Wat te doen tegen haaruitval hond? [5 tips]

Het is heel normaal dat jouw hond haaruitval heeft, want jouw hond verhaart natuurlijk en dit hoort. Wanneer jouw hond last van extreme haaruitval heeft, wil je hier natuurlijk iets tegen doen, maar wat te doen tegen haaruitval hond? Ten eerste is het bijzonder belangrijk om jouw hond goed hondenvoer te geven. Wat nog meer te doen tegen haaruitval hond, lees je in deze blog van Snuffelbox.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Deze hond lijkt geen last van haaruitval hond te hebben.

Wat kan leiden tot haaruitval hond?

Er zijn verschillende oorzaken die tot haaruitval hond kunnen leiden. Wij van Snuffelbox hebben de oorzaken voor haaruitval hond voor je op een rij gezet. Het is verstandig om eerst tot de oorzaak van de haaruitval bij jouw hond te komen alvorens je tot oplossing overgaat. 

Huidproblemen

Problemen met de huid, zoals eczeem, kunnen ervoor zorgen dat jouw hond overgaat op overmatige vachtverzorging. Likken, bijten en krabben aan de huid kan uiteindelijk leiden tot haaruitval.  

Vlooien

Een indirecte oorzaak van haaruitval hond is de aanwezigheid van vlooien. Jouw hond zal overgaan op overmatige vachtverzorging en dit leidt uiteindelijk tot haaruitval en mogelijke huidproblemen. 

Vitamines en voedingsstoffen

Zoals gezegd in de inleiding is het belangrijk dat jouw hond goed hondenvoer krijgt voorgeschoteld, dit is namelijk belangrijk voor het behoud van een gezonde vacht. Haaruitval hond kan namelijk ook worden veroorzaakt door een tekort aan zwavelaminozuren en biotine. Daarnaast is het belangrijk om hondenvoer met voldoende vitaminen en mineralen aan jouw hond te geven. 

Ziekte

Heeft jouw hond geen huidproblemen, is hij vrij van vlooien en krijgt hij goed hondenvoer, dan is er wellicht iets anders met jouw hond aan de hand waardoor hij last heeft van extreem haaruitval hond. Jouw hond kan last hebben van een ziekte die jullie eerder nog niet was opgevallen.
Bij de ziekte van Cushing bij honden kan er bijvoorbeeld ook last zijn van haarverlies hond. Mocht je de extreme haaruitval van jouw hond niet helemaal vertrouwen, dan kun je uiteraard met hem naar de dierenarts gaan. 

Heb je het idee dat jouw hond ziek is, de symptomen vind je hier.

Huidproblemen kunnen een van de oorzaken van haaruitval hond zijn.

Welke vitaminetekort bij haaruitval hond?

Naast bovengenoemde oorzaken, kan een vitaminetekort ook een rol spelen bij de extreme haaruitval hond. Vitaminen spelen namelijk een belangrijke rol in de gezondheid van onze honden. Vitamine B5 draagt bij aan een gezonde huid en gezonde gewrichten. Wanneer er sprake is van een tekort aan vitamine B5 kan dit zorgen voor haaruitval. Vitamine B5 ondersteunt namelijk de gezondheid van onze huid en beschermt tegen haaruitval hond. 

Wat is de beste vitamine tegen haaruitval hond?

Beaphar Vitamine B is een aanvullend voedingssupplement voor onder andere honden. De vitamine B van Beaphar zorgt voor een gezonde huid en vacht en ondersteunt de goede werking van de stofwisseling en het zenuwstelsel. Houd er rekening mee dat dit voedingssupplement als aanvulling dient op het hondenvoer van jouw hond en dus niet als vervanging. 

Vitamine B5 zorgt voor een gezonde huid en vacht.

Wat kan ik mijn hond geven tegen haaruitval? [5 tips]

Zoals gezegd kun je jouw hond die last heeft van extreme haaruitval goed hondenvoer en extra vitamine B5 geven, maar er is nog meer wat je kunt doen.

  • Goed hondenvoer is van essentieel belang niet alleen om haaruitval van jouw hond tegen te gaan. Goed hondenvoer bevat genoeg vers vlees en weinig tarwe. 

  • Vitamine B5 houdt de huid en vacht van jouw hond gezond. 

  • Controleer jouw hond regelmatig op vlooien. Vlooien zijn bijzonder vervelend en ze bezorgen jouw hond niet alleen veel jeuk, maar kunnen ook gezondheidsproblemen veroorzaken. 

Benieuwd wat allemaal helpt tegen vlooien? We vertellen het je hier. 

  • Geef jouw hond regelmatig een wasbeurt met een daarvoor bestemde hondenshampoo om eventuele huidirritatie te verminderen en het haar en de haarzakjes te versterken. 

  • De vijfde en laatste tip heeft ook te maken met de vachtverzorging van jouw trouwe viervoeter. Kam de vacht van jouw hond regelmatig om de haren en de huid gezond te houden. 

Overzicht

Extreme haaruitval hond kan bijzonder vervelend zijn voor hond en baas. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor de haaruitval bij jouw hond. Gelukkig zijn er ook verschillende oplossingen. Zorg ervoor dat jouw hond een goede vachtverzorging krijgt met een wekelijkse kambeurt en een maandelijkse wasbeurt. Verder is goed hondenvoer essentieel en het aanvullen van vitamine B5 aan te raden. Bij dezen benoemen we ook nogmaals dat het verstandig is om naar de dierenarts te gaan als je het haaruitval van jouw trouwe viervoeter niet vertrouwt. 

Volg de 5 tips van Snuffelbox om extreme haaruitval hond te voorkomen.

Wil je jouw trouwe viervoeter een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!