Wat doet een thundershirt hond? Snuffelbox vertelt het

Recent schreven we hoe je als baasje moet omgaan met een hond die bang is voor vuurwerk. Een middel dat we in die blog niet hebben behandeld, is het thundershirt hond. Een thundershirt hond is niet alleen geschikt voor honden met vuurwerkangst, maar zoals het shirt al zegt, ook voor honden die bijvoorbeeld bang zijn voor onweer. Wat doet een thundershirt nog nog meer? Snuffelbox vertelt het. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Een thundershirt hond kan verstandig zijn te gebruiken bij angstige honden.

Wat doet een thundershirt hond?

Een thundershirt is een bepaald soort jasje voor honden dat een constante druk op het lichaam van jouw trouwe viervoeter uitoefent. Het constant drukkende gevoel zorgt ervoor dat jouw hond zich ontspannen en kalm gaat voelen. Een thundershirt hond is dus niet alleen uitermate geschikt voor honden met vuurwerkangst of voor andere harde geluiden, maar ook voor honden die angstig zijn voor ondere andere reizen en alleen zijn is een thundershirt hond goed te gebruiken. 

Is jouw hond bang voor vuurwerk, dan is het wellicht verstandig om deze blog te lezen.

Werken thundershirts echt voor honden?

Het is heel goed mogelijk dat je bepaalde twijfels hebt betreffende de effectiviteit van het thundershirt hond, maar eigenlijk werkt het thundershirt hond even effectief bij angsten als een verzwaringsdeken bij mensen met angsten. Thundershirt hond heeft aangetoond zeer effectief te zijn tegen angst voor bijvoorbeeld verlating of vuurwerk bij honden. Onderzoek onder ruim duizend gebruikers toonde aan dat meer dan 85% van de honden met angst voor bepaalde zaken en omstandigheden minder angstig was.  

Thundershirts zijn bewezen effectief en worden aangeraden door dierenartsen.

Raden dierenartsen thundershirts aan?

Voor je jouw hond een thundershirt aantrekt, is het natuurlijk prettig om te weten of experts achter het gebruik van het thundershirt hond staan. Veel dierenartsen raden het gebruik van een thundershirt aan. Zoals gezegd kan een thundershirt hond ervoor zorgen dat jouw hond zich kalmer en rustiger voelt is bepaalde angstige of stresssituaties. Dierenartsen adviseren geregeld het thundershirt ook te gebruiken bij honden die last hebben van ongewenst gedrag. De kalmerende werking van het thundershirt helpt een hond te focussen, waardoor bepaalde gedragstrainingen effectiever zijn. 

Hoe laat je een hond kennismaken met een thundershirt?

Wellicht zie je al helemaal voor je hoe je jouw hond moet laten kennismaken met een thundershirt. Wellicht heb je zijn lekkerste snack al in huis gehaald om hem af te leiden van hetgeen je van plan bent. Het advies dat wij van Snuffelbox je kunnen geven, is het los te laten. Het is niet direct te voorspellen hoe jouw hond zal reageren op het thundershirt hond. Heb je hem al vaker een jasje of reddingsvest aangetrokken, dan zal een thundershirt hond zeker geen probleem moeten zijn. Je kunt de reactie van jouw hond op het thundershirt pas onderzoeken, op het moment dat hij het thundershirt hond draagt. 

Trek het thundershirt hond bij jouw hond aan en probeer aan de hand daarvan te bepalen hoe jouw hond reageert.

Hoe lang mag een thundershirt aan?

Mocht je overgaan tot het aanschaffen van een thundershirt hond, dan is het verstandig om te weten hoelang een thundershirt hond gedragen mag worden door jouw hond. Zoals gezegd hoe je het dragen van een thundershirt niet te trainen met jouw hond, maar het is wel belangrijk dat je jouw hond laat wennen aan het thundershirt. Het advies is om het thundershirt de eerste paar keer niet langer dan twee uur te laten dragen door jouw hond, zodat duidelijk is of een thundershirt hond past bij jouw hond. Mocht het thundershirt langere tijd gedragen worden door jouw hond, dan is het bijzonder verstandig om het thundershirt twee keer een half uur uit te trekken. 

Welke maat thundershirt hond? 

Net als bij andere jasjes, zoals reddingsvesten en regenjassen, is het verstandig om jouw hond eerst op te meten. Dit doe je door de borstomvang van jouw hond op te meten, net achter de voorpoten  De volgende maten sluiten aan bij het juiste maat thundershirt hond.  

Maat 

Borstomvang

Gewicht

Maat XXS

22 - 33 cm

< 5,5 kg

Maat XS

33 - 45 cm

4,5 - 8,5 kg 

Maat S

40 - 58 cm

6,6 - 11,5 kg

Maat M

45 - 66 cm

9 - 22 kg 

Maat L

60 - 81 cm

18 - 32 kg

Maat XL

78 - 101 cm 

31 - 45 kg

Maat XXL

96 - 127 cm

> 45 kg

Heb jij een hond die angstig is aangelegd, dan is het wellicht verstandig om het thundershirt hond uit te proberen. Dierenartsen raden het gebruik van het thundershirt aan en uit onderzoek is gebleken dat verscheidene honden minder angstig werden door het gebruik van het thundershirt hond. Mocht je benieuwd zijn naar het thundershirt, dan kun je deze onder andere bestellen bij bol.com in de maten XXS tot en met XL. 

Ben je bang dat jouw hond wegrent tijdens het uitlaten, dan kun je ook kiezen voor een anti-ontsnappingstuigje.

Mocht je een thundershirt hond aan willen schaffen, dan raden wij het merk Thundershirt aan.

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!