Hondentrainer aan huis | aandachtspunten

Misschien heb je net een nieuwe puppy geadopteerd of misschien wil je wel hondentraining voor jouw trouwe viervoeter die al even bij jullie woont. Hoe dan ook, je zoekt een geschikte hondentrainer aan huis. Je zou namelijk graag zien dat jouw trouwe viervoeter alle aandacht krijgt die hij verdient en je wilt graag zo nauw mogelijk betrokken worden bij de training. Snuffelbox vertelt je vandaag alles over de hondentrainer aan huis.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat kan ik verwachten van een hondentrainer aan huis?

Het is natuurlijk belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten van een hondentrainer aan huis. Je hebt wel gehoord dat het belangrijk is om je hond deel te laten nemen aan een training, maar je weet eigenlijk helemaal niet precies hoe zo’n hondentraining in zijn werk gaat. Een hondentrainer aan huis bedenkt en organiseert lessen en voert deze uit in de veilige omgeving van jullie huis. Deze training aan huis is niet in een groep, maar wordt privé gegeven aan jouw hond. Jouw hond krijgt de volledige aandacht van de hondentrainer aan huis en het hele gezin kan bij de hondentraining betrokken worden. Het is in overleg soms ook mogelijk dat deze training aan meerdere honden binnen het gezin tegelijk wordt gegeven. Deze hondentraining hoeft niet per definitie gericht te zijn op een puppy. Het is ook mogelijk om een hondentrainer aan huis te regelen voor jouw volwassen hond. 

Wil je meer lezen over een hondengedragstherapeut, dan kun je deze blog van Snuffelbox raadplegen.

Hondentrainer traint hond in huisEen hondentrainer aan huis geeft jouw hond de volledige aandacht.

Wat kost een hondentrainer aan huis? 

Een hondentrainer aan huis komt speciaal en enkel lesgeven aan jouw hond. De volledige aandacht van de hondentrainer gaat uit naar jouw trouwe viervoeter. Het trainen van honden is een intensief beroep dat veel aandacht en kunde vraagt. Bij een hondenschool krijgen meerdere honden tegelijk les, maar de hondentrainer aan huis krijgt maar voor één hond betaald. Het is dan ook niet vreemd dat een hondentrainer aan huis in de regel prijziger is dan wanneer je jouw trouwe viervoeter inschrijft bij een hondenschool. De prijzen van een hondentrainer aan huis variëren van minimaal €45,- tot ongeveer €77,- voor een les van 45 tot 85 minuten. De duurste lessen zijn niet direct de lessen die het langst duren, dus let daar goed op. 

Hond trainen in huisHet is niet vreemd dat een hondentrainer aan huis in de regel prijziger is dan wanneer je jouw trouwe viervoeter inschrijft bij een hondenschool.

Is het beter om de hond thuis te trainen?

Wij van Snuffelbox willen en kunnen hier geen ‘ja’ of ‘nee’ op zeggen. Iedere hond is anders. De ene hond functioneert en leert beter met en van andere honden. Bij een hondenschool kunnen de honden ook van elkaar leren. Wanneer jouw hond ziet wat een andere hond doet, dan volgt hij wellicht vanzelf. Echter, met een hondentrainer aan huis bevindt jouw trouwe viervoeter zich in een omgeving die hij kent. Hij wordt zo min mogelijk blootgesteld aan afleiding, de sfeer is rustig, want hij is de enige hond die op dat moment hondentraining krijgt en jij als baasje kan zelf bepalen wanneer de hondentrainer aan huis langskomt. Het is uiteraard aan jou als baasje om te bepalen of jouw hond baat heeft bij een hondentrainer aan huis of bij een hondentraining bij een hondenschool. 

Kies je voor de hondenschool en vind je het eerste bezoek lastig? Lees deze blog van Snuffelbox om je voor te bereiden.

Hond trainen aan huisDe keuze voor een hondentrainer aan huis of een hondenschool is volledig aan jou.

Helpen hondentrainers aan huis echt?

Zoals zojuist benoemd zitten er voordelen aan het bezoeken van een hondenschool, maar ook voordelen aan het uitnodigen van een hondentrainer aan huis. Volgens onderzoek blijken hondentrainers aan huis wat betreft prijs en productiviteit de meeste vooruitgang met onze trouwe viervoeters te boeken. Onze honden bevinden zich in hun eigen omgeving, krijgen de volledige aandacht en worden minimaal afgeleid. 

Waar moet je op letten als je gebruikmaakt van een hondentrainer aan huis?

Net als met veel andere zaken is het belangrijk dat je jouw eigen verwachtingen duidelijk hebt. Het is goed om voor jezelf op papier te zetten wat je van een hondentrainer aan huis verwacht. Hier zijn een aantal punten om rekening mee te houden. 

  • De beoordelingen van andere hondeneigenaren; 

  • De prijs per les in verhouding met de ervaring en expertise van de hondentrainer aan huis; 

  • Het werkgebied van de hondentrainer aan huis. Een hondentrainer aan huis heeft meestal een werkgebied van rond de 25-50 kilometer. Houd er rekening mee dat je eventueel reiskosten moet betalen. 

  • De flexibiliteit van de hondentrainer aan huis. Is het mogelijk om per les te boeken of moet direct een heel pakket worden aangeschaft. 

  • De agenda van de hondentrainer aan huis. Wellicht zit de agenda van de hondentrainer flink vol. Het is belangrijk dat je wellicht zelf ook hier en daar flexibel moet zijn. 

Husky hond trainenBedenk goed wat jouw verwachtingen zijn van de hondentrainer aan huis.

Zoek je een lekkere snack voor jouw trouwe viervoeter die de hondentrainer aan huis tijdens de hondentraining aan hem kan geven? Koop dan de Snuffelbox, de favoriete box van elke viervoeter. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!