Top 10 rustige hond die weinig blaft

Een rustige hond die weinig blaft, dat willen we allemaal wel, tenzij je natuurlijk een waakhond voor het beschermen van jouw erf wil adopteren. Er zijn verschillende rustige hondenrassen die weinig blaffen en Snuffelbox laat je kennis maken met en een top 10 rustige hond die weinig blaft. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Cavalier King Charles Spaniel De Cavalier King Charles Spaniel is een rustige kleine hond.

Top 10 rustige hondenrassen

Een hond die helemaal niet blaft, bestaat vrijwel niet. Het blaffen van een hond heeft verschillende redenen en het is vaak heel normaal dat een hond zo nu en dan blaft. Toch zijn er wel een aantal rustige hondenrassen die weinig blaffen. Snuffelbox laat je graag kennismaken met … van deze hondenrassen, zodat jij in overweging kunt nemen of één van deze rustige hondenrassen wellicht het hondenras voor jou is. 

Lees meer over mijn hond blaft naar andere honden

#1 Cavalier King Charles Spaniel

We beginnen deze lijst met de Cavalier King Charles Spaniel. Dit rustige hondenras is populair vanwege zijn vriendelijke, aanhankelijke en kalme karakter. Ze worden vaak gehouden in gezinnen met kinderen en andere huisdieren, omdat een zachtaardige en meegaande aard hebben. De Cavalier King Charles Spaniel is een rustige hond die weinig blaft en met de juiste opvoeding en socialisatie heb je aan dit hondenras een ontzettend goede hondenvriend. Dit hondenras vindt het, net als iedere hond, heerlijk om een stukje te wandelen, maar hij barst niet van de energie en heeft geen uitgebreide lichaamsbeweging nodig. Hoewel de lichamelijke activiteiten bij een Cavalier King Charles Spaniel niet bijzonder veel tijd in beslag nemen, doet de vachtverzorging dat des te meer. Dit hondenras heeft een zachte vacht met lange haren die regelmatig geborsteld moet worden om klitten te voorkomen. 

Lees meer over hondenverzorging

#2 Greyhound

Een andere rustige hond die weinig blaft, is de Greyhound. Deze hond, die behoort tot het windhondenras, staat vooral bekend om zijn bijzonder slanke lichaam en kop en om de hoge snelheden die ze kunnen bereiken. Hoewel ze bijzonder snel zijn en daardoor wellicht heel actief en druk overkomen, zijn ze nature eigenlijk heel rustig en hebben ze een kalme persoonlijkheid. Deze hond heeft niet de neiging om veel van zich te laten horen. Uiteraard zal er geblaft worden op het moment dat het nodig is, maar aan de Greyhound heb je over het algemeen een rustige hond die weinig blaft. Anders dan de Cavalier King Charles Spaniel heeft de Greyhound wel behoorlijk wat lichamelijke uitdaging nodig en hij past dan ook bij een hondenbaasje dat houdt van fysieke activiteiten. 

#3 Basset Hound

Deze trouwe viervoeter met zijn karakteristieke uiterlijk en bijzonder grote oren kun je gewoonweg niet over het hoofd zien. Wist je dat dit hondenras een bijzonder sterk reukvermogen heeft? Dit hondenras heeft een heuse speurneus. Het is dan ook belangrijk om jouw viervoeter tijdens een wandeling goed in de gaten te houden, want zodra hij eenmaal een interessante geur heeft geroken gaat hij op pad. De Basset Hound is een ontzettend trouwe hond en kan over het algemeen goed met kinderen en andere dieren in huis overweg, maar hij heeft ook een eigenwijze karaktertrek. Hoewel dit hondenras een rustige hond die weinig blaft is, zal hij een diepe blaf laten horen op momenten dat het nodig is. 

Basset HoundDe Basset Hound heeft bijzonder lange oren in verhouding met zijn lijf.

#4 Berner Sennenhond

Het kan niet anders dan dat je deze hond herkent aan de typische driekleurige vacht met zwart, wit en tankleurig. Wanneer je besluit een Berner Sennen te adopteren moet je je bewust zijn van de grootte van dit hondenras en de lange haren die continu goede verzorging nodig heeft. Hoewel je veel tijd en energie in de vachtverzorging dient te steken, is het belangrijk om te weten dat je heel veel liefde en trouw terugkrijgt van de Berner Sennenhond. Deze rustige hond die weinig blaft, heeft een vriendelijk en kalm karakter dat goed aansluit bij gezinnen met kinderen en andere dieren. Ben je op zoek naar een grote, maar rustige hond die weinig blaft, dan is de Berner Sennen een uitstekend hondenras voor jou.  

#5 Engelse Mastiff

Van de ene rustige grote hond gaan we door naar het volgende rustige grote hondras. Toegegeven, je zou het wellicht niet zeggen, maar de Engelse Mastiff is van nature eigenlijk een hele kalme en vriendelijke hond. Dit hondenras heeft een imposant uiterlijk en werd vroeger ingezet als vecht- en waakhond. De Engelse Mastiff kan een bepaald temperament vertonen op het moment dat hij niet goed gesocialiseerd en opgevoed wordt, dus het is belangrijk dat deze hond een consequente hondenbaas heeft die duidelijke grenzen stelt. Wanneer de Engelse Mastiff krijgt wat hij verdient, heb je te maken met een rustige hond die weinig blaft. 

Lees meer over de Engelse Mastiff

#6 Newfoundlander

Het begint erop te lijken dat we kunnen zeggen dat grote honden over het algemeen kalm zijn, want ook de Newfoundlander is een behoorlijk rustig groot hondenras dat weinig blaft. De naam van dit hondenras is afgeleid van een eiland voor de kust van canada met de naam Newfoundland. Dit hondenras is te herkennen aan de dikke en langharige vacht die ervoor zorgt dat deze hond wel iets van de beer wegheeft. Deze lange vacht heeft veel verzorging nodig en kan zo nu en dan problemen opleveren, zoals de vorming van klitten in de vacht en oververhitting bij de hond wanneer hij wordt gehouden in warmere klimaten. Net als veel andere honden in deze lijst is de Newfoundlander een geschikte hond om te houden in een gezin met kinderen en andere dieren, maar hij heeft wel veel ruimte nodig. 

De Newfoundlander is een rustig groot hondenras.

#7 Shih Tzu

Van drie grote hondenrassen gaan we weer even terug naar een stuk rustige kleine hond, namelijk de Shih Tzu. Dit hondenras komt oorspronkelijk uit China en staat echt bekend als een gezelschapshond. Deze honden hebben een langharige vacht die goed gekamd dient te worden, maar afgezien daarvan is de Shih Tzu een uitstekend hondenras voor beginnende hondenouders. De Shih Tzu is een lief en aanhankelijk hondje dat goed met kinderen om kan gaan. Hoewel de Shih Tzu een speels karakter heeft, heeft hij niet uitzonderlijk veel lichaamsbeweging nodig. Een fijne wandeling en spelen met hondenspeelgoed is genoeg voor deze lieverd. 

#8 Bichon Frisé

De naam van dit schattige hondenras geeft vrijwel direct prijs waar deze rustige hond die weinig blaft zijn oorsprong vindt, namelijk Frankrijk. Deze hond staat bekend om zijn pluizige witte vacht en hun speelse en lieve karakter. Net als bij de Shih Tzu is vachtverzorging essentieel, want de vacht is zeer compact en voorzien van krullen en kan dus vrij snel vast komen te zitten in klitten. Door het kleine formaat kan deze hond gehouden worden in kleinere woningen, maar het is wel belangrijk dat hij genoeg lichaamsbeweging krijgt. 

#9 Basenji

Ben je op zoek naar een hondenras dat helemaal niet blaft, dan is de Basenji voor jou het ideale hondenras. Hoewel de Basenji niet blaft, betekent het niet dat deze hond helemaal geen geluid maakt. De ‘blaf’ van deze hond wordt beschreven als een soort jodelend geluid dat uniek is aan deze hond. Laat je trouwens niet misleiden door het feit dat dit hondenras niet blaft, want ze laten over het algemeen wel veel van zich horen, ondanks dat er niet echt van blaffen gesproken kan worden. Dit hondenras is atletisch gebouwd en het verbaast dan ook niet dat dit hondenras zeer actief is en veel beweging nodig heeft. Dit hondenras is niet geschikt voor beginnende hondeneigenaren, want ze zijn eigenzinnig en onafhankelijk en hebben een consequente training nodig. Wellicht past de titel rustige hond die weinig blaft daarom ook niet geheel bij deze hond, maar blaffen doet hij in theorie dus niet. 

BasenjiDe Basenji maakt een jodelend geluid in plaats van blaffen.

#10 Shar Pei

De Shar Pei is een middelgroot hondenras dat net als de Shih Tzu afkomstig is uit China. Deze hond valt op door zijn rimpelige huid en deze is voorzien van korte, stugge haren. De Shar Pei heeft een krachtig lichaam en kijkt wellicht een beetje chagerijnig, maar schijn bedriegt, want dit hondenras is eigenlijk ontzettend zachtaardig en trouw. De Shar Pei is een rustige hond die weinig blaft en relatief niet veel lichamelijke beweging nodig heeft, maar wel een uitgebreide huidverzorging vanwege de vele plooien. 

Het is belangrijk om te onthouden dat een hondenras bekend kan staan als rustig, maar dat iedere hond een uniek dier is met een eigen karakter. Daarnaast speelt ook de opvoeding en de socialisatie van de hond een grote rol in het gedrag dat ze vertonen en in de persoonlijkheid die ze hebben. Voornamelijk bij een hond uit het hondenasiel kan er sprake zijn van een verleden dat behoorlijk invloed heeft op het gedrag van de hond. Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de desbetreffende hond voordat je tot adoptie overgaat. 

Abonneer je op de Snuffelbox!

Wil je jouw rustige hond die weinig blaft iets geven omdat hij zo’n lieverd is? Schaf dan de Snuffelbox vol lekkere snacks aan. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een box te bestellen om jouw viervoeter te verblijden, maar je kunt ook voor langere tijd een abonnement nemen bij Snuffelbox, zodat er maandelijks een box met leuke en lekkere hondenproducten wordt bezorgd. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

HondenEen hond die helemaal geen geluid maakt, bestaat niet.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!