At your service met de hondenuitlaatservice! 🚶

Tijdens de coronaperiode besloot je een hond aan te schaffen. Je wilde al jaren een hond en als je nu geen trouwe viervoeter zou aanschaffen, dan kwam het er nooit van. Je moest verplicht thuiswerken, dus je had meer tijd om jouw nieuwe beste vriend op te voeden en aandacht te geven. Nu we steeds meer naar het ‘normale’ leven terugkeren, ben je vaker van huis. Jouw trouwe viervoeter gaat vaak mee, maar dit kan niet altijd. Aangezien jij jouw beste vriend nog steeds de aandacht wilt blijven geven die hij verdient, heb je besloten één dag in de week een hondenuitlaatservice in te schakelen. Snuffelbox vertelt je alles over de hondenuitlaatservice. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hoe werkt een hondenuitlaatservice?

Een hondenuitlaatservice werkt eigenlijk heel gemakkelijk. De hondenuitlaatservice haalt jouw trouwe viervoeter thuis op met een busje. Jouw hond moet goed om kunnen gaan met andere honden, want de medewerker laat meerdere honden tegelijk uit. De uitlaatservice opereert dan ook vaak in een specifiek gebied waar ook de honden vandaan komen. De honden worden vaak in een autobench tijdens de reis vervoerd. De medewerker van de hondenuitlaatservice kent het gebied op zijn of haar duimpje en laat de honden aangelijnd en los rondlopen. Na een heerlijke wandeling wordt jouw hond weer veilig thuisgebracht. 

Franse bulldogs worden uitgelaten door hondenuitlaatserviceGezellig samen met de roedel op pad.

Hoe duur is een hondenuitlaatservice?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden, aangezien dit per hondenuitlaatservice behoorlijk kan variëren. Prijzen beginnen tussen de €10,- en €15,- euro exclusief reiskosten, maar kunnen ook oplopen tot ruim €20,- euro per uur. Dit hangt af van de expertise en het aantal jaren ervaring dat een medewerker hondenuitlaatservice heeft, maar het kan ook afhangen van het hondenras dat je hebt en de grootte van jouw trouwe viervoeter.

Man laat acht honden tegelijk uitPrijzen voor een hondenuitlaatservice kunnen sterk variëren.

Hoeveel honden mag een hondenuitlaatservice uitlaten?

Er is in principe geen wet voor het aantal honden dat samen mag worden uitgelaten. Echter, bepaalde gebieden en omgevingen mogen wel regels hanteren. Zo mogen er in de Soesterduinen niet meer dan vijf honden bij elkaar lopen. Daarnaast geldt voor een omheinde speelweide om lekker te rennen en te spelen wel een maximum van vijftien honden. Wanneer we kijken naar de verschillende hondenuitlaatservices zijn er veel verschillen. De ene hondenuitlaatservice hanteert bepaalde afspraken die een andere hondenuitlaatservice wellicht niet heeft. Wanneer wij een aantal willekeurig gekozen hondenuitlaatservices bekijken komen we uit op een marge van maximaal 3 tot maximaal 8 honden die door een hondenuitlaatservice per wandeling worden meegenomen. 

Drie honden op het grasDeze hondenuitlaatservice houdt het gezellig bij drie honden per keer.

Waar moet je op letten als je gebruikmaakt van een hondenuitlaatservice?

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: wat verwacht ik van een hondenuitlaatservice? 

  • Wil je dat jouw hond direct weer terug wordt gebracht na een wandeling of wil je hem de kans geven om samen met zijn hondenvriendjes uit te rusten bij de hondenuitlaatservice? Er zijn hondenuitlaatservices die ook andere services aanbieden. Het is dus goed om te bedenken of jouw hond direct weer thuis wordt verwacht. 

  • Met hoeveel andere honden wil jij dat jouw trouwe viervoeter op pad gaat? Zoals gezegd hanteert iedere hondenuitlaatservice een andere groepsgrootte. Wellicht vind jij het belangrijk dat jouw hond in contact komt met zoveel mogelijk soortgenootjes, maar het kan ook zijn dat jij het niet prettig vindt als jouw hond met ‘veel’ andere honden loopt. 

  • Wil je veel flexibiliteit in de keuze van de dag en het moment dat jouw hond wordt uitgelaten of wil je één of een paar vast(e) moment(en)? Het is belangrijk om te bepalen of je jouw hond op vaste momenten of op willekeurige momenten wilt laten uitlaten. De ene hondenuitlaatservice biedt een flexibele dienst, maar de andere wellicht niet. 

  • Wil je dat jouw hond wordt uitgelaten in een natuurgebied waar een bepaald wetgeving geldt of in een omheinde speelweide? De ene hondenuitlaatservice is de ander niet. Een hondenuitlaatservice kan jouw hond laten genieten van de vrije natuur, maar kan hem ook meenemen naar een speelweide waar hij met maximaal vijftien andere honden kan ravotten en spelen. 

  • Wil je dat de hondenuitlaatservice zich richt op een specifiek ras of vind je het prima dat jouw hond met verschillende soortgenoten rondloopt? 

  • Wil je dat jouw trouwe viervoeter door de hondenuitlaatservice in een afzonderlijke autobench wordt vervoerd of vind je het fijner als hij samen met andere honden in een aangepaste achterbak wordt geplaatst?  

Honden spelen in de tuinWat zijn jouw wensen? Gezellig spelen op de speelweide of de natuur in?

Na een lange dag zie je jouw trouwe viervoeter weer, natuurlijk wil je hem belonen voor zijn goede gedrag bij de hondenuitlaatservice. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!