Wintersport met hond | 5 tips en inpaklijst

Het is bijna het seizoen van de wintersport. Een wintersportvakantie staat garant voor met sneeuwbedekte bergen en heerlijke gerechten die bij de winter horen. Wij kunnen ons voorstellen dat je reikhalzend uitkijkt naar deze vakantie, maar heb je wel eens overwogen om de wintersport met hond door te brengen. Vandaag vertellen wij van Snuffelbox je of het mogelijk is om je hond mee te nemen op wintersport en geven we je 5 tips en een inpaklijst hond voor wintersport met hond. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Kan je hond mee op wintersport? 

Het antwoord is ‘ja’, jouw hond kan zeker mee op wintersport. Al zolang ik mijn schoonouders ken, nemen zij hun twee trouwe viervoeters mee op wintersportvakantie. De honden vinden de wandelingen in de sneeuw heerlijk en het voordeel van deze vakantie is dat ze niet in een kennel hoeven te verblijven, maar mee kunnen met de familie. Wanneer je iets vaker doet, leer je steeds meer bij. Mijn schoonouders zijn werkelijk experts geworden in het op wintersport met hond gaan. Wij van Snuffelbox hebben daarom 5 tips voor onze lezers op een rij gezet.  

Benieuwd hoe je kwispelend de winter doorkomt met jouw hond, bekijk het hier.

Deze trouwe viervoeter is in ieder geval klaar voor de wintersportvakantie!

Wintersport met hond [5 tips] 

Verblijf met hond

Wellicht overbodig om te zeggen, maar niet iedere accommodatie accepteert de komst van honden. Houd er dus rekening mee dat je wellicht geen gebruik kan maken van jullie vertrouwde bezoekadres. Steeds meer parken en accommodaties zijn beschikbaar gesteld voor wintersporters die hun huisdier mee willen nemen, onder andere Landal en Belvilla hebben accommodaties waar je met je hond mag verblijven. Verblijf je liever ergens anders, dan raadt Snuffelbox je aan om op de website van www.hondenopvakantie.nl of www.dogsincluded.nl te kijken. 

Hondenpaspoort

Nu je een mooi verblijf hebt uitgezocht voor je wintersport met hond, is het tijd om over de reis na te denken. Houd er rekening mee dat jij niet de enige bent die over bepaalde papieren en documenten moet beschikken. Als je naar het buitenland gaat, is het belangrijk om het hondenpaspoort van je trouwe viervoeter mee te nemen. Daarnaast moet hij beschikken over de juiste vaccinaties en inentingen. Ook is het belangrijk dat jouw trouwe viervoeter gechipt is en dat het registratiebewijs mee wordt genomen. 

Reis met hond 

Wij van Snuffelbox verwachten dat jouw hond meegaat op wintersport met de auto. Houd er daarom rekening mee dat er bepaalde regels gelden voor het vervoeren van honden in de verschillende landen. Wij noemen van een aantal bekende wintersportlanden de regels omtrent het vervoer in de auto. 

In Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland zijn geen specifieke regels voor het vervoeren van een hond in de auto. Het is uiteraard wel belangrijk dat zich geen gevaarlijke situaties voordoen. 

In Duitsland moeten honden vastgemaakt worden met een speciale hondengordel. De hond mag ook vervoerd worden in een reisbench voor honden of achter een hondenrek. Dit geldt natuurlijk ook als je door Duitsland rijdt, niet alleen als je er verblijft. 

In Italië geldt dezelfde regel als in Duitsland. Echter, de regel geldt hier pas vanaf het vervoeren van twee honden. 

In Tsjechië mag een hond niet voorin vervoerd worden. Verder gelden er geen regels omtrent het vervoeren van jouw viervoeter. 

Zoek je een goede reisbench voor je hond? Wij hebben de criteria voor je op een rij gezet.

Deze hond bereidt zich alvast voor op de koude wintersport.

Kou 

Zoals we zelf als geen ander weten, kan het behoorlijk koud worden in wintersportgebieden. Het is daarom belangrijk om hier goed rekening mee te houden als je op wintersport met hond gaat. Neem het hondenkussen of de hondenmand van jouw trouwe viervoeter mee, zodat hij niet op de koude vloer hoeft te slapen. Neem ook genoeg dekens mee en eventueel een hondenjas of een hondenslaapzak om de koude winterse dagen door te komen.

Tip van Snuffelbox: honden hebben in de regel geen schoenen aan, maar hun voeten kunnen behoorlijk koud worden als zij door de sneeuw lopen. Smeer de pootjes van jouw trouwe viervoeter daarom in met potenbalsem

Koffer inpakken

We zijn inmiddels klaar voor de reis en hebben aan verschillende belangrijke zaken gedacht. Om niks te vergeten, gaat onze laatste tip over het inpakken van koffer voor je wintersport met hond. Wat zijn de 10 dingen die je absoluut niet mag vergeten in te pakken. 

Inpaklijst hond

  1. Het hondenpaspoort en andere belangrijke papieren, zoals inentingsbewijzen; 

  2. Het hondenkussen of de hondenmand van je trouwe viervoeter; 

  3. Hondengordel, hondenrek of reisbench voor honden, zeker als de reis door Duitsland gaat; 

  4. Voer, beloningssnoepjes en kauwsnacks voor onderweg en voor tijdens het verblijf, want je weet niet of jouw hondenvoer in het buitenland verkrijgbaar is; 

  5. Water voor tijdens de reis. Je weet namelijk niet in welke situaties je mogelijk terechtkomt; 

  6. Hondenspeelgoed voor jouw trouwe viervoeter;

  7. De hondenhalsband en/of het anti-ontsnappingstuigje van jouw hond; 

  8. Poepzakjes en eventueel een poepschep om de ontlasting van jouw hond op te ruimen; 

  9. Een EHBO-doosje voor jouw hond met hondenbalsem, vlooien- en tekenmiddel, ontwormingsmiddel, tekentang en eventueel medicijnen; 

  10. Een muilkorf. In bepaalde landen zijn bepaalde hondenrassen niet welkom of alleen welkom met een muilkorf. In Duitsland en Oostenrijk is een muilkorf verplicht in het openbaar vervoer en in de skilift. 

Wil je iets leuks meenemen op wintersport met je hond? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Zijn jullie al klaar om op wintersport met hond te gaan?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!