Een hondenbakfiets voor een gezellige trip!

We hebben je niet lang geleden als verteld over de hondenfietskar, maar er zijn meer manieren om samen met je hond op pad te gaan met de fiets. Een manier die wat betreft fietsvervoer de laatste jaren flink aan populariteit heeft gewonnen, namelijk de bakfiets. Uiteraard kon het dierenrijk niet achterblijven en zo werd ook de hondenbakfiets populair. Snuffelbox vertelt je graag meer over de (elektrische) hondenbakfiets in deze blog. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Welke bakfiets voor een hond? 

Wellicht vraag je je af wat het verschil is tussen een bakfiets en een hondenbakfiets. Wij leggen je graag uit wat het verschil is. Een hondenbakfiets is speciaal ontworpen voor honden en daarom heeft deze bakfiets een instap via een luikje of een loopplank. Kleine honden kunnen natuurlijk in de bakfiets getild worden, maar grote honden laat je natuurlijk liever zelf de bak inlopen. Daarnaast kun je jouw hond vastmaken in de bak met een speciaal daarvoor bestemde aansluiting. Om het helemaal af te maken is het bij sommige hondenbakfietsen ook mogelijk een bench over de kar te monteren, zodat de bak van bovenaf wordt afgesloten. Daarnaast zijn er ook matjes voor de bodem van de bak beschikbaar en een huif om jouw viervoeter te beschermen tegen regen en wind in de herfst

Hond in fietskrat Kleine honden passen in een mandje voor op de fiets.

Hoe moet ik een hond in de bakfiets vastmaken?

Een bakfiets voor een hond is speciaal ontworpen voor jouw trouwe viervoeter, daarom is een hondenbakfiets in de regel ook voorzien van speciale hondenringen waar je gemakkelijk de riem van jouw hond doorheen kan halen om jouw hond op deze manier in de hondenbakfiets te houden. Het is ook mogelijk om jouw hond aan twee hondenringen vast te maken, zodat jouw hond stabieler zit. Uiteraard is het ook mogelijk om je hond een anti-ontsnappingstuigje aan te trekken voor extra veiligheid en een bench over de bakfiets voor een hond te plaatsen.

Bakfiets om hond mee te nemenJe kunt jouw hond in een hondenbakfiets vastmaken met de hondenringen.

Hoeveel kilo kan er in een bakfiets? 

Het gewicht dat een bakfiets voor een hond kan dragen, verschilt per merk en soort bakfiets. Dit is ook zeker iets waar je op moet letten als je meerdere honden mee wilt nemen in de bakfiets of als je naast je hond ook kinderen zou willen vervoeren. Over het algemeen genomen is de belasting van de bak van een hondenbakfiets 100 kilogram, maar er zijn ook bakken die een belasting van 220 kilogram kunnen dragen. Houd er ook zeker rekening mee dat je wellicht ook boodschappen of andere spullen mee wilt nemen in de bakfiets. Dit moet je bij het gewicht van je viervoeter en andere passagiers optellen.  

Hond in bakfietsLet goed op hoeveel kilo er in een bakfiets kan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenbakfiets?

  • Een tochtje maken op een bakfiets is natuurlijk heel leuk, maar voor jouw trouwe viervoeter is het wel weer een nieuwe, spannende ervaring. Je wilt niet dat je hond gestrest raakt, dus laat jouw hond eerst wennen aan de bakfiets en ga er ook niet meteen lange stukken mee fietsen door het drukke verkeer. Laat hem eerst een snuffelen en een tijdje in de bak zitten. Daarna kun je een kort stukje fietsen, steeds iets langer. 

  • Het aanschaffen van een hondenbakfiets is niet goedkoop. Lees daarom beoordelingen van klanten en bekijk de reviews op Google voordat je een hondenbakfiets aanschaft. Lees je in over de verschillende mogelijkheden bij de verschillende merken. De beste bakfiets voor een hond bestaat niet. Het draait allemaal op persoonlijke voorkeuren. 

  • Maak een proefritje. Onderzoek doe je niet alleen op het internet, maar ook in het echt. Maak een proefrit op verschillende hondenbakfietsen en bepaal aan de hand daarvan welke het beste bij jou past. De beste bakfiets voor een hond bestaat niet, want dat bepaal jij namelijk zelf. 

  • Bij Snuffelbox weten wij uit ervaring dat fietsen op een hondenbakfiets zwaar kan zijn, zeker als jij van plan bent om grote of meerdere honden mee te nemen in de bakfiets. Overweeg daarom om een elektrische hondenbakfiets aan te schaffen. Uiteraard is de keuze nog steeds aan jou, maar voor deze belangrijke keuze is een elektrische hondenbakfiets zeker de overweging waard. 

  • Koop je een nieuwe hondenbakfiets of ga je voor een tweedehands. Richt je niet enkel op het kopen van een nieuwe bakfiets, maar houd ook zeker rekening met de mogelijkheid dat je een hondenbakfiets van een ander over kan nemen. 

Zwarte hond in bakfietsWaar ga jij opletten bij het aanschaffen van een hondenbakfiets?

Ben je jouw hond aan het trainen om te wennen aan de hondenbakfiets? Geef hem dan een snack uit de Snuffelbox om hem te belonen. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!