Welk fruit mag mijn hond?

Fruit is een heerlijk en gezond tussendoortje voor ons mensen, maar mag onze hond ook fruit eten? Het antwoord is volmondig ‘ja, een hond mag fruit!’ Er zijn bepaalde soorten fruit die zelfs bijzonder gezond zijn voor onze trouwe viervoeters. Pas alleen wel op, want wat goed is voor ons, is niet altijd even goed voor onze hond. In deze blog lees je over verschillende soorten fruit die je met een gerust hart aan jouw hond kunt geven. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Deze bananen zijn niet om te eten!

Mag een hond banaan?

Een hond mag banaan. Een hond banaan geven kan namelijk absoluut geen kwaad, want er zitten geen voedingsstoffen in die slecht voor een hond zijn. Een banaan kan gegeven worden als een smakelijk tussendoortje aan jouw hond. Een hond mag fruit, zoals een banaan, dus eten. 

Is banaan goed voor een hond? 

Een banaan is niet alleen goed voor een hond, maar het is zelfs zo dat banaan gezond voor honden is. Het is niet verstandig om een banaan als vast onderdeel van het hondenvoer te zien, maar  bananen zijn een geweldige caloriearme traktatie voor honden. Je kunt een banaan beschouwen als een hondensnoepje dat je zo nu en dan aan jouw hond mag geven. Bananen bevatten onder andere veel vitaminen en weinig cholesterol, dit maakt een banaan gezond voor honden. Vanwege de hoeveelheid natuurlijke suikers in een banaan is het wel verstandig om niet te vaak banaan aan jouw hond te geven. We willen onze trouwe viervoeter natuurlijk wel gezond houden. Geef banaan dus met mate. 

Mag een hond appel?

Een hond appel geven kan absoluut geen kwaad. Appel bevat verschillende voedingsstoffen die gezond zijn voor jouw hond. Je mag een hond appel geven, maar pas wel op voor het klokhuis en de pitten. Een hond mag fruit, zoals een appel, dus eten. 

Is appel goed voor een hond? 

Appel kan een lekkere, gezonde snack voor jouw hond zijn. Aangezien een appel stevig is, vormt het een bepaalde kauwsnack voor jouw trouwe viervoeter. Appel kan het gebit van jouw hond daarom schoonhouden. Wanneer je jouw hond appel geeft, is het bijzonder belangrijk dat je ervoor zorgt dat de pitten en het klokhuis volledig verwijderd zijn en dat de appel goed gewassen is. De pitten en het klokhuis van de appel zijn namelijk giftig voor honden. Appelpitten bevatten cyanide en cyanide kan nierfalen bij jouw hond veroorzaken. Deze nierfalen kunnen uiteindelijk leiden tot de dood van jouw hond, pas dus goed op. 

Een appel kan het gebit van jouw hond helpen schoonhouden.

Mag een hond aardbeien?

Een hond mag zeker aardbeien, maar net als bananen zitten aardbeien vol met natuurlijke suikers. Het is daarom buitengewoon verstandig om jouw hond met mate aardbeien te voeren. In principe loopt het aardbeienseizoen van juni tot en met september. Aardbeien zijn daarom echt zomerfruit en je kunt jouw hond gerust mee laten snoepen terwijl je zelf een aardbei neemt. 

Zijn aardbeien goed voor honden?

Eens in de zoveel tijd zijn aardbeien gerust goed voor honden. Aardbeien bevat vitamine C. Vitamine C wordt in principe zelf aangemaakt door honden en hoeft daarom niet bijgevoerd te worden. Een vitamine C-boost op z’n tijd is natuurlijk nooit weg, want vitamine C is belangrijk voor de ontwikkeling van spieren en botten van honden. Jouw hond is daarom niet alleen blij met deze lekkere snack, maar het biedt hem ook gezondheidsvoordelen. Een hond mag fruit, zoals een appel, dus eten als het klokhuis en de pitjes verwijderd zijn. 

Mag een hond watermeloen?

In principe mag een hond watermeloen. Echter, hoewel wij de zaadjes van een watermeloen gerust op zullen eten, moeten deze bij een hond allemaal verwijderd zijn, evenals de schil. Beide kunnen namelijk maag-darmklachten veroorzaken. Jouw hond mag dus alleen het vruchtvlees van de watermeloen eten, want deze bestaat voor een bijzonder groot deel uit water en is dus ongevaarlijk voor jouw hond. 

Is watermeloen goed voor een hond?

Het vruchtvlees van een watermeloen is niet schadelijk voor jouw trouwe viervoeter, maar is watermeloen goed voor een hond? Een watermeloen bestaat voor 95% uit water, dus in de zomer kunnen een paar stukjes watermeloen een heerlijke dorstlesser zijn voor jouw hond, maar watermeloen bevat ook vitamine C en zoals we hierboven hebben gelezen is dit goed voor de ontwikkeling van spieren en botten. Je kunt jouw hond dus gerust een stukje vruchtvlees van de watermeloen geven, zolang je de pitten en de schil maar goed verwijdert. 

Jouw hond mag de schil en de pitjes van de watermeloen niet hebben.

Mag een hond ananas?

We hebben nu al een aantal soorten fruit voorbij zien komen die jouw hond zonder problemen mag eten met een aantal kanttekeningen. Ook verse ananas kun je met een gerust hart aan jouw hond geven. Houd er wel rekening mee dat de ananas geschild dient te worden. De schil van een ananas heeft scherpe randjes en is absoluut niet lekker om te eten. Een hond mag fruit, zoals een ananas, maar verwijder de schil. 

Is ananas goed voor een hond?

Ananas is een lekkere snack voor honden, maar is ananas goed voor een hond? Een stukje ananas op z’n tijd is helemaal niet verkeerd voor jouw hond. Er zitten niet alleen mineralen en vitaminen in ananas, maar het bevat ook een enzym die het voor jouw hond makkelijker maakt om eiwitten in het lichaam op te nemen. 

Mag een hond mango?

Net als een ananas is een mango een tropisch stuk fruit dat wij op een warme zomerdag heerlijk vinden om te eten, maar hoe zit dat met onze hond? Een hond mag gerust een stukje mango met ons mee-eten op een warme zomerdag. 

Is mango goed voor een hond?

Een paar stukjes mango zijn gerust een goede en gezonde snack voor onze trouwe viervoeters. Mango’s bevatten verschillende vitamines, zoals vitamine A en C. Wat vitamine C doet voor jouw hond, hebben we inmiddels gelezen in dit artikel. Vitamine A zorgt voor de groei en het herstel van cellen in het lichaam van honden. Houd er wel rekening mee dat je jouw hond maar af en toe een paar stukjes geeft, want een mango zit niet alleen vol vitamines, maar ook vol met natuurlijke suikers. Een hond mag fruit, zoals een mango, maar met mate. 

Mag een hond framboos?

Frambozen zijn een ontzettend lekker tussendoortje, niet alleen voor ons, maar ook voor onze honden. Frambozen kunnen veilig aan honden worden gegeven, want ze bevatten geen voedingsstoffen die giftig zijn voor honden. 

Is framboos goed voor een hond?

Naast dat een framboos een lekkere snack vormt voor onze hond, zijn frambozen ook gezond voor onze trouwe viervoeters als ze met mate worden gegeven. In frambozen zitten antioxidanten die zorgen voor de bescherming van cellen en die ondersteuning bieden aan het immuunsysteem van onze trouwe viervoeters. Geef dus gerust af en toe een framboos aan jouw hond. Een hond mag fruit, zoals een framboos. 

Een hond mag fruit, want het zit vol mineralen en vitamines.

Welk fruit mag een hond niet? 

We hebben verschillende soorten fruit behandeld die je jouw hond met een gerust hart mag geven, maar welk fruit mag een hond niet hebben? 

Kiwi

In principe kan een hond kiwi’s wel eten, maar de kleine zwarte zaadjes van een kiwi kunnen giftig zijn voor honden wanneer zij er te veel van binnenkrijgen, daarom is het verstandig om jouw hond helemaal geen kiwi te geven of het echt bij één plakje in de zoveel tijd te houden. 

Druiven 

Het was lange tijd onduidelijk waarom je absoluut geen druiven aan jouw hond moest geven, maar uit onderzoek is gebleken dat het wijnsteenzuur in druiven ervoor zorgt dat honden bijzonder ziek worden en zelfs kunnen overlijden wanneer zij druiven en producten gemaakt van druiven, zoals rozijnen en krenten eten. 

Kersen

Ook kersen moet je niet aan jouw hond geven. Net als de pitjes van een appel bevatten de pitten, stelen en bladeren van kersen cyanide. Dit is een giftige stof voor onze hond en kan uiteindelijk resulteren in het overlijden van onze trouwe viervoeter. 

Citrusvruchten 

Citrusvruchten zijn, zoals we allemaal wel weten behoorlijk zuur. Honden mogen citrusvruchten, zoals sinaasappels, limoenen en citroenen absoluut niet hebben, omdat deze citrusvruchten psoraleen bevatten. Dit is een stofje dat bijzonder giftig is voor onze hond. Pas dus goed op met citrusfruit en geef dit niet aan jouw trouwe viervoeter. 

Pitten 

Het was eerder bij de fruitsoorten die honden wel mogen eten al duidelijk, maar pitten van veel verschillende soorten fruit moeten eigenlijk altijd verwijderd worden alvorens je het vruchtvlees aan jouw hond geeft. 

Een hond mag fruit, zoals citrusvruchten, druiven en kersen niet eten. Houd er dus goed rekening mee dat bepaalde soorten fruit goed zijn voor jouw hond, maar dat andere soorten fruit bijzonder giftig kunnen zijn. 

Benieuwd naar andere voedingsmiddelen die honden wel en niet mogen eten? Lees verder…

Je kunt jouw hond zo nu en dan een lekkere traktatie geven in de vorm van een stukje fruit.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Ben je nog geen Snuffelbox abonnee, maar begint het wel te kriebelen, schrijf jouw hond dan nu in voor Snuffelbox. Het is nog mogelijk om de Winter Wonderland box als eerste box te kiezen, zolang de voorraad strekt. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!