7 handige hondenaccessoires die het leven van je hond verbeteren

Hondenaccessoires zijn essentieel om in huis te hebben voor een goede hondenverzorging van jouw viervoeter. Er zijn verschillende soorten honden accessoires, de een belangrijker dan de ander. Voer- en drinkbakken zijn bijvoorbeeld essentieel om in huis te hebben voor jouw viervoeter, maar hondenkleding bestaat over het algemeen meer uit luxe honden accessoires die jouw hond nog mooier maken. Snuffelbox geeft de belangrijkste hondenaccessoires én presenteert een lijst met handige hondenaccessoires die het leven van je hond verbeteren. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Franse bulldogHondenaccessoires kunnen het leven van hond en baas een stuk eenvoudiger maken.

Welke hondenaccessoires moet je in huis hebben voor een hond?

Hondenaccessoires maken het leven voor jou en je hond een stuk eenvoudiger. Hondenaccessoires zijn producten en items die speciaal zijn ontworpen voor honden om hun dagelijkse verzorging, comfort en plezier te verbeteren. De kans is groot dat jij als hondeneigenaar heel goed weet welke items essentieel zijn om in huis te hebben om jouw viervoeter van een goede hondenverzorging te verzekeren. Om je geheugen op te frissen of speciaal voor nieuwe hondeneigenaren heeft Snuffelbox een lijst opgesteld van hondenaccessoires en -items die belangrijk zijn voor een optimale hondenverzorging. 

  • Je wilt jouw hond natuurlijk veilig uit kunnen laten. Een of meerderen hondenriemen en halsbanden zijn belangrijk om in huis te hebben. Er zijn verschillende soorten hondenriemen waar je uit kunt kiezen, maar je kunt uiteraard ook verschillende varianten in huis halen. Er zijn namelijk verschillende riemen voor verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een trainingshalsband of een hondentuig; 

  • Het is belangrijk dat jouw hond zijn eigen plek in huis heeft om tot rust te komen en om te slapen. Met een hondenmand, hondenbed of hondenbench kan een goede rustplek voor jouw viervoeter gecreëerd worden; 

  • Een hond moet eten en drinken. Een stevige voer- en waterbak zijn dan ook een van de belangrijkste items die je voor jouw viervoeter in huis moet halen. 

  • Hondenspeelgoed is essentieel om aan te schaffen. Helemaal wanneer je te maken hebt met een puppy in huis. Kauwspeelgoed, hondenknuffels en puzzels stimuleren het natuurlijke instinct van jouw hond en vermaken hem. 

  • Hoogstwaarschijnlijk heb je thuis een kast vol met verzorgingsproducten voor je dagelijkse verzorging. Een hond heeft deze verzorging ook nodig. Het is dan ook belangrijk om verschillende verzorgingsproducten en -accessoires voor jouw viervoeter in huis te hebben. Hondenborstels, middelen tegen vlooien en teken, middelen om jouw hond te ontwormen en producten om de ogen, oren, neus en het gebit schoon te houden en om de nagels te knippen zijn allemaal belangrijk voor een hondeneigenaren om aan te schaffen. 

  • De kans is groot dat jouw hond weleens meereist in de auto. Het is belangrijk dat jouw hond veilig vervoerd wordt, zodat hij ongeschonden van punt A naar punt B kan komen. Houd er rekening mee dat het in bepaalde landen zelfs verplicht is om jouw hond te vervoeren in een reisbench of dat er een bepaald hekwerk in de auto gemonteerd wordt. 

Deze lijst is niet uitgebreid, maar bevat wel de meest essentiële items en accessoires die belangrijk zijn wanneer je een hond in huis hebt of wanneer je van plan bent om een puppy of een oudere hond uit het hondenasiel in huis te nemen. Toch zijn er nog veel meer handige hondenaccessoires die het leven van je hond verbeteren en die het leven van jou als hondenbaasje ook veel eenvoudiger maken. 

7 handige hondenaccessoires die het leven van je hond verbeteren 

Er zijn hondenaccessoires die jouw hond gewoonweg nodig heeft om te voorzien in zijn dagelijkse behoefte, maar er zijn ook luxe honden accessoires die niet per se nodig zijn, maar wel handig zijn om jullie leven nét iets eenvoudiger te maken. Snuffelbox heeft een mooie top 7 met handige hondenaccessoires die het leven van je hond verbeteren samengesteld. 

#1 Potenreiniger

Na een gezellige wandeling op het strand of in het bos zijn de poten van jouw hondenvriend soms behoorlijk smerig geworden van modder, zand of andere viezigheid. Een potenreiniger is een handige hondenaccessoire die vuile pootafdrukken van jouw viervoeter op een eenvoudige manier voorkomt. De potenreiniger bestaat uit een potje met een borsteltje met zachte siliconen haartjes waarmee je de vuile hondenpootjes van jouw hond kunt schoonmaken. Het enige wat je nodig hebt is water, eventueel hondenzeep en een doek om de hondenpoten te drogen. 

KooikerhondjeRavotten in het bos is heerlijk en belangrijk voor onze viervoeters, maar een schone vloer is belangrijk voor ons.

#2 Placemat voor voer- en waterbak

Honden worden vaak behoorlijk enthousiast van een goed gevulde voerbak. Na het eten zullen ze nog uitgebreid de tijd nemen om te hydrateren en de volledige drinkbak leeg te slurpen. Voor je het weet, is jouw vloer veranderd in een heuse smeerboel. Je weet dat dit er gewoonweg bij hoort en het is ook niet erg, maar er is wel een mogelijkheid om de hoeveelheid rommel op de vloer te beperken met het gebruik van een placemat voor de voer- en waterbak van jouw viervoeter. 

#3 Automatische hondenborstel 

Het borstelen van jouw viervoeter kan voor jullie allebei een ontspannen activiteit zijn, maar wanneer jouw hond wekelijks geborsteld dient te worden, heb je er misschien niet altijd tijd voor. Het is uiteraard wel belangrijk dat jouw hond goed geborsteld wordt, zeker wanneer hij een vacht heeft die uitgebreide aandacht vraagt, zoals de vacht van een labradoodle. Met een automatische hondenborstel maak je dit klusje een stuk eenvoudiger en vaak wordt er ook een stuk secuurder gewerkt, omdat de automatische hondenborstel vaak op plekken kan komen die voor een standaard hondenborstel niet bereikbaar zijn. Een automatische hondenborstel is dé honden accessoire om het leven eenvoudiger te maken. 

Australische herder Een automatische hondenborstel kan ontzettend handig zijn voor een hond die een uitgebreide vachtverzorging nodig heeft.

#4 Hondenbakfiets/hondenfietskar

Wanneer je grotere honden hebt die niet in een hondenmand op de fiets passen, ben je min of meer verplicht om met de auto te reizen. Als jouw hond naast de fiets kan meerennen, dan is dat een mooie oplossing voor kortere stukken, maar lange afstanden zijn niet wenselijk. Een hondenbakfiets of hondenfietskar kan een uitkomst zijn voor jou en je hondenvriend. Een hondenbakfiets is bijzonder comfortabel voor jouw hond en je hebt hem continu in het zicht. Een hondenfietskar is daarentegen een stuk betaalbaarder en eenvoudig op de fiets te monteren. Een hondenbakfiets of hondenfietskar is een hondenaccessoire die het voor jou en je hond eenvoudiger maakt om samen op de fiets op pad te gaan. 

Lees meer over de hondenbakfiets

Lees meer over de hondenfietskar

#5 Automatische voer- en drinkbak

Het spreekwoord is niet voor niks ‘gemak dient de mens’. Het is van groot belang dat jouw viervoeter dagelijks wordt voorzien van vers water en vers voer. Een automatische voer- en drinkbak kan jou als hondenbaasje deze taak uit handen nemen. Wellicht werk je onregelmatige diensten en vind je het belangrijk dat jouw hond op gezette tijden wordt voorzien van een natje en een droogje, maar het is ook mogelijk dat je houdt van technische snufjes en je een automatische voer- en drinkbak een mooi honden accessoire vindt om ervoor te zorgen dat jouw geliefde viervoeter nooit zonder eten of drinken zit. Een automatische voer- en drinkbak is in ieder geval een handige hondenaccessoire die jou een zorg uit handen neemt, zodat je nog meer tijd hebt om met je hond te knuffelen. 

SapsaliMet een automatische voer- en drinkbak voorkom je dat jouw hond zonder water zit.

#6 GPS-tracker

Vindt jouw hond het leuk om zelf op pad te gaan, maar vind jij dat als hondenbaasje vaak een stuk minder aangenaam, dan kan een GPS-tracker een mooie manier zijn om de stappen van jouw hond te volgen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw hond altijd aan de lijn te houden tijdens een wandeling, maar je vindt het ook belangrijk dat jij zich vrij kan bewegen en de wereld kan ontdekken. Met een GPS-tracker verlies jij jouw hond in principe geen moment uit het oog. 

Lees meer over de GPS-tracker voor honden

#7 Interactief hondenspeelgoed

Jouw hond wil vaak het liefst hele dagen met je spelen, zeker wanneer hij nog jong is, maar als hondenbaasje heb je hier gewoonweg niet altijd tijd voor. Interactief hondenspeelgoed maakt het leven van jouw viervoeter leuker en dat van jou een stuk eenvoudiger, want jouw hond kan genieten van sport en spel en jij hebt zo nu en dan je handen vrij om andere belangrijke dingen te doen, zoals het huis opruimen of werken aan de keukentafel. 

Lees meer over interactief speelgoed voor honden.

Handige hondenaccessoires zijn er dus voor verschillende doeleinden en kunnen jouw leven en het leven van jouw geliefde viervoeter verbeteren en eenvoudiger maken.  

Yorkshire TerriërLekker kunnen spelen is belangrijk om jouw hond gelukkig en gezond te houden.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil jij iedere maand hét beste voor jouw hond? Schrijf jouw viervoeter dan nu in voor de Snuffelbox en ontvang iedere maand de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes bij jou thuis. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!