10 goede voornemens voor honden en hun baasjes

Het is vandaag 1 januari 2023. Als het goed is, heb je gisteren met familie en/of vrienden het nieuwe jaar ingeluid, maar misschien ben je wel heerlijk op tijd naar bed gegaan, omdat je niks hebt met de jaarwisseling. Het is per slot van rekening ook gewoon een dag zoals andere dagen. Veel mensen hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Vaak betreft dit het verliezen van gewicht of het stoppen met roken. Echter, er zijn ook goede voornemens voor honden en hun baasjes die voor jullie beide ontzettend goed zijn om in het vooruitzicht te hebben. 

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Vrouw wandelt met hond in bosNieuwe wandelroutes ontdekken is goed voor de fysieke en mentale gezondheid van jouw hond.

#1 Nieuwe wandelroutes ontdekken

Je hebt het vaak druk met de kinderen en de boodschappen en het huishouden en… Je kunt het zo gek niet bedenken, maar het is gewoon waar dat wij mensen het over het algemeen druk hebben met verschillende zaken. Er zijn verschillende ballen die we dagelijks hoog houden en we moeten eerlijk toegeven dat we vaak kiezen voor de standaard route wanneer wij onze hond uitlaten. Toch is het zowel voor onze hond als ons goed om zo nu en dan van wandelroute te veranderen. Wisselen van wandelroute zorgt namelijk voor afwisseling en mentale stimulatie voor onze hond. Ze ontdekken nieuwe omgevingen, kunnen aan nieuwe dingen snuffelen en jullie komen hoogstwaarschijnlijk nieuwe mensen en andere honden tegen. Dit is een van de goede voornemens voor honden en hun baasjes die onze fysieke en mentale gezondheid op peil houdt. 

Lees meer over wandelen in het hondenbos.

#2 Stap over op betere kwaliteit hondenvoer

Overstappen op betere kwaliteit hondenvoer is een mooi streven voor het nieuwe jaar. Alles wordt duurder, maar de tip van Snuffelbox is om grotere hoeveelheden hondenvoer te kopen in plaats van één of twee zakken van een paar kilogram wanneer het hondenvoer van jouw hond op is. Wanneer je besluit om grotere hoeveelheden te kopen, kunnen je op internet altijd zoeken naar aanbiedingen voor dat desbetreffende hondenvoer. Betere kwaliteit hondenvoer is gezonder voor onze viervoeter, want het bevat vaak gezondere ingrediënten en minder toevoegingen, zoals kleur-, smaak- en geurstoffen. Dit kan zorgen voor een betere algehele gezondheid van je hond en het kan bijdragen aan een langer leven. Daarnaast wordt betere kwaliteit hondenvoer vaak beter opgenomen door het lichaam van onze hond. Ook dit is beter voor onze hond, want zij hebben op deze manier een beter gebalanceerd dieet en minder ontlasting. 

Lees meer over betere kwaliteit hondenvoer.

#3 Bezoek minimaal één keer de dierenarts

Het is heel goed mogelijk dat jouw hond nooit iets mankeert, gelukkig maar! Toch is het belangrijk dat jij minimaal één keer per jaar met jouw hond de dierenarts bezoekt. Jouw hond heeft namelijk ook zijn jaarlijkse APK-keuring nodig. Daarnaast zijn er soms gezondheidsproblemen bij honden die niet direct zichtbaar zijn voor ons als baasjes. Tijdens de jaarlijkse controle van onze hond kan de dierenarts kijken naar het gewicht, de hartslag, de ademhaling en de temperatuur van onze trouwe viervoeters. Het is belangrijk dat dit zo nu en dan wordt bekeken en wordt opgemeten, om te ziek of alles met onze hond nog in orde is. Daarnaast krijgt onze hond tijdens de jaarlijkse controle zijn vaccinaties en ontwormingsmiddel toegediend om de algehele gezondheid van onze hond op peil te houden. Een bezoek aan de dierenarts is een van de goede voornemens voor honden en hun baasjes die onze hond mogelijk een langer leven kan geven. 

Lees meer over een bezoek aan de dierenarts met hond.

Hond bij dierenartsMinimaal één keer per jaar de dierenarts met hond bezoeken kan levensverlengend zijn.

#4 Leer nieuwe hondentrucjes

Jouw hond nieuwe hondentrucjes leren is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook bijzonder gezond. Jouw hond heeft mentale stimulatie nodig en door het leren van nieuwe hondentrucjes wordt deze mentale stimulatie getraind en onderhouden. Het leren van nieuwe hondentrucjes houdt de geest van onze hond scherp. Het leren van nieuwe hondentrucjes is niet alleen goed voor de mentale gezondheid van onze hond, maar ook voor de lichamelijke gezondheid. Door het leren van nieuwe hondentrucjes blijft jouw hond in beweging. Zo kan de hond van mijn schoonouders bijvoorbeeld zoeken naar een verstopt knuffeltje en deze terugbrengen. Het is duidelijk te merken dat dit hondenspelletje de hond mentaal en fysiek actief houdt. Jouw hond actief en bezig houden zijn goede voornemens voor honden voor 2023.

#5 Gebitsverzorging bij honden 

Wij van Snuffelbox nemen direct uit dat jij jouw hond tot in de puntjes verzorgd en dat jij een toegewijde en liefhebbend hondenbaasje bent, maar het is goed mogelijk dat de gebitsverzorging van jouw hond beter kan. Gebitsverzorging bij honden is namelijk geen veelgehoord onderwerp, omdat men ervan uitgaat dat het gebit van onze hond zelfreinigend is. Toch is het belangrijk om als hondenbaasje aandacht te besteden aan gebitsverzorging bij honden. Dit kan op verschillende manieren en wij vermoeden dat er een aantal manieren zijn die jullie al doen om het gebit van jouw hond te onderhouden. Ten eerste is het belangrijk om jouw hond geregeld een kauwsnack te geven die er door de textuur voor zorgen dat de gebitsverzorging van jouw hond direct wordt aangepakt. Deze kauwsnacks zorgen er namelijk voor dat tandplak en tandsteen wordt tegengegaan. Daarnaast is het belangrijk om jouw hond voer en snoepjes te geven die het gebit ondersteunen en om het gebit van jouw viervoeter minimaal één keer per jaar te laten controleren door de dierenarts tijdens de jaarlijkse controle. Informeer bij de dierenarts of het voor jouw hond ook nodig is dat je zijn tanden poetst met een speciale hondentandenborstel en hondentandpasta.   

Lees meer over gebitsverzorging bij honden.

Hond met prachtige tandenEen kauwsnack helpt tandplak en tandsteen bij honden tegen te gaan.

#6 Steun een goed doel voor honden 

Jouw hond heeft bij jouw een warm mandje en een voerbak met heerlijk hondenvoer en een vers bakje water, maar er zijn genoeg hondjes die niet in een gouden nestje geboren zijn. Mocht je iets kunnen missen per maand, dan is het wellicht een goed voornemen om een goed doel voor honden te steunen. Er zijn verschillende goede doelen voor honden die honden in Nederland, maar ook in het buitenland helpen. Het is bijzonder nobel om maandelijks een bedrag aan een goed doel voor honden te doneren, maar bedenk je ook dat je klein kunt beginnen door een zak hondenvoer aan het plaatselijke asiel te doneren. Wellicht heb jij wel hondenvoer dat jouw hond niet lust of hondenspeeltjes waar jouw hond niet mee speelt. Neem in dat geval gerust contact op met het hondenasiel om te zien of je iets voor hen kunt betekenen. Goede doelen steunen zijn goede voornemens voor honden voor 2023.

#7 Ga naar een hondenspeeltuin

Zie het nieuwe jaar als een jaar om iets nieuws met jouw hond te ontdekken en ga eens met jouw hond naar een hondenspeeltuin. Een hondenspeeltuin is een omheind veld dat speciaal is ingericht op de behoefte van onze trouwe viervoeters. Zo staan er vaak verschillende toestellen en soms is er een speciaal parcours gelegd om jouw hond allerlei obstakels te laten nemen. Verder ontmoet jouw hond bij een hondenspeeltuin ook andere honden waar hij mee kan spelen. Om naar een hondenspeeltuin te gaan is het dus wel belangrijk dat jouw hond goed gesocialiseerd is en goed met andere viervoeters overweg kan. 

#8 Houd je hond actief!

Wanneer we een lange dag hebben gehad en onze hond hebben uitgelaten, hebben we vaak niet zo’n zin meer om met onze hond te spelen. Echter, het is belangrijk om dit toch wel te doen. Spreek met jezelf af dat je minimaal één keer per week een hondenspelletje speelt met jouw hond. Je kunt bijvoorbeeld met de bal spelen in de tuin of je gaat samen met hem touwtrekken. Je hond actief houden, hoort bij een goede hondenverzorging. Het zorgt er namelijk voor dat jouw hond lichamelijk en mentaal in beweging blijft en het is leuk voor jullie allebei. 

Lees meer over interactief speelgoed voor honden.

Spelen met bal en hondMet een bal gooien kan jouw hond actief houden en zorgt voor veel speelplezier voor hond en baas.

#9 Minder en betere kwaliteit hondenspeelgoed kopen

Wij van Snuffelbox begrijpen het helemaal, niks is leuker dan jouw hond wekelijks verwennen met leuk speelgoed. Toch is het beter voor de portemonnee en het milieu om te kiezen voor betere kwaliteit hondenspeelgoed. Wanneer je minder, maar betere kwaliteit hondenspeelgoed koopt voor jouw trouwe viervoeter heeft hij hier hoogstwaarschijnlijk ook meer plezier van, want het gaat minder snel stuk. Dit zorgt er ook voor dat je het minder snel hoeft weg te gooien én dat is dan weer beter voor het milieu. Het speelgoed dat je bijvoorbeeld in de Snuffelbox krijgt, is van goede kwaliteit en zorgt ervoor dat jouw hond lang kan genieten van het speelgoed. 

Lees meer over onverwoestbaar hondenspeelgoed.

#10 Laat hondenfoto’s maken

We willen er absoluut niet aan denken, maar er komt een moment dat onze trouwe viervoeter er niet meer is. Dit idee schuiven we heel snel weer naar de achtergrond, maar het is absoluut leuk om mooie en kwalitatief goede foto’s van jouw hond te laten maken. De Engelse zeggen: ‘Now is as good a time as any’, dus laat jouw hond stralen op zijn paasbest en laat dit jaar hondenfoto’s van hem maken die je een mooi plekje kunt geven in jouw interieur. 

Hondenfoto makenEen mooie hondenfoto kun je voor altijd bewaren om een tastbare herinnering van jouw hond voor altijd levendig te houden.

Abonneer je op de Snuffelbox!

Ben je nog geen Snuffelbox abonnee, maar zou je dat wel willen? Schrijf jouw hond dan nu in voor de Snuffelbox en ontvang iedere maand de lekkerste knabbels en de leukste speeltjes bij jou thuis. Wanneer je je nu inschrijft, ontvang je een extra speeltje in jouw eerste box. 

De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Als Snuffelbox abonnee geniet je ook van de volgende voordelen: 

  • Je hebt toegang tot de exclusieve Snuffelclub met unboxing livestreams en hondenwandelingen voor leden. 

  • Je ontvangt altijd korting op elke box + exclusieve ledenkorting voor elk product in onze shop. 

  • Je krijgt elke maand (of elke twee maanden) een nieuwe box automatisch thuisbezorgd.  

Wil je toch liever eenmalig een box? Shop de verschillende boxen in onze shop

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!