Hondenkleding: stijlvolle en comfortabele outfits voor jouw viervoeter

Hondenkleding, de een houdt ervan en de ander vindt het afschuwelijk. Honden kleding aantrekken, is vaak met het doel om jouw viervoeter er modieus uit te laten zien. Echter, hondenkledingstukken worden ook met regelmaat ontworpen om honden te beschermen tegen kou en/of regen. Hondenmode kan variëren van praktische regenjassen tot feestelijke outfits voor speciale gelegenheden, zoals Kerstmis of voor een bruiloft. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Nova scotia duck tolling retrieverHondenkleding kan stijlvol zijn, maar moet in de eerste plaats comfortabel zijn voor jouw hond.

Waarom kleden mensen hun honden? 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun honden kleding aantrekken. Sommige hondenbaasjes kleden hun hond om hem warm te houden tijdens koude winters of om hem te beschermen tegen neerslag. Andere hondenbaasjes vinden het leuk om hun hond er modieus en stijlvol uit te laten zien. Het is belangrijk dat hondenkleding verschillende functies kan hebben, want soms wordt er ook een rompertje aangetrokken na een operatie. Feitelijk heb je in dat geval ook met een hondenkledingstuk te maken. 

Hebben honden kleding nodig? 

Over het algemeen is het niet nodig om jouw hond aan te kleden, omdat hij van nature een vacht heeft die hem beschermt tegen het koude en natte weer. Toch is het dragen van kledingstukken in sommige gevallen nuttig of zelfs noodzakelijk, omdat jouw hond aan een andere omgeving gewend is, zijn vacht bijzonder dun is of omdat hij weinig onderhuids vet heeft. Kleine hondjes, zoals chihuahua’s en honden met een bijzonder slank postuur, zoals windhonden hebben baat bij het dragen van een trui of een jas, omdat zij het koud kunnen krijgen in bepaalde weersomstandigheden. 

Honden met bijzonder lange haren, zoals een herdershond, kunnen tijdens extreme neerslag baat hebben bij een regenjas. Wanneer er bijzonder veel regen, sneeuw of hagel valt, kunnen de haren van jouw hond behoorlijk doorweekt raken. Net als voor mensen is het ook voor honden niet gezond om helemaal nat te worden en onderkoeling kan uiteindelijk op de loer liggen. 

Ook wanneer je samen met jouw viervoeter met regelmaat ‘s avonds nog op pad gaat, is het verstandig om reflecterende kleding bij jouw hond aan te trekken. Voor automobilisten is het van achter de ruiten soms bijzonder lastig om te zien dat jij op een landweg de hond nog uitlaat ‘s avonds. Bescherm jezelf én jouw hond daarom met lampjes en reflecterende kledingstukken.  

Ook honden met huidproblemen of allergieën kunnen baat hebben bij het dragen van speciale hondenkleding om hun huid te beschermen tegen irritaties of allergenen. Uiteraard is het aan de dierenarts om hier verder advies over te geven. Snuffelbox raadt je af om zelf hondenkleding op basis van huidproblemen of allergieën bij je hond aan te doen, want het kan het probleem ook verergeren wanneer jouw hond bijvoorbeeld te maken heeft met een schimmelinfectie. 

Lees meer over huidproblemen hond

TeckelOver het algemeen hebben honden geen kleding nodig, maar soms is het nuttig en zelfs noodzakelijk.

Welke maat hondenkleding? 

Wanneer je hondenkleding voor jouw viervoeter koopt, is het uiteraard belangrijk om de juiste maat aan te schaffen. Te kleine hondenkledingstukken zijn niet comfortabel voor jouw hond en het staat daarnaast ook niet stijlvol. Wanneer je de juiste maat hondenkleding aan wil schaffen, is het belangrijk om jouw hond op te meten. Het opmeten van jouw hond is eigenlijk bijzonder eenvoudig. Het is van belang dat je de lengte en de omtrek van jouw hond weet. Om de lengte van jouw hond te bepalen, meet je hem op vanuit de hals, bij het punt dat zijn achterhoofd overgaat in de romp, tot de aanzet van de staart. Om de omtrek van jouw hond op te meten begin je net achter de voorpoten en eindig je daar, rondom, ook met het meetlint. Zodra je deze twee afmetingen hebt, kun je een hondenkledingstuk aanschaffen. Vaak is hondenkleding verkrijgbaar in verschillende groottes met een marge aan afmetingen. Twijfel je tussen twee maten, dan is het altijd verstandig om de grotere maat aan te schaffen. 

Goedkope hondenkleding kopen

Goedkope hondenkleding klinkt wellicht aantrekkelijk, omdat je voor een paar euro een stijlvolle outfit voor jouw hond hebt. Echter, in veel gevallen is goedkopere hondenkleding voor onze honden niet altijd comfortabel voor onze viervoeter. Daarnaast is goedkopere hondenkleding niet altijd duurzaam en verantwoord. We scheren niet alle goedkope hondenkleding over een kam, maar het is belangrijk om goed naar de samenstelling van het hondenkledingstuk te kijken alvorens je het aanschaft. Uiteraard is het altijd belangrijk om naar de samenstelling van hondenkleren te kijken voordat je een aankoop doet. Er zijn een aantal belangrijke punten waar hondenkleding aan moet voldoen:

  • Hondenkleding moet goed passen en op zijn plaats blijven zitten wanneer jouw hond zich beweegt. Het kledingstuk moet niet te strak of te los zitten en het mag de bewegingsvrijheid van de hond niet beperken. 

  • Een ander essentieel punt is de bescherming die hondenkleding kan bieden. Hondenkleding kan bescherming bieden tegen verschillende omstandigheden, zoals het weer, maar ook tegen allergieën of wanneer een operatie heeft plaatsgevonden.

  • Veiligheid is ook een belangrijk punt waar hondenkleren aan moeten voldoen. Het hondenkledingstuk moet geen gevaar opleveren voor de hond. Het mag geen kleine onderdelen bevatten die ingeslikt kunnen worden. 

  • Duurzaamheid is ook een van de essentiële punten die wij bij Snuffelbox van belang vinden. Het is namelijk prettig wanneer je te maken hebt met een hondenkledingstuk dat bestand is tegen snelle slijtage. 

  • Last, but not least is ‘comfort’. Dit is wat Snuffelbox betreft het belangrijkste punt waar hondenkleding aan moet voldoen. Het mag niet knellen bij de hond en het kledingstuk is bij voorkeur gemaakt van zachte, ademende stoffen die de huid van de hond niet irriteren. 

cavadoodleGoedkoop is duurkoop, zorg ervoor dat hondenkledingstukken aan bepaalde eisen voldoet.

Online hondenkleding [top 3]

Hondenkleren kun je eenvoudig online bestellen bij verschillende online winkels. Wij van Snuffelbox hebben een top 3 voor je samengesteld, zodat je alvast een voorproefje krijgt van hetgeen er allemaal online te koop is. 

Trixie hondenjas 

De Trixie hondenjas is van goede kwaliteit én wordt voor een schappelijke prijs verkocht. Deze hondenjas is gewatteerd met een fleecevoering en is verstelbaar bij de buik. Het fijne aan deze Trixie hondenjas is dat hij beschikbaar is in verschillende kleuren en in veel verschillende maten. De hondenjas gaat uit van de ruglengte en de buikomvang, dus wanneer bovenstaande manier van meten wordt gebruikt, kan het niet misgaan. Er zijn trekkoorden aanwezig in de kraag en op de rug, zodat de Trixie hondenjas ook op die plekken losser en strakker kan worden gemaakt. Met de reflecterende elementen en de waterafstotende eigenschap blijft jouw hond veilig en droog. 

Lees meer over de vereisten voor hondenjassen.  

Gebreide hondentrui

Tijdens de koudere dagen is het belangrijk om jouw hond, die dat zelf niet kan, warm te houden. Je kunt jouw hond onder andere warm houden met een lekkere hondentrui. Deze Trixie hondentrui is gemaakt van acryl en houdt jouw hond warm en comfortabel. De trui is niet geschikt voor extreem koude weersomstandigheden, maar houdt jouw hond bij gangbare Nederlandse temperaturen op temperatuur. De beenlussen zorgen ervoor dat de hondentrui netjes op zijn plek blijft. Deze hondentrui is geschikt voor honden met een dunne vacht, oudere honden en naakthonden. 

Lees meer over oudere hond verzorgen

Dogs&Co hondenregenjas

Heeft jouw hond een vacht die bestaat uit lange, dikke haren, dan is het verstandig om hem tijdens extreme neerslag een hondenregenjas aan te trekken. In principe vormt de hondenvacht een goede bescherming tegen regen en andere vormen van neerslag, maar soms is het weer te extreem voor jouw hond om zonder hondenregenjas op stap te gaan. Je wilt de vacht van jouw hond namelijk niet volledig doorweekt laten raken. De regenjas van Dogs&Co is gemaakt van dun materiaal, zodat deze ideaal is voor honden die eigenlijk geen hondenjas nodig hebben voor de warmte. Deze Dogs&Co hondenregenjas is gemaakt van waterafstotend kunststof en is eenvoudig aan en uit te trekken. De reflectiestrip op de rug houdt jouw hond veilig. 

Lees meer over de hondenregenjas en hondenparaplu
French bulldogEen hondenregenjas kan handig zijn voor honden die beter niet nat kunnen worden.

Hondenkleding kan stijlvol en comfortabel zijn, maar houd er rekening mee dat niet iedere hond het prettig vindt om hondenkleding te dragen. Sommige honden vinden het vervelend en gaan zich proberen te ontdoen van het kledingstuk. Als hondenbaasje is het belangrijk om de signalen van jouw hond op te vangen en jouw hond niet te ‘dwingen’ tot het dragen van een kledingstuk. Mocht het essentieel voor jouw hond zijn om kleding te dragen, omdat hij een dunne vacht heeft of omdat hij weinig onderhuids vet heeft, dan zijn er ook andere opties. Je kunt jouw hond bijvoorbeeld warm houden met hondendekens of op zoek gaan naar een kledingstuk dat hij wellicht wel kan accepteren. 

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil je jouw hond verwennen? Met de Snuffelbox zorg jij voor een blije hond. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een box te bestellen om jouw viervoeter te verblijden, maar je kunt ook voor langere tijd een abonnement nemen bij Snuffelbox, zodat er maandelijks een box met leuke en lekkere hondenproducten wordt bezorgd. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!