw dierenarts om te bepalen welke supplementen geschikt zijn voor jouw viervoeter en welke niet. 

Kruising Oudere honden kunnen baat hebben bij voedingssupplementen voor artrose of hun gewrichten.

Welke voedingssupplementen zijn geschikt voor mijn hond?

Iedere hond is anders en iedere hond heeft dan ook andere behoeftes. Toch zijn er verschillende voedingssupplementen die vaker dan eens worden geadviseerd om aan je hond te geven. Houd er echter rekening mee dat Snuffelbox geen dierenarts en/of voedingsdeskundige is, dus het is en blijft verstandig om informatie in te winnen bij de fabrikant van het product en/of bij de dierenarts. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het etiket zelf goed te bestuderen. 

Omega 3-vetzuren

Voedingssupplementen, zoals visolie of zalmolie bevatten verschillende omega 3-vetzuren, die gunstig kunnen zijn voor de huid, hart, vacht, gewrichten en het immuunsysteem van de hond. Deze vetzuren zijn essentieel voor de lichamelijke gezondheid van jouw hond. 

Lees meer over zalmolie voor honden.

Probiotica

Probiotica voor honden zijn voedingssupplementen die goede bacteriën bevatten die gunstig kunnen zijn voor de darmgezondheid van je hond. Ze helpen het evenwicht van de darmflora te behouden, de spijsverteringsproblemen te verminderen en de immuunondersteuning te onderhouden. Het is belangrijk om te kiezen voor probiotica die speciaal zijn ontwikkeld voor honden, omdat de darmflora van honden verschilt van die van mensen. 

Multivitaminen 

Multivitaminen kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat jouw viervoeter belangrijke vitamines en mineralen binnenkrijgt, vooral wanneer hij een onevenwichtig dieet of bepaalde voedingsstoffen mist. 

Antioxidanten

Voedingssupplementen met antioxidanten, zoals vitamine E of C, kunnen helpen bij het bestrijden van ‘ongewenste gasten’ in het lichaam van jouw viervoeter. Daarnaast ondersteunen antioxidanten de algehele gezondheid van jouw hond. Er zijn verschillende voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan antioxidanten, maar het is belangrijk om te bepalen of deze voedingsmiddelen ook geschikt zijn voor honden. Honden mogen onder andere blauwe bessen, spinazie en wortel die je eventueel in zelfgemaakt hondenvoer zou kunnen verwerken of die je in de vorm van voedingssupplementen aan jouw hond kan geven. 

Lees meer over zelf hondenvoer maken.

Schapenvet 

Schapenvet is een voedingssupplement dat bestaat uit een mix van verzadigde en onverzadigde vetzuren en vitamine A en D. Schapenvet kan helpen bij het verbeteren van de conditie van de huid en de vacht van jouw viervoeter, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en een gezonde darmflora en het heeft een positief effect op het immuunsysteem. 

Glucosamine

Glucosamine is een voedingssupplement dat een positieve invloed kan hebben op oudere honden of honden met gewrichtsproblemen zoals artrose. Glucosamine is een natuurlijke stof die voorkomt in het lichaam en een rol speelt bij de opbouw en het behoud van kraakbeen in de gewrichten. Daarnaast kan het pijn geassocieerd met gewrichtsproblemen verlichten 

Het is belangrijk om je te beseffen dat voedingssupplementen hond een toevoeging zijn op zijn dieet en dat de supplementen geen vervanging vormen voor het hondenvoer dat je op dagelijkse basis moet geven. Daarnaast is het altijd van belang om de voorgeschreven dosis of de dosis die met de dierenarts is besproken in acht te houden, want voedingssupplementen geven aan jouw huisdier in grote hoeveelheden is absoluut af te raden en kan schadelijk zijn. 

Golden retrieverVoedingssupplementen kunnen in verschillende voorkomen, zoals in een pipet.

Welke voedingssupplementen mag mijn hond niet?

Er zijn voedingssupplementen die niet geschikt zijn voor honden. We raden het je sowieso af om voedingssupplementen die bedoeld zijn voor mensen aan je hond te geven, want wat goed is voor ons is niet per definitie goed voor onze trouwe viervoeter. Je kunt je beter richten op voedingssupplementen hond, zodat je de gezondheid van jouw hond niet op het spel zet.  

Belangrijke voedingssupplementen voor een hond

Snuffelbox heeft een aantal voedingssupplementen hond voor je op een rij gezet, zodat je een aantal opties hebt die geschikt kunnen zijn voor jouw hond. 

Animal King schapenvet en zalmolie

Animal King schapenvet en zalmolie is een voedingssupplement dat bestaat uit schapenvet én zalmolie. Met het geven van dit voedingssupplement vang je dus twee vliegen in één klap. Dit krachtige supplement bevat omega 3-vetzuren en omega 6-vetzuren die samen met het schapenvet zorgen voor sterke botten en voor een krachtige weerstand. Het voedingssupplement kan helpen bij het verkrijgen van een gezonde huid, een glanzende vacht, een verbeterde spijsvertering en een goede ontwikkeling van hart en bloedvaten. 

K9 Laboratories multivitaminen 

K9 Laboratories multivitaminen is een voedingssupplement dat de functie van de maag en darmen stimuleert, gezonde gewrichten ondersteunt en het immuunsysteem versterkt. Dit voedingssupplement is een heuse gezondheidsbooster voor jouw viervoeter, want het zit vol met belangrijke voedingsstoffen, zoals aminozuren, mineralen en vitamines. Met deze multivitaminen worden huidklachten verminderd en de spieren en gewrichten versterkt. Daarnaast verbetert de stoelgang en wordt de natuurlijke weerstand van jouw hond gestimuleerd. 

Pet Health antioxidanten 

Pet Health antioxidanten bevat een unieke combinatie van Astaxanthine, vitamine C en vitamine E. Vitamine E is een sterke antioxidant die helpt bij het neutraliseren van ‘ongewenste gasten’ in het lichaam. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid. Astaxanthine werkt ontstekkingsremmend en beschermt de huid, de organen en het immuunsysteem van jouw hond. 

Pharmox glucosamine

Pharmox glucosamine is een voedingssupplement dat speciaal ontwikkeld is voor honden met gewrichtsproblemen. Dit supplement bevat een uitgebalanceerde combinatie van verschillende stoffen die bijdragen aan de gezondheid van jouw viervoeter. Het voedingssupplement van Pharmox wordt geleverd als siroop waardoor het eenvoudig over het hondenvoer gedoseerd kan worden. 

Organimal probiotica

Organimal probiotica is een voedingssupplement dat speciaal is samengesteld om een goede darmwerking en een gezonde darmflora bij honden te bevorderen. Het voedingssupplement bestaat uit natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige of chemische toevoegingen. Het kan gebruikt worden bij honden met darmproblemen, zoals dunne ontlasting, winderigheid, maagkrampen of andere gerelateerde problemen. 

Voedingssupplementen hond kunnen een goede aanvulling zijn op het dieet van jouw viervoeter, maar overleg het gebruik altijd eerst met jouw dierenarts. 

PodengoVoedingssupplementen zijn er voor verschillende problemen en ongemakken.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil je jouw hond een leuke én lekkere verrassing geven? Schaf dan de Snuffelbox vol lekkere snacks aan. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een box te bestellen om jouw viervoeter te verblijden, maar je kunt ook voor langere tijd een abonnement nemen bij Snuffelbox, zodat er maandelijks een box met leuke en lekkere hondenproducten wordt bezorgd. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!