Honden eten brokken, maar het kan voorkomen dat een hond slecht eet.
Hond eet weinig brokken
Een hond eet over het algemeen gewoon brokken. Vaak bestaat ongeveer 70% van deze brokken uit vlees. Een hond eet ongeveer twee keer per dag. Bij een puppy gelden natuurlijk andere regels, want pups moeten nog groeien. Op de voedselpakketten zelf staat eigenlijk altijd hoeveel een hond nodig heeft.
Als de hond weinig brokken eet, is er niet gelijk iets met de hond aan de hand. Het kan zijn dat de hond gewoon even geen honger heeft. Wanneer de hond voor langere tijd geen brokken wil eten, kan het zijn dat jouw hond stress heeft. Dit kan voorkomen bij verhuizing, een nieuwe hond in huis of na een lange autorit.
Redenen hond eet slecht
Warmte
Net als bij mensen, kunnen ook honden minder eetlust krijgen wanneer het warm is. Geef het even tijd en de hond zal zelf gaan eten wanneer hij honger krijgt.
Aandacht
Soms heeft de hond aandacht nodig en wil hij dat jij even bij hem komt zitten. Eigenlijk kan je dit beter niet doen, want je wil natuurlijk niet dat dit heel vaak gaat gebeuren.
Ziek
Als de hond ziek is, omdat hij iets verkeerd gegeten heeft of omdat hij net onder narcose is geweest, kan het ook zijn dat de eetlust van de hond minder wordt.
Niet lekker
Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de hond de brokken niet meer lekker vindt. Om daarachter te komen, kan je het merk van de brokken veranderen. Als de hond dit wel eet, was hij waarschijnlijk even toe aan iets nieuws. Als een hond zich niet lekker voelt, eet hij vaak ook gras.
Honden eten soms gras om hun braakreflex te activeren.
Hond eet slecht: dit kun jij doen
Het is natuurlijk vervelend als je hond slecht eet en je niet weet wat je moet doen. Je wil natuurlijk het allerbeste voor je trouwe viervoeter. Als de hond slecht eet, kan jij de volgende dingen doen:
Merk veranderen
Zoals hierboven beschreven, kan jij het merk van de brokken veranderen. Alleen door dit te doen, kan de hond al meer zin krijgen om te eten.
Extra vlees
Je kan een beetje extra vlees van CaroCroc bij de brokken gooien. De geur van dit vlees is sterker en de hond zal sneller eetlust krijgen. De CaroCroc worst is geschikt als volledig diervoeder, aanvullend diervoeder en als beloning voor honden en is perfect te combineren met het CaroCroc droogvoer. In plaats van vlees kan je ook stukjes fruit en groenten door de droge brokken mengen. Vers vlees zit vaak in een diepvriesverpakking, dus haal deze ‘s ochtends uit de ijskast.
Eitje
Een rauw eitje over de brokken gooien helpt soms ook al. Kluts het eitje een beetje door de brokken heen en geef dit aan de hond. In een ei zitten ook veel mineralen, eiwitten, calcium, vitamines en vetzuren die goed zijn voor de hond. Je kunt het ei zelfs met schil geven.
De meeste honden vinden dit gewoon lekker. Als een hond niet gewend is om rauw vlees te eten, kan het zijn dat hij een eitje niet lekker vindt of dat hij moet wennen.
Bepaalde voedingsmiddelen voor honden kunnen ook goed zijn voor viervoeters.
Kauwartikel
In dit speelgoed kan je brokken stoppen waar de hond op kan kauwen. Omdat je het voor de hond leuk maakt om zijn brokken op te eten, is de kans dat hij dit opeet groter. Je kan de brokken gedurende de dag geven.
Zorg ervoor dat je wel genoeg geeft, want als de hond heel lang met dezelfde brokken speelt, kan het zijn dat hij niet genoeg binnenkrijgt.
Lees meer over kauwproducten voor honden.
Dog Food Sauce
Er zijn verschillende sauzen te verkrijgen die je over de brokken van de hond kan gooien om de brokken beter te laten smaken. Deze sauzen zijn in verschillende smaken te verkrijgen. Zo kan je bijvoorbeeld zalm nemen, maar heb je ook chicken en andere smaken. Omdat de hond deze geur ruikt, gaat hij toch eten. Daarnaast is Dog Food Sauce ook nog een aanvulling op wat de hond al eet, omdat het natuurlijke vitaminen en mineralen bevat. Wist je dat de Snuffelbox ook producten bevat die ervoor kunnen zorgen dat jouw hond meer gaat eten?
Hebben bovenstaande oplossingen nou allemaal geen nut? Bel dan even met de dierenarts om erachter te komen wat er aan de hand is.
Hond eet niet en braakt gal
Vaak denk je dat het niet handig is om de hond eten te geven wanneer deze gal braakt. Maar als de hond niet eet en gal braakt, is dit vaak een teken dat de hond juist honger heeft. Het gal is een teken dat de hond niets in de maag heeft. Anders zou hij wel eten braken toch?
Gal is een substantie van geel en wit slijm. Honden braken gal wanneer ze lange tijd niets gegeten hebben. Het is dus niet raar wanneer een hond in de ochtend gal braakt, maar let er op dat dit niet te vaak het geval is. Gebeurt dit vaker in de ochtend? Geef de hond dan iets meer te eten de avond van tevoren.
Gal braken is dus niet raar. Braakt de hond vaker gal? Dan kan het zijn dat er iets met hem aan de hand is. De oorzaken voor braken, kunnen zijn:
Als je hond eenmalig slecht eet of af en toe braakt, is er niks aan de hand. Je hoeft je geen zorgen te maken en je hoeft niet te bellen met de dierenarts. Denk je dat er meer aan de hand is of komen de symptomen vaker voor? Dan kan een belletje met de dierenarts geen kwaad.
Let op dat je bij een puppy niet hetzelfde kan doen als bij een volwassen hond. Een puppy heeft andere voedingsstoffen nodig en vraagt dus om een ander dieet.
Lees meer over goed puppy hondenvoer.
Probeer CaroCroc
CaroCroc voor honden kan helpen bij een hond eet niet.
Snuffelbox werkt graag met het merk CaroCroc, omdat we zeker zijn van de goede kwaliteit van hun hondenvoer, raden we CaroCroc hondenvoer van harte aan. CaroCroc heeft een puppypakket beschikbaar voor jouw hond, zodat hij op jonge leeftijd kennis kan maken met CaroCroc. CaroCroc biedt een smaakgarantie op kleinverpakkingen. Ben je bijvoorbeeld niet tevreden omdat jouw hond/kat het product niet lust? Lever dan de aankoopbon én minimaal een halve verpakking retour bij jouw dierenspeciaalzaak om het aankoopbedrag terug te krijgen.
Lees meer over CaroCroc puppyvoer.
De voordelen van CaroCroc
100% natuurlijk;
Veel verschillende variaties, zodat er voor iedere hond een optie is;
Goede prijs-kwaliteitverhouding;
De producten van CaroCroc hebben een uniek eiwit- en vetgehalte dat is afgestemd op de levensfase, lichaamsconditie en het activiteitsniveau van jouw hond.