Puppyvoer kopen? Top 5 beste puppyvoer

Gefeliciteerd, met jullie nieuwe puppy! Na een aantal zaken geregeld te hebben, is het tijd om puppyvoer te kopen. Waarschijnlijk ga je ervan uit dat je gewoon kunt kiezen uit alle zakken waar ‘puppyvoer’ opstaat, maar het is verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Puppyvoer moet bepaalde voedingsstoffen en -middelen bevatten. Snuffelbox geeft je een top 5 beste puppyvoer.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Wat moet er in puppyvoer zitten?

Puppyvoer verschilt van brokken voor volwassen honden op het punt van de hoeveelheid verteerbare eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor het afweersysteem en de spierontwikkeling van jouw pup. Puppy’s nemen eiwitten minder goed op dan volwassen honden, daarom is het belangrijk om veel verteerbare eiwitten in de brokken te verwerken. Naast de hoeveelheid verteerbare eiwitten is het verstandig om op het calciumgehalte van het puppyvoer te letten. Een teveel aan calcium kan problemen voor de gezondheid van een puppy opleveren. 

Ben je op zoek naar goed hondenvoer voor volwassen honden zonder granen, lees van deze Snuffelbox blog.

Puppyvoer moet veel verteerbare eiwitten bevatten en weinig calcium.

Is puppyvoer noodzakelijk? 

Puppyvoer is noodzakelijk, want puppyvoer heeft een andere samenstelling dan voer voor volwassen honden. Het calciumgehalte van puppyvoer moet lager zijn dan van voer voor volwassen honden. Daarnaast moet puppyvoer meer verteerbare eiwitten, genoeg omega 3-vetzuren en organisch gebonden zink bevatten. Puppyvoer is noodzakelijk, omdat een puppy nog moet groeien en daar de juiste voedingsstoffen en -middelen voor nodig heeft. 

Hoe lang moet je puppyvoer geven?

Puppyvoer moet in principe gegeven worden tot jouw hond fysiek de volwassen leeftijd bereikt heeft. Wanneer een puppy de volwassen leeftijd bereikt, hangt af van de grootte van de hond en van het ras. Vaak kun tussen de 10 en de 16 maanden overstappen naar volwassen voedsel. Bij twijfel kun je dit natuurlijk altijd navragen bij jouw dierenarts tijdens de jaarlijkse check-up. 

Puppyvoer geef je aan jouw hond tot hij tussen de 10 en 16 maanden is.

Wat eet een puppy van 12 weken?

Een puppy van 12 weken kun je dus over laten gaan op volwassen voer, maar het kan ook zijn dat jouw hond hier nog niet aan toe is en nog puppyvoer dient te eten. Het is uiteraard verstandig om hier per ras onderzoek naar te doen en om hier navraag over te doen bij de dierenarts. De dierenarts weet het beste wat goed is voor jouw hond. Kijk ook goed op de verpakking van het puppyvoer hoe vaak jij jouw hond voer moet geven. In principe krijgen puppy’s 4 keer per dag te eten, maar natuurlijk wel in kleine porties. Uiteindelijk kun je overstappen op 3 à 2 keer per dag. Dit hangt uiteraard ook af van het voedingsschema dat jij voor jouw hond hebt. Je kunt heb 3 keer per dag kleinere porties geven of 2 keer per dag grotere porties. 

Puppyvoer kopen? 5 keer het beste puppyvoer

Nu we weten dat puppyvoer noodzakelijk is en dat er bepaalde voedingsstoffen en -middelen in moeten zitten, kunnen we een lijst samenstellen met het beste puppyvoer. 

#1 Edgard & Cooper puppyvoer

Het puppyvoer van Edgard & Cooper is een goede keuze voor jouw puppy. Dit puppyvoer bevat veel verteerbare eiwitten en heeft een redelijk laag calciumgehalte. Daarnaast zitten er geen granen in dit puppyvoer, maar wel een verscheidenheid aan vers vlees in de vorm van kip en eend. Ook zitten er verschillende vitaminen en mineralen in Edgard & Cooper puppyvoer. 

Edgard & cooper puppyvoer

#2 Hayes Brothers puppyvoer

Het puppyvoer van Hayes Brothers is een andere goede keuze voor jouw puppy. Dit puppyvoer bevat 28% ruw eiwit en heeft een redelijk laag calciumgehalte. Daarnaast zit er geen tarwe in Hayes Brothers puppyvoer, maar wel koudgeperste brokken van rund en kip. Ook zitten er verschillende vitaminen en mineralen in Hayes Brothers puppyvoer. 

#3 Lily’s Kitchen puppyvoer

Het puppyvoer van Lily’s Kitchen is goed voer voor jouw opgroeiende puppy. Dit puppyvoer bevat genoeg ruw eiwit voor een goede botontwikkeling en heeft een redelijk laag calciumgehalte. Daarnaast is het graanvrij, bevat het vers bereid vlees van kip en zalm en botanische kruiden. 

#4 Sanimed puppyvoer

Het puppyvoer van Sanimed wordt onder andere bij dierenartspraktijken verkocht. Dit puppyvoer bevat ruw eiwit en heeft een behoorlijk laag calciumgehalte. Daarnaast bevat dit puppyvoer een grotere hoeveelheid vers vlees, zoals gevogelte, vis, rund en kip. Sanimed biedt ook voer voor de leeftijd tussen puppy en volwassen hond in: Sanimed junior. 

#5 Bonzo puppyvoer

Hondenvoer kan redelijk prijzig zijn. Wanneer we kijken naar goed puppyvoer voor een schappelijke prijs, komen we uit op puppyvoer van Bonzo. Dit puppyvoer bevat redelijk veel eiwitten en vers kippenvlees. Echter, dit puppyvoer is niet graanvrij. Honden vinden het over het algemeen lastig om granen te verwerken. Het is verstandig om te kijken of jouw hond hier problemen mee heeft. Verder is dit puppyvoer een prima product.

Ander goed puppyvoer waar we al eens over schreven, is CaroCroc puppyvoer.

Goed puppyvoer is essentieel voor het opgroeien van jouw puppy.

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!