Poepzak showdown: de top 6 poepzakjes en dispensers op de markt!

Het opruimen van de uitwerpselen van jouw viervoeter is niet jouw favoriete bezigheid. Toch is het belangrijk dat het wel gebeurt. Het is hygiënisch om hondenpoep op te ruimen en het is zelfs verplicht om de ontlasting weg te gooien in een poepzakje. Met het opruimen van hondenpoep wil je het milieu natuurlijk niet belasten. Het is daarom verstandig om te kiezen voor biologisch afbreekbare poepzakjes die beter zijn voor het milieu. Vandaag laten we je kennismaken met de top 6 poepzakjes en dispensers op de markt. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Poepzakje EarthRated - Hond en baasHet opruimen van hondenpoep is niet onze favoriete bezigheid, maar wel nodig én verplicht.

Waarom zijn een goede poepzak en dispenser belangrijk? 

Een goede poepzak en dispenser zijn belangrijk, omdat je jouw handen natuurlijk niet vuil wilt maken tijdens het opruimen van de ontlasting van jouw trouwe viervoeter. Het niet hebben van een goede poepzak en poepzakjeshouder kan er wellicht voor zorgen dat jij de ontlasting van jouw hond niet opraapt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het opruimen van de ontlasting van jouw hond met een hondenpoepzakje is om verschillende redenen belangrijk. 

  • Hygiëne: hondenpoep kan verschillende ziekteverwekkers bevatten, zoals bacteriën, parasieten en virussen. Door de uitwerpselen van je hond op te ruimen met een poepzak voorkom je dat deze ziekteverwekkers zich verspreiden en dieren en mensen besmetten. Daarnaast helpt het om de omgeving schoon te houden, zodat het voor iedereen leuk blijft. 

  • Milieu: hondenpoep is een vorm van vervuiling en kan niet alleen schadelijk zijn voor mens en dier, maar ook voor het milieu. Wanneer hondenpoep niet wordt opgeruimd, spoelt het bij regenval weg en kan het in waterwegen terechtkomen, wat de waterkwaliteit kan aantasten. Bovendien kunnen de bacteriën en andere ziekteverwekkers in de ontlasting zich in de bodem verspreiden en het ecosysteem verstoren. Door het gebruik van een poepzak draag je bij aan het behoud van een gezonde en schone omgeving. 

  • Respect voor anderen: hondenpoep is niet alleen onhygiënisch en slecht voor het milieu, maar het is natuurlijk ook ontzettend smerig om te stappen in een hondendrol. Door de uitwerpselen van je hond op te ruimen toon je respect voor andere mensen en voor je eigen omgeving. 

  • Wet- en regelgeving: in veel gemeenten en steden is het verplicht om hondenpoep op te ruimen. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot een boete.

Lees meer over wetgeving honden uitlaten.

Poepzak met dispenserGoede poepzakjes en dispensers kunnen dus bijdragen aan een goede hygiëne en het milieu. Daarnaast houd je rekening met anderen en voorkom je dat je een boete krijgt voor het niet opruimen van de ontlasting van jouw viervoeter. Vind je het heel onprettig om jouw hond te gebruiken voor het opruimen van hondenpoep, dan kun je ook kiezen om een poepschep te gebruiken voor het opruimen van de ontlasting van jouw viervoeter. 

Lees meer over de poepschep voor honden

Criteria honden poepzakjes en dispensers

Wat het beste poepzakje is, is lastig om te bepalen. Er zijn namelijk verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het aanschaffen van het ene dan wel het andere poepzakje. Om de keuze voor een bepaald merk poepzakjes eenvoudiger te maken, heeft Snuffelbox een aantal punten voor je op een rij gezet die wij bestempelen als belangrijke criteria voor de aanschaf van poepzakjes en dispensers. 

Duurzaamheid

Het kan je niet zijn ontgaan dat we te maken hebben met veel plastic dat we niet kunnen recyclen. Inmiddels kan er gesproken worden van de Plasticsoep in oceanen en zeeën die bestaat uit grote hoeveelheid plastic en ander afval dat niet kan worden afgebroken. Deze invloed van plastic op het milieu speelt een belangrijke factor in de aanschaf van poepzakjes. Het is belangrijk om te bepalen of deze honden producten gemaakt zijn van gerecyclede materialen en of ze biologisch afbreekbaar of composteerbaar zijn. 

Kwaliteit en sterkte 

De sterkte van het materiaal is een belangrijke factor voor het kiezen van een bepaald poepzakje. Het is niet wenselijk dat de poepzak scheurt of lekt wanneer je de uitwerpselen van jouw viervoeter aan het opruimen bent. 

Formaat en dikte

De grootte en de dikte van een poepzakje kunnen afhankelijk zijn van het merk dat je aanschaft. Grotere of dikkere poepzakjes kunnen handiger zijn voor grotere hondenrassen en de dikte van het poepzakje is prettig voor degene die minimaal in contact wil komen met de uitwerpselen van een hond.  

Geurneutraliserend

Sommige poepzakjes zijn voorzien van een laagje dat een neutraliserende geur afgeeft, zodat je de uitwerpselen niet ruikt zodra deze zijn opgeruimt. Het is ook mogelijk om poepzakjes te kopen die voorzien zijn van een geurtje, zoals lavendel of citroën, zodat het poepzakje een prettigere geur afgeeft. Deze poepzakjes geven hetzelfde effect als een geurverfrisser op het toilet. 

Benieuwd hoe goed jouw viervoeter kan ruiken? 

Lees meer over de hondenneus

Een hondenpoepzakje moet stevig en sterk zijn én een lavendelgeurtje is vaak ook niet verkeerd.

Design van de dispenser

Dispenser EarthRatedDe poepzakjes kun je uiteraard niet hergebruiken, dus je kun ervoor kiezen om verschillende soorten uit te proberen. Wat betreft de poepzakjeshouder zit het toch een beetje anders, want deze schaf je hoogstwaarschijnlijk slechts één keer aan. Het is belangrijk om te bepalen of de dispenser gemakkelijk te gebruiken is, voldoende ruimte biedt en duurzaam is. 

Prijs

We kunnen er uiteraard niet omheen dat de prijs voor poepzakjes en dispensers ook een grote rol speelt bij de keuze. Als de prijs er niet toe zou doen, dan zou iedereen de beste poepzakjes en dispenser kopen. Goedkope poepzakjes kunnen aantrekkelijker zijn voor hondenbaasjes om voor te kiezen.  

Top 6 poepzakjes en dispensers op de markt 

Aan de hand van onze eigen criteria zijn we bij Snuffelbox op zoek gegaan naar poepzakjes die wat ons betreft van een goed merk zijn om voor te kiezen. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar zes verschillende merken en we hebben ze onderworpen aan de criteria die wij belangrijk vonden. Benieuwd naar de winnaar? Lees dan snel verder. 

Beco Pets ⭐⭐⭐⭐

De poepzakjes van Beco Pets die Beco Bags, oftwel Beco poepzakjes, worden genoemd zijn groen van kleur en krijgen het stempel ‘duurzaam’. Deze poekzakjes zijn goed voor het milieu, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn, en zijn comfortabel voor de hondenbaas om te gebruiken, omdat ze een groot formaat hebben en extra sterk zijn. Om het nog eenvoudiger te maken, kun je de dispenser van Beco Pets aanschaffen, zodat je eenvoudig jouw hondenpoepzakjes mee kunt nemen. Je betaalt ongeveer 0,10 cent voor één hondenpoepzakje. Betreffende de prijs-kwaliteitverhouding geven we deze hondenpoepzakjes vier hondenpootjes. 

Beco Pets krijgt vier sterren van Snuffelbox.

Mr. Green Mind ⭐⭐⭐⭐

De poepzakjes van Mr. Green Mind zijn lichtgroen van kleur om het verband met de natuur duidelijk te maken. Deze poepzakjes zijn 100% recyclebaar, omdat ze gemaakt zijn van maïszetmeel. Daarnaast zijn ze geschikt voor de ontlasting van kleine en grote honden en gemaakt van extra stevig materiaal, waardoor ze niet scheuren of lekken. Houd je niet van de geur van ontlasting, maar heb je ook geen behoefte aan een lavendel of citroën geur, dan zijn deze poepzakjes geschikt voor jou. Ze zijn namelijk geurvrij. Voor deze poepzakjes betaal je ongeveer 0,04 cent en dat maakt ze dus goedkoper dan de poepzakjes van Beco Pets. Echter, Mr. Green Mind heeft geen speciale poepzakjeshouder. Daarom krijgen ook deze hondenpoepzakjes vier sterren. 

Mr. Green Mind krijgt vier sterren van Snuffelbox.

Adios Plastic ⭐⭐⭐

Zeg gedag tegen plastic met de hondenpoepzakjes van Adios Plastic. Deze poepzakjes zijn biologisch afbreekbaar en zijn gemaakt van maïszetmeel. De ongeparfumeerde zakjes zijn extra groot, zodat jij als hondenbaasje met het grootste gemak de uitwerpselen van jouw hond kunt oprapen. De poepzakjes zijn binnen zes maanden biologisch afgebroken en 1% van de opbrengt van de poepzakjes wordt gedoneerd voor het schoonmaken van onze zeeën en oceanen. Hoe goed dit alles ook klinkt, de poepzakjes van Adios Plastic zijn nog niet verkrijgbaar in Nederland, daarom krijgen deze poepzakjes drie sterren van ons. 

Adios Plastic krijgt drie sterren van Snuffelbox.

BioBag ⭐⭐⭐

BioBag is een internationaal merk dat biologisch afbreekbare poepzakjes en composteerbare producten maakt, inclusief composteerbare poepzakjes. De hondenpoepzakjes van Bio Bag hebben dezelfde grijze, dan wel zwarte kleur als de standaard vuilniszakken die we kennen, maar zijn over het algemeen een stuk beter voor het milieu. De hondenpoepzakjes zijn in principe net zo prijzig als de hondenpoepzakjes van Beco Pets, maar niet verkrijgbaar bij Bol.com. Je betaalt daarom ook verzendkosten voor deze poepzakjes en dat maakt deze poepzakjes niet alleen de prijzigste van deze lijst, maar ook nog eens lastig in aanschaf. Daarom krijgen de poepzakjes van BioBag drie Snuffelbox sterren. 

BioBag krijgt drie sterren van Snuffelbox.

Simple Solution ⭐⭐⭐

De turquoise hondenpoepzakjes van Simple Solution zijn net als de andere poepzakjes in deze lijst gemaakt van recyclebaar materiaal dat beter is voor het milieu. De poepzakjes zijn groot genoeg om te gebruiken bij uitwerpselen van grote viervoeters en ze zijn gemaakt van extra stevig materiaal dat niet makkelijk te scheuren is. De poepzakjes van Simple Solution zijn momenteel lastig verkrijgbaar en daarom krijgt dit merk poepzakjes drie Snuffelbox sterren. 

Simple Solution krijgt drie sterren van Snuffelbox.

Earth Rated ⭐⭐⭐⭐⭐

EarthRated poepzakjesEarth Rated is een toonaangevend merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige poepzakjes en handige dispenser. Met Earth Rated kun je niet alleen op een hygiënische manier hondenpoep opruimen, maar ook een positieve bijdrage leveren aan een duurzamere wereld.

Wat onderscheidt Earth Rated's poepzakjes?

65% gecertificeerd gerecycled plastic poepzakjeHet merk is bijzonder omdat de poepzakjes vervaardigd zijn uit 65% gecertificeerd gerecycled plastic. Het grootste deel van dit plastic is Post-Consumer Resin (PCR), wat betekent dat het afkomstig is van plastic producten die al door consumenten zijn gebruikt en vervolgens gerecycled. Door PCR te gebruiken, geeft Earth Rated plasticafval een tweede leven. Hierdoor bespaart het merk jaarlijks meer dan 5 miljoen pond plastic van stortplaatsen. Deze bewuste keuze heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar bevordert ook de circulaire economie en de inspanningen om plasticafval te verminderen. Door te kiezen voor Earth Rated's poepzakjes, draag je actief bij aan het verminderen van plasticafval en het beschermen van het milieu.

Post-Consumer Resin (PCR) versus normaal gerecycled plastic

Het onderscheid tussen PCR en andere soorten gerecycled plastic zit hem dus in de bron van het plastic. Als we het hebben over post-consumer, betekent dit dat het materiaal afkomstig is van producten die door consumenten zijn gebruikt en vervolgens zijn gerecycled, in tegenstelling tot pre-consumer of industriële recycling, die afkomstig is van afval dat is gecreëerd tijdens het productieproces.

Het gebruik van PCR heeft verschillende voordelen. Het helpt bij het verminderen van de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat, het verminderen van de vraag naar nieuw geproduceerd plastic, het besparen van hulpbronnen zoals olie die nodig zijn voor de productie van nieuw plastic, en het verminderen van de milieu-impact van de plastic productie.

Handig in gebruik!

Maar Earth Rated's poepzakjes bieden niet alleen duurzaamheid, ze zijn ook doordacht ontworpen voor een optimale gebruikerservaring. De zakjes zijn 15 micron dik, wat dik genoeg is om je handen te beschermen en om te gaan met elke vorm van viezigheid. Bovendien zijn ze 100% lekvrij, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over ongewenste ongelukjes tijdens het opruimen. En vergeet de handige dispenser niet, die perfect samenwerkt met de navulrollen van Earth Rated. Met een doordacht ontwerp en een kenmerkende haak, zorgt de dispenser voor een naadloze afgifte van de zakjes, elke keer weer. Het opruimen van hondenpoep wordt zo een eenvoudige taak.

Earth Rated blijft evolueren en innoveren om te voldoen aan de behoeften van hondenbezitters over de hele wereld. Het merk heeft wereldwijd meer dan 4,5 miljoen gebruikers en is verkrijgbaar in meer dan 20.000 winkels in 40+ landen.

Met Earth Rated poepzakjes en dispenser weet je dat je een product van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid in handen hebt. Het merk staat voor duurzaamheid, gebruiksgemak en innovatie, en zorgt ervoor dat het opruimen van hondenpoep geen lastige klus meer is. Dus waar wacht je nog op? Kies voor Earth Rated en maak de verantwoorde keuze voor een schonere omgeving en een gelukkigere wereld voor jou en je trouwe viervoeter.

Earth Rated krijgt vijf sterren van Snuffelbox.

Conclusie

Met de hond - en de producten van EarthRated - op padHet kiezen van het juiste poepzakje en de bijpassende dispenser is een essentiële taak voor elke hondenbezitter. Het opruimen van hondenpoep draagt bij aan de hygiëne, respecteert anderen, is wettelijk verplicht en heeft voordelen voor het milieu.

Bij de keuze van poepzakjes en dispensers zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals duurzaamheid, kwaliteit en sterkte, formaat en dikte, geur-neutraliserende eigenschappen, het ontwerp van de dispenser en de prijs.

Na een uitgebreide beoordeling van zes verschillende merken op basis van deze criteria, hebben we Earth Rated als winnaar uitgeroepen. De poepzakjes van dit merk zijn gemaakt van 65% gerecycled plastic, zijn stevig en lekvrij, en bieden een optimale gebruikerservaring. Daarnaast hebben ze een handige dispenser voor eenvoudig gebruik.

Door bewust voor een duurzaam en hoogwaardig merk als Earth Rated te kiezen, draag je niet alleen zorg voor de uitwerpselen van je huisdier, maar draag je ook actief bij aan een gezondere en schone omgeving.

Wil je Earth Rated uitproberen?

Je kunt het product bestellen via Bol.com of door in 2023 een Vakantiebox te bestellen op onze webshop.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Ben je nog geen Snuffelbox abonnee, maar zou je dat wel willen? Schrijf jouw hond dan nu in voor de Snuffelbox en ontvang iedere maand de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes bij jou thuis. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!