Geef een adoptiehond een tweede kans

Heb je besloten een hond uit het asiel een nieuw thuis te geven? Dat is fantastisch nieuws! Ongetwijfeld heb je alle opties afgewogen - en terwijl een hond van een fokker halen als pup een spannende ervaring is, is het kiezen van een adoptiehond (vooral eentje die al volwassen is) iets heel anders en de moeite waard. Snuffelbox geeft je meer informatie over een adoptiehond een tweede kans geven en waar je aan moet denken en we beantwoorden de vraag of je een adoptiehond ook uit het buitenland kunt halen, zoals uit Spanje of Curaçao.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hond uit SpanjeEen hond uit het buitenland adopteren is ontzettend nobel, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee.

Voorbereiden op adoptiehond 

Wanneer je een adoptiehond verwelkomt, of het nu een puppy is of een oudere hond, is het belangrijk om voorbereid te zijn om je nieuwe vriend te helpen zich te vestigen. Een verhuizing als deze is immers nogal een grote stap en er zijn veel zaken om over na te denken als je een adoptiehond in huis neemt. Van het goede hondenvoer en een geschikte hondenmand, tot een huis waar de viervoeter eindelijk terecht kan en de routine die jullie samen helemaal opnieuw zullen moeten ontwikkelen. 

Vergeet niet dat je waarschijnlijk wat meer geduld moet hebben met een asielhond. En dat je nieuwe vriend nerveuzer, agressiever of angstiger kan zijn dan andere huisdieren, afhankelijk van hun geschiedenis. Maar met tijd, zorg en liefde komt het vast en zeker goed! 

Lees meer over een hond uit Spanje adopteren.

Hond uit asiel adopteren, waar rekening mee houden?

Voordat je een hond uit asiel in huis neemt, is het belangrijk om de volgende zaken in overweging te nemen:

 • Ruimte: zorg dat je voldoende ruimte hebt voor je nieuwe hond, afhankelijk van de grootte van het dier en je leefomgeving.

 • Tijd: honden vereisen tijd en aandacht, dus zorg dat je in staat bent om je nieuwe hond dagelijks uit te laten en te verzorgen.

 • Budget: een adoptiehond kost geld, denk onder andere aan hondenvoer, verzorgingsproducten, verzekeringen en eventuele medische kosten.

 • Persoonlijkheid: overweeg welke soort adoptiehond bij je persoonlijkheid en levensstijl past.

 • Verantwoordelijkheid: realiseer je dat het adopteren van een hond uit een asiel een levenslange verantwoordelijkheid is.

 • Voorbereiding: maak je huis en tuin ‘hondveilig’ en zorg voor een comfortabele slaapplek, eten, drinkbakken en hondenspeelgoed.

 • Training: vaak hebben asielhonden training en socialisatie nodig. Overweeg of je de tijd en middelen hebt om dit te doen.

 • Gezondheid: overleg met een dierenarts over de gezondheid van de adoptiehond en of er speciale zorg nodig is.

Asielhonden bieden veel liefde en gezelschap, maar het is belangrijk om realistisch te zijn over wat het betekent om een nieuwe hond in huis te nemen. En vervolgens te zorgen dat je de juiste beslissing neemt voor zowel jezelf als de adoptiehond.

Lees meer over het hondenasiel.

HondenasielEen hondenasiel heeft vaak het beste met honden voor, maar het is een stressvolle periode voor een hond om door te brengen.

Overweeg een adoptiehond Curaçao

Aan een adaptiehond Curaçao denk je misschien niet zo snel. Toch zijn er veel mensen die een asielhond uit Curaçao een nieuw thuis geven. Veel van deze honden worden opgevangen in dierenasielen op het eiland. Dit kan komen door verschillende redenen, zoals dat de honden zijn verlaten door hun eigenaar, zijn verwaarloosd of zijn gevonden op straat. Het doel van de dierenasielen is om deze honden een tweede kans te geven op een gelukkig en gezond leven.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw huisdier, overweeg dan een adoptiehond Curaçao. Door een hond uit het asiel te adopteren, red je niet alleen het leven van een hond, maar draag je ook bij aan het verbeteren van de situatie in het asiel. Het asiel heeft dan weer ruimte voor nieuwe honden die hulp nodig hebben.

Er zijn verschillende dierenasielen op Curaçao die werken aan het verbeteren van de levens van honden in nood. Door samen te werken met lokale organisaties en vrijwilligers, bieden deze asielen onderdak, verzorging en liefde aan honden die op zoek zijn naar een nieuw thuis.

Bij het adopteren van een hond is het belangrijk om te overwegen of je in staat bent om voor de hond te zorgen en om rekening te houden met de specifieke behoeften van het dier. Het is ook aan te raden om de asielhond te ontmoeten voordat je besluit om hem te adopteren, zodat je zeker weet dat het een goede match is. Dit is niet altijd eenvoudig wanneer je ervoor kiest om een hond uit het buitenland te adopteren. Echter, via video’s en livebeelden kun je de asielhond op afstand ook wat beter leren kennen.

Adoptiehonden op Curaçao bieden liefde en gezelschap aan degenen die bereid zijn om hen te verzorgen en te beschermen. Door een hond uit een dierenasiel te adopteren, maak je bovendien niet alleen je eigen leven rijker, maar draag je ook bij aan het verbeteren van het leven van honden op het eiland.

ZwerfhondIn het buitenland kom je veel zwerfhonden tegen. Door een hond te adopteren, maak je ruimte voor een andere hond.

Help een adoptiehond Spanje

Zoals wellicht bekend heeft Spanje een groot aantal honden in nood, waardoor een adoptiehond Spanje zeker een goede beslissing is. Het is een liefdevolle manier om een hond in nood te helpen en tegelijkertijd een nieuwe harige metgezel in huis te nemen. De adoptiehonden in Spanje worden opgevangen door overvolle dierenasiels of dierenbeschermingsorganisaties. Wanneer je voor een adoptiehond Spanje kiest, maak je weer ruimte voor een andere hond die in nood is. 

Hoe een asielhond adopteren uit Spanje?

Er zijn verschillende manieren om een adoptiehond uit Spanje te adopteren. Een van de meest populaire methoden is door samen te werken met een dierenbescherming die zich richt op het helpen van honden in Spanje. Deze organisaties werken samen met dierenasielen en bieden informatie en ondersteuning aan mensen die op zoek zijn naar een adoptiehond.

In Spanje zijn ook meerdere instanties die dieren in nood opvangen, welke zijn opgericht door Nederlanders. Je kunt dus eenvoudig in de Nederlandse taal terecht, wat een voordeel is om alles goed duidelijk uitgelegd te krijgen. 

Andere opties om een adoptiehond uit Spanje te adopteren zijn door direct contact op te nemen met een dierenasiel of door online zoekopdrachten uit te voeren naar beschikbare honden die klaar zijn voor adoptie. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan adoptie-evenementen die worden georganiseerd door dierenbeschermingsorganisaties.

Bij het adopteren van een hond uit Spanje is alles heel goed geregeld. Je kunt namelijk zelf de adoptiehond ophalen in het asiel, maar er zijn ook heel veel vrijwilligers die de hond vanuit Spanje naar Nederland vervoeren. Geregeld zijn er oproepen voor vrijwilligers of vakantiegangers die met het vliegtuig naar Nederland reizen en daarbij een adoptiehond Spanje vergezellen. Op het vliegveld in Nederland ontmoeten jullie elkaar. Wanneer je kiest voor een adoptiehond uit Spanje, hoef je zelf niet eens naar Spanje af te reizen. Dit vergemakkelijkt het adoptieproces en op deze manier worden ook meer honden uit het asiel gered, wat positief is.

Poedel Je kunt jouw adoptiehond uit Spanje ophalen of hem opwachten op het vliegveld in Nederland.

Waarom een adoptiehond nemen en niet via een fokker?

Ben je op zoek naar een nieuwe hond? Overweeg dan zeker een adoptiehond in plaats van een puppy te kopen bij een fokker. Snuffelbox geeft je meerdere redenen waarom je zou kunnen kiezen voor het adopteren van een hond in plaats van het kopen van een pup bij een fokker. 

 • Redding: adoptiehonden hebben vaak een thuis nodig en door een hond te adopteren, red je het leven van een dier, waardoor deze een tweede kans krijgt. 

 • Kosten: het adopteren van een hond is vaak goedkoper dan het kopen van een pup bij een fokker.

 • Gezondheid: veel adoptiehonden zijn al gecastreerd en gesteriliseerd en hebben al basisgezondheidszorg ontvangen.

 • Persoonlijkheid: asielhonden hebben al een bepaalde persoonlijkheid en geschiedenis. Zeker bij ouderen asielhonden weet je wat je krijgt en wat je kan verwachten. Bovendien kun je een adoptiehond selecteren die bij je levensstijl past.

 • Vermijden van onverantwoord fokken: door een hond te adopteren, steun je het vermijden van onverantwoord fokken en daarnaast help je het aantal zwerfhonden lager te houden.

 • Gemeenschapsondersteuning: veel asielen en dierenopvangcentra bieden ondersteuning en training voor adoptiehonden, wat kan helpen bij de aanpassing van je nieuwe hond aan zijn nieuwe thuis.

Hoewel het kopen van een pup bij een fokker soms de voorkeur heeft, omdat je de ouders van de hond kunt zien en de pup op de gewenste leeftijd krijgt, biedt een hond adopteren veel voordelen. En niet onbelangrijk, het is een manier om een dierenleven te redden en een verschil te maken in je gemeenschap.

Lees meer over een oudere hond adopteren.

Adoptiehond verwelkomen met Snuffelbox 

Zodra je jouw adoptiehond mag ophalen, verras hem dan thuis met een Snuffelbox. Deze hondenbox is gevuld met verrassingen voor zowel de pup als de baas. In de puppybox zitten namelijk twee speeltjes, twee zakjes met lekkernijen en één kauwsnack voor je nieuwe harige vriend verpakt. Ben je op zoek naar een verrassend cadeau om je nieuwe pup uit het asiel welkom te heten? Kies dan voor een Snuffelbox Puppy, die speciaal is samengesteld voor een pup.

Iedere maand stelt Snuffelbox op basis van een thema een hondenbox samen. Het is een uniek en ook absoluut een perfect welkomstcadeau voor je adoptiehond. Bovendien heb je de mogelijkheid om voor een Snuffelbox abonnement te kiezen, zodat er iedere maand een Snuffelbox vol verrassingen op de deurmat valt. Daarnaast profiteer je van een exclusieve ledenkorting voor elk product dat je in de Snuffelbox webshop koopt. Maar je kunt natuurlijk ook een Snuffelbox eenmalig online bestellen voor je adoptiehond.

Teckel in boxNiet alleen de inhoud van de Snuffelbox is leuk, maar ook de box zelf is leuk speelgoed.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!