Cadeau voor hond: 10 cadeau-ideeën

Honden maken deel uit van het gezin. Daarom verdienen ze cadeaus bij feesten, zoals Kerstmis, hun verjaardag of een cadeau voor hond tussendoor. Er is een breed scala aan cadeaus voor honden. Snuffelbox heeft een top-10 cadeau-ideeën voor honden opgesteld en hoe je hond en baas een plezier doet.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Spelende hondenHondenspeelgoed komt in verschillende vormen en maten en wordt steeds beter.

Leuk cadeau voor hond kopen

Voor de meeste huisdiereigenaren is een hond een gelijkwaardig lid van het gezin dat bij speciale gelegenheden, zoals hun eigen verjaardag of met Kerstmis, een leuk cadeautje krijgt. Om ervoor te zorgen dat een trouwe viervoeter blij is met zijn speciale cadeau, moet het in de eerste plaats geschikt zijn voor het dier.

Een nieuwe halsband of een nieuwe riem zijn - strikt genomen - niet echt cadeaus voor honden. Ze zijn eerder een noodzaak om te wandelen en komen meer ten goede aan de baasjes dan aan de honden. Als je je trouwe viervoeter een echte traktatie wilt geven, moet je een cadeau kiezen waar een harige neus iets mee kan doen. Of het nu traktaties of speeltjes zijn, het is aan jou, er is genoeg keuze voor elke gelegenheid en elk ras. Snuffelbox presenteert tien cadeau-ideeën voor speciale gelegenheden.

Top-10 cadeau voor honden

#1 - Intelligent hondenspeelgoed

In plaats van elke traktatie direct voor de snuit van je hond te leggen, kun je ook de fijne neus van het dier uitdagen: intelligent hondenspeelgoed bevat verschillende openingstechnieken die elk dier kan gebruiken om bij zijn beloning te komen. Maar eerst moet je hond uitvinden hoe het de vakken moet bedienen om zijn doel te bereiken. 

Bij dit hondenspeelgoed wordt je hond mentaal uitgedaagd, wat goed is voor de ontwikkeling van zijn hersenen. Intelligent speelgoed is ook een leuk vermaak tijdens de koude en regenachtige dagen thuis. Het maakt je hond ook moe, omdat het mentaal vermoeiend is. 

Een hondenpuzzel is een goede mentale uitdaging voor jouw hond.

2. Chocola voor honden

Het hoeft niet altijd het klassieke bot te zijn. Als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau voor hond, is chocola voor honden gemaakt van het fijnste kalfsvlees en precies wat je zoekt. Natuurlijk mag je jouw hond geen echte chocola geven, want dit bevat stoffen als theobromine en cafeïne, die voor honden giftig zijn en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Waaronder maagproblemen, overgeven, diarree, trillen, toevallen en in extreme gevallen zelfs de dood. 

Er bestaan tegenwoordig wel chocolade-achtige traktaties voor honden op de markt, gemaakt van hondvriendelijke ingrediënten, maar deze bevatten meestal geen echte chocolade of theobromine. De speciale chocola voor honden is gemaakt van fijn kalfsvlees, een heerlijke traktatie voor een speciale gelegenheid. Geschikt voor zowel kleine als grote hondenrassen. 

Lees meer over wat je moet doen als jouw hond chocolade eet.

#3 - Honden snuffelmat

Een honden snuffelmat is een erg leuk en een zinvolle activiteit voor viervoeters. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het bij dit cadeau vooral om het verstoppen van iets en het vinden ervan. Je huisdier gebruikt zijn fijne neus om verborgen lekkers te zoeken in de hondensnuffelmat. 

Een snuffelmat is een soort speelgoed voor honden dat is ontworpen om hun natuurlijke instincten en nieuwsgierigheid te stimuleren. Het bestaat uit een rubberen mat met lange draden of stroken stof, waarin kleine stukjes voedsel of snoepjes worden verstopt. De hond moet zijn neus en pootjes gebruiken om door de stof te wroeten en de lekkernijen te vinden. 

Het doel van de snuffelmat is om honden mentaal en fysiek te stimuleren, terwijl ze hun vaardigheden op het gebied van probleemoplossing, geur en tactiele sensaties ontwikkelen. Het kan ook helpen om honden te kalmeren en te ontspannen, vooral als ze angstig of gestrest zijn. Snuffelmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, dus geschikt voor ieder kleine en grote hond.

BulldogSnuffelen zit in het instinct van onze hond, dus een snuffelmat is uitstekend om dit instinct de ruimte te geven.

#4 - Honden kauwbotten

Uitgebreid kauwen versterkt de kaakspieren van viervoeters. Om dit effect te bevorderen behoren kauwbotten voor honden tot één van het populairste cadeaus voor hond - zelfs bij speciale gelegenheden. Let er altijd op dat hondenkauwbotten vetarm zijn en geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen bevatten. 

Kauwbotten zijn geschikt voor alle leeftijden. Ze zijn ontworpen om de tanden en het tandvlees van honden schoon en gezond te houden. Deze botten hebben een stevige textuur en een speciale vorm die helpen om tandplak en tandsteen te verwijderen en de vorming van nieuwe plak te verminderen. Het kauwen op een hondenbot helpt ook om de kaakspieren van de hond te versterken en de speekselproductie te stimuleren. Dit helpt vervolgens om de mond van de hond fris en gezond te houden.

Door het geven van hondenkauwbotten als traktatie of als kauwspeeltje, kan je de mondhygiëne van je hond verbeteren en tandheelkundige problemen zoals tandvleesaandoeningen, gingivitis, en slechte adem helpen te voorkomen. Dit kan leiden tot een betere algehele gezondheid en een beter welzijn van je lieve viervoeter. Het is dus een perfect cadeau voor hond en geschikt voor alle gelegenheden.

Lees meer over kauwbotten voor honden.

#5 - Puppy kauwstaafjes

Suikerhoudende snacks zijn minstens zo ongezond voor honden als voor ons - en helemaal niet nodig om je viervoeter een kleine traktatie te geven. Aangezien dieren graag ergens op kauwen, zij het gewoon voor de lol of voor de gebitsverzorging, zijn puppy kauwstaafjes het ideale cadeau voor hond. 

Kauwstaafjes zijn een soort kauwspeelgoed of traktatie voor honden, die zijn ontworpen om het kauwinstinct van honden te bevredigen en hun tanden en tandvlees gezond te houden. Deze staafjes zijn gemaakt van verschillende materialen, afhankelijk van de fabrikant en het type kauwstaafje.

Sommige kauwstaafjes zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals runderhuid, buffelhuid, varkenshuid, kippenborst of eendenvlees. Deze ingrediënten worden meestal verwerkt tot een harde, gedroogde staaf, die honden kunnen kauwen en opeten. Andere kauwstaafjes zijn gemaakt van synthetische materialen, zoals nylon, rubber of plastic, die een stevige textuur hebben en kunnen helpen bij het reinigen van de tanden van de hond.

HerdershondEen kauwproduct hoeft niet ongezond te zijn. De hond vindt het gewoonweg lekker om te kauwen.

#6 Snuffelbox verjaardag

Wanner je niet goed weet wat voor een cadeau voor hond je moet kiezen, laat Snuffelbox dan het denkwerk voor je doen. Het Snuffelbox abonnement is elke maand gevuld met speeltjes en lekkers voor je hond. Zodat je elke keer dat er een nieuw hondencadeaupakket per post aankomt, je dit samen met je hond kunt vieren. 

Je kunt een speciale Snuffelbox verjaardagsbox bestellen, die gevuld is met tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw hond maandelijks een volledig op maat gemaakte hondenbox met speelgoed en traktaties of koop de Snuffelbox hond eenmalig.

#7 - Piepspeeltje hond

Een piepspeeltje hond is verkrijgbaar in diverse vormen en maten en van verschillende materialen, zoals pluche, rubber of plastic. Piepspeeltjes voor honden behoren tot het hondenspeelgoed dat, wanneer erin wordt geknepen, een piepgeluid maakt dat viervoeters aantrekkelijk vinden. Het piepgeluid maakt honden enthousiast en stimuleert ze om met het speeltje te spelen en erin te bijten.

Piepspeeltjes kunnen ook een hulpmiddel zijn om de band tussen hond en baas te versterken. Door samen met je hond met een piepspeeltje te spelen, moedig je hem aan om te gehoorzamen en te luisteren naar je commando's, terwijl je ook een positieve en plezierige ervaring deelt.

Pointer speeltVan een piepspeeltje wordt jouw viervoeter dolenthousiast.

#8 - Speelballen voor honden

De meeste honden zijn gek op ballen. Het is een eenvoudig hondenspeeltje, maar het is altijd een geschikt cadeau voor hond en baas. Er zijn veel verschillende soorten speelballen voor honden beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Zoals: 

  • Rubberen bal: deze zijn duurzaam en geschikt voor binnen- en buitengebruik. Sommige rubberen ballen hebben ook holtes waarin traktaties kunnen worden verstopt om de hond te stimuleren om te spelen.

  • Pluche ballen: Deze zijn zacht en gemakkelijk te gooien, waardoor ze geschikt zijn om binnen in huis te gebruiken. Ze zijn echter niet zo duurzaam als rubberen ballen en zijn meer geschikt voor lichte kauwers.

  • Schuimballen: Schuimballen zijn lichtgewicht en stuiteren goed, waardoor ze geschikt zijn voor apporteerspelletjes. Ze zijn echter niet zo duurzaam als rubberen ballen en kunnen scheuren of versnipperen als een hond erop kauwt.

  • Kokosnoot ballen: Kokosnoot ballen zijn gemaakt van natuurlijke vezels en zijn duurzaam en veilig voor honden om op te kauwen. Ze hebben een ruwe textuur die kan helpen bij het schoonmaken van de tanden en masseren van het tandvlees van de hond.

Lees meer over een hondenvoetbal voor honden.

#9 - GPS tracker hond

Met dit cadeau voor hond is de hondenbezitter waarschijnlijk blijer dan zijn huisdier, maar de GPS-tracker is toch een nuttig cadeau voor honden. Met dit apparaat weet je altijd waar je hond is en hoe actief hij is. Voor dieren die de neiging hebben om weg te lopen is het zeker een verstandige investering. 

#10 - Hondenbed

Last but not least kun je jouw trouwe viervoeter voor een leuke gelegenheid natuurlijk een nieuw hondenbed geven. Er zijn verschillende soorten hondenbedden voor kleine hondjes en grote hondenrassen. Hondenbed op poten of een orthopedisch hondenbed. Luxe hondenbedden die twee ‘klimaatzones’ hebben; een verwarmende en verkoelende functie. Afhankelijk van het seizoen kan het kussen de lichaamswarmte van de hond reflecteren, dat wil zeggen het dier opwarmen of verkoelen.  

Hond slaaptEen hondenbed kan een ontzettend fijn cadeau zijn voor jouw hond om tot rust te komen.

Cadeau voor hond en baas

Ben je op zoek naar een verrassend cadeau voor hond en baas waar ze samen mee kunnen spelen? Denk dan eens een trektouw, een grote voetbal, Kong hondenspeelgoed, ChuckIt ballenwerper of een Snuffelbox die gevuld is met speeltjes en lekkernijen. De Snuffelbox bestel je eenvoudig in onze webshop. Voor welk cadeau voor hond je ook kiest, van iedere presentje of verwennerij wordt een hond blij.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!