De juiste trainingshalsband voor je hond

Blaft jouw hond continu de hele buurt wakker? Luistert jouw hond helemaal niet naar de commando’s die je hem geeft? Wellicht is een trainingshalsband iets voor jouw trouwe viervoeter. Snuffelbox beantwoordt vandaag een aantal vragen over de trainingshalsband die wellicht bij je opkomen en stelt je voor aan drie verschillende trainingshalsbanden die wellicht handig zijn om aan te schaffen. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat is een trainingshalsband?

Wat is een trainingshalsband? De naam zegt het eigenlijk al. Een trainingshalsband kun je aanschaffen om je te ondersteunen bij het trainen van jouw vrolijke viervoeter. Een trainingshalsband geeft een bepaald signaal af waar je hond op reageert. Dit signaal kan worden afgegeven op het moment dat de hond een vergissing maakt tijdens de training. De hond begrijpt op dat moment dat iets anders van hem wordt verwacht.  

twee honden met trainingshalsbandTwee honden met een normale halsband.

Hoe train je met een trainingshalsband?

De trainingshalsband omdoen en direct van start gaan, raden wij af. Het is namelijk goed om een aantal zaken goed in gedachten te houden vóór en tijdens de training. De kennismaking met de trainingshalsband begint natuurlijk voordat je deze bij je hond omdoet. Laat je vrolijke viervoeter kennismaken met de halsband voordat je aan de training begint. Het is namelijk niet de bedoeling dat hij angstig wordt van de trainingshalsband. De trainingshalsband is bedoeld om jouw hond iets te leren zonder dat hij bang is voor de gevolgen. Wanneer de training eenmaal van start kan gaan, is het van belang dat jouw trouwe vriend eerst een commando dat hij al kent krijgt. Het signaal is echt alleen bedoeld om ongewenst gedrag te corrigeren. Geef ook niet te vaak en niet te veel signalen af, want het is absoluut niet de bedoeling dat jouw lieve vriend overprikkeld raakt. Beloon en prijs jouw hond ook uitvoerig op het moment dat hij wél luistert. 

hond krijgt snack bij het trainenDeze hond krijgt een beloning voor zijn goede gedrag.

Welke halsbanden zijn verboden?

Wij van Snuffelbox zijn blij dat we kunnen schrijven dat de stroomhalsband bij honden vanaf 1 januari 2022 verboden is. Het is namelijk gebleken dat een stroomhalsband leed en pijn veroorzaakt bij de hond. Dit is natuurlijk allerminst wat jij bij je trouwe hondenvriend wilt veroorzaken. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een goede trainingshalsband die enkel het beste met jouw trouwe viervoeter voor heeft. 

hond kijkt omhoogGebruik geen stroomhalsband om jouw trouwe viervoeter te trainen.

Wat is de beste trainingshalsband?

Nu de stroomhalsband verboden is, heeft deze de weg vrijgemaakt voor trainingshalsbanden die geen gebruikmaken van stroom, maar van een ongevaarlijk signaal in de vorm van licht of geluid. Snuffelbox zet drie favorieten voor je op een rijtje. 

B&H-trainingshalsband

Deze hondvriendelijke trainingshalsband geeft een signaal af door middel van vibratie, ofwel een trilling. Dit merk is tegen de stroomhalsband en wellicht zijn wij van Snuffelbox daarom een beetje bevooroordeeld, maar wie neemt het ons kwalijk? De pieptoon en de vibratie zijn weliswaar vervelend voor jouw trouwe viervoeter, maar zijn 100% veilig. De trainingshalsband zorgt ervoor dat jouw hond commando’s leert op te volgen zonder pijn te lijden. Deze trainingshalsband heeft een reflecterende band, zodat je ook in het donker veilig met je viervoeter over straat kunt en is waterdicht. Deze trainingshalsband is geschikt voor honden vanaf 2 kilogram. 

trainingshalsband uitlegInformatie over de B&H-trainingshalsband.

Pet Lifestyle trainingshalsband

Net als de trainingshalsband van B&H is de trainingshalsband van Pet Lifestyle diervriendelijk. Een stroomhalsband wordt ook door dit merk niet op prijs gesteld. Door middel van vibraties en een pieptoon wordt jouw trouwe viervoeter gewezen op ongewenst gedrag of gecorrigeerd op het moment dat hij niet luistert. Deze trainingshalsband heeft acht verschillende vibratieniveaus en wordt geleverd met een afstandsbediening die een bereik heeft van 600 meter. Daarnaast is de trainingshalsband in de omvang verstelbaar en waterdicht. 

trainingshalsband teckelInformatie over de Pet Lifestyle trainingshalsband.

Nafusa Pets trainingshalsband

De trainingshalsband van Nafusa Pets hoort ook zeker in ons lijstje thuis. Deze trainingshalsband maakt gebruik van ultrasone frequenties die jouw hond niet prettig vindt, maar die hem absoluut geen pijn doen. Naast de ultrasone frequenties is het ook mogelijk om gebruik te maken van de hoge pieptoon of licht. Anders dan de trainingshalsband van Pet Lifestyle heeft deze trainingshalsband slechts een bereik van 5 meter. 

trainingshalsband Shiba InuInformatie over de Nafusa Pets trainingshalsband.

Wil je je hond belonen en prijzen voor zijn goede gedrag? Geef hem of haar dan de Snuffelbox met verschillende speeltjes  en lekkernijen. Het is altijd een feestje met de Snuffelbox!  

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!