Puppy bezig houden, hoe doe je dat?

Je puppy bezig houden terwijl je thuiswerkt of wanneer het slecht weer is buiten is een hele kunst. Of wanneer je een aantal uren van huis bent, hoe houd je dan je puppy bezig? Snuffelbox geeft je hierover meer informatie en natuurlijk ook enkele tips. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Thuiswerken met de aanwezigheid van onze hond is bijna een dubbele baan.

Puppy bezig houden tijdens thuiswerken

Voor velen van ons zijn onze huizen veranderd in kantoorruimtes vanwege Covid-19. Echter, de trend van thuiswerken heeft zich ook na deze twee jaren voortgezet. Daarmee heeft het thuiskantoor enkele aanpassingen gebracht voor iedereen in het gezin, inclusief je hond.

Hoewel onze viervoeters het goed bedoelen, kunnen ze ook een grote afleiding zijn als je probeert je werk gedaan te krijgen. Of ze nu hun poten op je toetsenbord zetten, blaffen tijdens vergaderingen of smeken om aandacht - je harige vriend kan een onwillige collega worden. Snuffelbox geeft je enkele goede tips over hoe je jouw puppy vermaakt terwijl je thuiswerkt. 

Lees meer over het combineren van werk en hond.

Naar buiten kijken

Ramen kunnen je beste vriend of je ergste vijand zijn als je een puppy hebt. Als je hond graag blaft naar alles wat beweegt, zorg er dan voor dat je de gordijnen gesloten houdt of alleen ramen opent waar er buiten niet veel gebeurt. Echter, indien jouw puppy ontspannen is rondom buurtactiviteit, dan is een raam een geweldige manier om je viervoeter te vermaken. Het is een tijdverdrijf. Stel een comfortabele stoel of kussen bij het raam op, zodat je puppy heerlijk naar buiten kan turen en de buurt in de gaten kan houden. Hiermee kun je jouw puppy bezighouden. 

Honden vinden het vaak heerlijk om naar buiten te kijken, maar het kan er ook voor zorgen dat een hond continu blijft blaffen.

Kalmerende traktaties

Als je te maken hebt met een angstige pup, zijn er veel verschillende traktaties die ze helpen om te kalmeren. Merken die dit soort snacks aanbieden gebruiken meestal verschillende natuurlijke ingrediënten, zoals kruiden en vitaminen, die het onbehagen van je hond helpen te verminderen. Zorg ervoor dat je eerst met je dierenarts overlegt, voordat je jouw puppy een nieuw soort traktatie of voer geeft.

Hondenijsjes

Mensen zijn niet de enigen die van ijs houden! Daarom zijn hondenijsjes zo populair bij hondenbezitters. Hondenijsjes zijn niet alleen lekker, maar het duurt ook even om ze op te eten. Daardoor creëer je voor je puppy een afleiding die enige tijd duurt. Je kunt zelf simpele hondenijsjes maken, maar je kunt ze ook kopen. Er zijn zoveel verschillende versies die je kunt maken, afhankelijk van de favoriete smaken van je hond, waaronder pindakaas, kippenbouillon, fruit, rundvlees en meer. Houd er wel rekening mee dat het eten van de hondenijsjes wat rommel kan geven. Zorg daarom voor een aangewezen plek om te snacken en te knoeien.

Langdurige hondenkluiven

Honden houden van kauwen, dus ze een langdurige hondenkluif geven is een prachtige manier om ze even bezig te houden. Zorg er wel voor dat je jouw puppy in de gaten houdt terwijl hij kauwt, niemand wil namelijk dat zijn viervoeter stikt. Een van de populairste is het Kong speelgoed, die gevuld worden met favoriete lekkernijen en favoriet voedsel. Andere duurzame opties zijn de koffieboomwortel, yakkaas en bullysticks. Probeer een variatie uit en bekjik welke hondenkluiven je puppy het lekkerst vindt. En bovenal welke hondensnack hem het langst bezig houdt. Het gaat er immers om dat je jouw puppy bezig houden kan, terwijl jij aan het werkt bent.

Lees meer over de vegetarische koffieboomwortel hondenkluif.  

Honden vinden het heerlijk om te kluiven en het houdt hen een tijdje zoet.

Puppy bezig houden met hondenspeelgoed

Honden willen nu eenmaal vermaakt worden. Je puppy bezig houden met hondenspeelgoed is daar een uitstekende manier voor. Een puppy is nog jong, heeft veel energie en wil nog alles in de wereld ontdekken. Je puppy vermaken met een speeltje om mee te spelen is daarom een goede manier om hem bezig te houden, vooral als het interactief is. Traktatieballen geven je hond niet alleen een lekkere snack, maar geven hem ook wat beweging en mentale stimulatie. Je kunt ook een snuffelmat gebruiken waar je hondensnoepjes in verstopt. Hetzelfde geldt voor een hondenpuzzel met traktaties. 

Tip: vermijd speelgoed dat piept of geluid maakt - je begrijpt snel genoeg waarom. 

Geef een Snuffelbox Puppy cadeau

Geef je puppy maandelijks een volledig op maat gemaakte hondenbox met speelgoed en traktaties of koop eenmalig een Snuffelbox Puppy. Je ontvangt van Snuffelbox een honden verrassingsbox die gevuld is met vijf hondenproducten, waaronder twee hondenspeeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Genoeg keuze om je puppy gedurende de dag dat je thuiswerkt bezig te houden. Is het niet met een lekkere en gezonde hondensnack, dan is het wel met een hondenspeeltje uit de Puppybox.

Maak een wandeling

Soms is er niets beter dan wat frisse lucht voor jou en je hond! Door samen een wandeling te maken, ontspan je even van het werk. Dit is bovendien goed voor je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid. En om nog maar te zwijgen over de gezondheid van je hond. Honden houden van routine, dus probeer elke dag een tijdstip of twee vast te stellen om je puppy mee te nemen voor een heerlijke wandeling. 

Een perfect moment is vlak voor of na je werkdag. Niet alleen verbrandt je hond dan wat van zijn energie, maar ook jij krijgt een mentale pauze van het werk. Tijdens de pauze een blokje om, is een aangename onderbreking voor jullie beide. Neem een hondenbal mee, zodat je puppy even lekker kan ravotten op de honden speelplaats of in het bos.

Lees meer over een bezoek aan een hondenpark.  

Maak tijd voor speelpauzes

Thuiswerken kan handig zijn, maar het kan ook de grens tussen werk en leven vervagen. Het is belangrijk om gedurende de werkdag pauzes te nemen. Tijdens deze pauzes kun je met je hond een korte wandeling maken of even spelen. Zorg ervoor dat je het niet overdrijft, want als je een uur gaat spelen, dan willen ze dat natuurlijk iedere dag. Met deze korte onderbrekingen tijdens het thuiswerken kun je jouw puppy bezig houden, maar het is overigens ook heel goed voor je eigen gezondheid. Studies tonen zelfs aan dat actief bezig zijn met je hond serotonine stimuleert, de bloeddruk verlaagt en depressies vermindert. Dit betekent dat spelen met je hond je een belangrijke mentale gezondheidsboost geeft en dat je hond ook wat aandacht krijgt. Al met al een win-winsituatie!

Even uitrusten samen gedurende de werkdag is positief voor jou en je hond.

Puppy bezig houden bij afwezigheid

Helaas kunnen onze honden niet altijd met ons mee - en soms moeten we gewoon het huis uit. Dus wat doet jouw hond als je hem alleen thuislaat? Ravotten? Slapen op de bank? De blues zingen? Hoewel sommige honden tevreden zijn met het wegtikken van de dag, hebben veel honden wat extra mentale stimulatie nodig om ze gelukkig te houden tijdens je afwezigheid. We hebben enkele leuke suggesties voor trucjes en speeltjes om je puppy bezig te houden terwijl je even weg bent. 

Help je hond zich ontspannen te voelen

Zorg ervoor dat, wanneer je hond alleen is, hij in een ruimte is waar hij zich kan ontspannen. Dat betekent het verminderen van mogelijkheden om in de problemen te komen en het wegnemen van triggers. Dit kan zo eenvoudig zijn als het blokkeren van een hoek van je woonkamer of het gesloten houden van deuren van gebieden waar je puppy niet mag komen, bijvoorbeeld de slaapkamer of voorraadkast.

De sleutel is het creëren van een speciale hondenzone met een paar veilige speeltjes, lekkernijen en troostende voorwerpen. Een hek voor huisdieren kan helpen om een deel van het huis af te sluiten als je geen bench gebruikt of geen hele kamer voor je hond kunt vrijmaken. De jaloezieën of gordijnen sluiten kan helpen om de triggers van het blaffen te verminderen. Het aan laten staan van de radio, tv of een machine met ruis verhult andere geluiden, wat eventuele onrust vermindert. Ook helpt het je puppy bezig te houden en af te leiden van de geluiden buitenshuis. 

Geef je eenzame pup afleiding

Een duurzaam hondenspeeltje helpt om je pup af te leiden met spelen en zorgt tegelijkertijd voor wat mentale stimulatie. Doe gewoon je onderzoek en zorg ervoor dat het speeltje veilig is voor gebruik als je niet in de buurt bent om toezicht te houden. Denk hierbij aan gevaar voor verstikking of splinters. Je puppy bezig houden kan ook met de klassieke Kong. Deze biedt een ware uitkomst. Het is een veilig speeltje, robuust, gaat lang mee en je kunt er diverse lekkernijen in stoppen. Van pindakaas tot een hondenijsje. Je puppy is er uren mee zoet. Hij wordt er moe van en voordat je het weet ben je alweer thuis. 

Een interactieve pet cam kan een leuke uitgave zijn die jullie beiden veel vermaak en afleiding biedt. je kunt er namelijk van buitenshuis op meekijken en zelfs communiceren met je puppy. Veel pet cams bieden ook functies als spelletjes en het werpen van traktaties. Wees alleen gewaarschuwd dat het verslavend kan zijn (voor jullie allebei).

Lees meer over mentale en fysieke stimulatie voor honden.

Geef een extra knus hondenbed

Hoe comfortabeler het hondenbed is, hoe aanlokkelijker het is om overdag uit te rusten. Je kunt ook het hondenbed of kussen verplaatsen of toevoegen voor de nieuwigheidsfactor. Grotbedden zijn geweldig voor de wilde gravers, terwijl orthopedische opties ideaal zijn voor oudere huisdieren. 

Een vermoeide pup is een goede hond

Voordat je het huis verlaat en je jouw puppy alleen achterlaat, maak je hem moe. Maak een stevige wandeling of speel een spelletje apporteren. Dit zorgt ervoor dat je puppy meer vermoeid is en de kans daardoor veel groter is dat hij gewoon lekker in zijn hondenbed een dutje gaat doen. Als je drukke schema dit moeilijk maakt, zoek dan hulp door een uitlaatservice, de buren of vrienden in te schakelen. Geestelijke oefening put je hond namelijk uit, waardoor hij rustiger is. Regelmatige trainingssessies helpen de geest van je hond te kalmeren en bovendien jullie band te versterken. 

Jouw hond en jij zullen een goed team vormen tijdens een dag thuiswerken.

Tot slot, onze honden zijn vaak als familie - in feite zijn ze familie! Hoewel we van ze houden, kunnen ze soms op onze zenuwen werken. Met de juiste hulpmiddelen en technieken kun je een goede situatie creëren voor iedereen in je huis. Zowel voor je nieuwe werkplek en als je even van huis afwezig bent. We hopen dat deze tips je helpen je werk gedaan te krijgen, je puppy bezig te houden en ook tevreden te houden als je niet thuis bent.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!