KVV hond: natuurlijk vers vlees hond  

Natuurlijk vers vlees voor honden. Sommige hondenbaasjes geven hun trouwe viervoeter ‘gewoon’ brokken, maar er zijn ook hondenbaasjes die zweren bij het geven van vers vlees aan hun hond. KVV hond is vers vlees hondenvoer dat bestaat uit verschillende ingrediënten die samen een compleet hondendieet voor jouw trouwe viervoeter vormen. Snuffelbox legt je vandaag uit wat KVV hondenvoer precies is en welke merken wellicht interessant zijn voor jouw als hondenbaasje. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Franse bulldogKVV hondenvoer is kant-en-klaar vers vlees voor trouwe viervoeters.

Wat is KVV voor de hond?

KVV hond staat kortweg voor kant-en-klaar vers vlees hondenvoer voor jouw trouwe viervoeter. Dit type hondenvoer bestaat over het algemeen uit rauw vlees, organen en botten in combinatie met andere ingrediënten, zoals groenten, fruit en voedingssupplementen. KVV hondenvoer wordt vaak geassocieerd met een rauw voedingsdieet voor honden, ook wel ‘BARF’ genoemd, maar er is wel een verschil aan te wijzen in beide methoden waar we later uitgebreider op in zullen gaan. De intentie van KVV hond is om honden te voeden met hondenvoer dat zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke dieet ligt, vergelijkbaar met wat hun voorouders aten. Het vlees in KVV hondenvoer kan afkomstig zijn van verschillende voedselbronnen, zoals kip, rundvlees, lamsvlees, vis of wild. 

KVV hond kan voordelen, maar ook nadelen hebben voor de gezondheid van de hond. KVV hondenvoer kan zorgen voor een betere spijsvertering, een gezondere huid en vacht, sterkere tanden en tandvlees en meer energie. Echter, vanwege het feit dat er sprake is van rauw vlees, loop je ook het risico dat bacteriën en/of parasieten eenvoudig overdraagbaar zijn. Rauw vlees brengt namelijk risico’s met zich mee. Het is daarom verstandig om zorgvuldig met het hondenvoer om te gaan om de kans op besmetting te minimaliseren. 

Lees meer over het BARF-dieet voor honden.

Wat is het verschil tussen BARF en KVV?

Hoewel BARF en KVV beide rauw hondenvoer zijn, is de hondenvoeding niet exact hetzelfde. De samenstelling van BARF en KVV hond zijn verschillend van elkaar. BARF én KVV hondenvoer bestaan uit rauw vlees, botten, organen en andere ingrediënten, maar BARF moet over het algemeen zelf samengesteld worden door het hondenbaasje en KVV hond is over het algemeen samengesteld en verpakt in rollen, blokjes of worsten verkrijgbaar. Dit hondenvoer bevat vaak een completere mix van ingrediënten, inclusief vlees, organen, botten, groenten en voedingssupplementen, waardoor het als een uitgebreid hondendieet kan worden beschouwd zonder dat er extra ingrediënten toegevoegd moeten worden. Het nadeel van BARF ten opzichte van KVV hond zou kunnen zijn dat het meer werk voor het hondenbaasje is om de juiste samenstelling van ingrediënten voor een goed en gezond hondendieet te krijgen. Daarentegen is er wel meer flexibiliteit wat betreft het aanpassen van de hondenvoeding om volledig te voldoen aan de behoeften van iedere individuele hond. KVV is meestal verkrijgbaar in specifieke smaken en varianten. De voorkeur van het hondenbaasje én de hond speelt natuurlijk een grote rol bij de keuze voor het hondenvoer. 

Engelse bulldogHet verschil tussen BARF en KVV heeft over het algemeen te maken met de samenstelling.

Is alleen KVV voldoende en compleet voer?

KVV hond wordt over het algemeen beschouwd als compleet hondenvoer. Dit hondenvoer is samengesteld om alle essentiële voedingsstoffen te bevatten die honden nodig hebben voor een compleet hondendieet. KVV hondenvoer bevat vaak uit een mix van rauw vlees, organen en botten in combinatie met andere ingrediënten, zoals groenten, fruit en voedingssupplementen om ervoor te zorgen dat honden alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Het KVV hondenvoer bevat alle belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen, die een hond nodig heeft in de juiste verhoudingen. Houd er echter wel rekening mee dat niet alle KVV-merken hetzelfde zijn en dat samenstelling en voedingswaarde kunnen verschillen. Het is verstandig om het etiket te lezen om er zeker van te zijn dat het hondenvoer voldoet aan de voedingsbehoeften van jouw viervoeter. In theorie zou je jouw hond geen extra voedingssupplementen of toevoegingen hoeven geven wanneer je KVV hond voert, tenzij het specifiek wordt aanbevolen door jouw dierenarts of als het KVV hondenvoer eigenlijk niet compleet is, maar in dat geval kun je sowieso beter kiezen voor een ander KVV-merk.  

Hoe voer je KVV hond?

Het voeren van KVV hondenvoer aan je hond is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, de leeftijd, het gewicht en het activiteitsniveau van jouw viervoeter. Daarnaast kan het voeren van KVV hondenvoer enigszins verschillen afhankelijk van de specifieke instructies van het merk dat je hebt gekozen. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid hondenvoer dat je aan je hond geeft afstemt op richtlijnen en de behoeften van jouw hond. Het is, net als bij andere soorten hondenvoer, belangrijk dat jouw hond de  juiste hoeveelheid hondenvoeding krijgt. Verdeel de juiste portie over de maaltijden van je hond volgens het voedingsschema dat je volgt. Sommige eigenaren geven de voorkeur aan meerdere kleine maaltijden per dag, terwijl anderen tweemaal per dag voeren. Voor een puppy jonger dan drie maanden wordt over het algemeen aangeraden om vier keer per dag kleinere porties te voeren. De hoeveelheid voer is gebaseerd op het gewicht van de jonge hond. Wanneer een puppy drie tot zes maanden oud is, kun je besluiten om jouw kleine viervoeter drie keer op een dag te voeren en zodra hij ouder is dan een half jaar kun je besluiten om hem twee keer per dag te voeren. Je kunt een voedingsschema met jouw dierenarts bespreken, want het aantal keer dat je een hond voert, hangt namelijk ook af van andere factoren.  

Lees meer over voedingsschema puppy

KVV hondenvoerGeef jouw hond twee, drie of vier keer per dag de aangewezen hoeveelheid KVV hondenvoer.

Hoe KVV hond ontdooien?

KVV hondenvoer wordt vaak bevroren verkocht. Het voedsel volledig ontdooien om vervolgens weer in te vriezen wordt afgeraden. Ontdooi in plaats daarvan de benodigde portie geleidelijk in de koelkast om de groei van bacteriën te verkleinen. Plaats de bevroren KVV hond de avond voordat je het aan jouw hond geeft in de koelkast, zodat het in de ochtend klaar is voor gebruik. Zodra de KVV volledig ontdooid is, haal je de benodigde portie uit de koelkast en serveer je het KVV hondenvoer aan jouw hond op kamertemperatuur. Zorg ervoor dat je goede hygiëne hanteert tijdens het ontdooien en het voeren van jouw hond. Was je honden grondig voor- en nadat je het rauwe vlees aanraakt en zorg ervoor dat alle gebruikte voerbakken na gebruik goed schoon worden gemaakt om besmetting te voorkomen. 

Wat is een goed merk KVV hond?

Er zijn verschillende merken KVV hond op de markt en wellicht vind je het lastig om het ‘juiste’ merk te kiezen voor jouw hond. Hét beste merk vers vlees hond bestaat niet. Houd er namelijk rekening mee dat iedere hond anders is en dat honden verschillende behoeften hebben. Er zijn verschillende merken, maar vijf merken springen er wat betreft naamsbekendheid en populairiteit uit. 

Carnibest

Carnibest is een bekend merk dat een breed assortiment aan KVV hondenvoer aanbiedt, waaronder verschillende eiwitbronnen en specifieke samenstellingen voor honden met bepaalde behoeften. 

Prins

Prins heeft een assortiment KVV hondenvoer met hoogwaardige ingrediënten en verschillende smaken om uit te kiezen. Dit merk biedt ook speciale varianten, zoals graanvrij en hypoallergeen voer. 

Lees meer over hypoallergeen hondenvoer

Naturis

Naturis staat bekend om het natuurlijke KVV hondenvoer gemaakt van hoogwaardige ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Dit merk biedt verschillende smaken en varianten voor verschillende levensfasen en behoeften van jouw trouwe viervoeter. 

Bandit

Bandit is een biologisch KVV-merk dat gebruikmaakt van biologisch vlees én ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit. Dit merk heeft verschillende varianten, zoals biologische rund, kip, lam en vis. 

Rodi

Rodi was de eerste aanbieder van KVV hondenvoer in Nederland. Het KVV hondenvoer van Rodi bevat precies alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft om gezond en fit te blijven. Het is dan ook een gemakkelijke en goede manier om een complete vers vleesmaaltijd aan jouw viervoeter te geven. 

Portugese waterhondKies het merk KVV hondenvoer dat bij de behoeften van jouw viervoeter past.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil je jouw hond een leuke én lekkere verrassing geven? Schaf dan de Snuffelbox vol lekkere snacks aan. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een box te bestellen om jouw viervoeter te verblijden, maar je kunt ook voor langere tijd een abonnement nemen bij Snuffelbox, zodat er maandelijks een box met leuke en lekkere hondenproducten wordt bezorgd. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!