Help! Oudere hond accepteert puppy niet

Gefeliciteerd met jullie puppy! Jullie zochten al langer naar een hondenvriendje voor jullie trouwe viervoeter van drie jaar en nu is het dan eindelijk zover. Jullie zijn onwijs blij met jullie jonge teckel geadopteerd uit het asiel en jullie kunnen niet wachten om hem voor te stellen aan jullie trouwe viervoeter. Helaas, de ontmoeting gaat anders dan je gehoopt had. De haren van jullie trouwe viervoeter gaan rechtovereind staan en hij houdt zijn staart hoog. Help! Mijn oudere hond accepteert puppy niet, wat nu? Snuffelbox heeft het antwoord voor jullie.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Hoe laat je een oudere hond wennen aan een pup? 

Geen paniek. Het kan gebeuren dat een eerste ontmoeting tussen jouw hond en jouw nieuwe puppy niet direct goed gaat. Wellicht hebben je de honden zonder begeleiding bij elkaar gezet onder het mom van ‘de natuur regelt het zelf’. Geen gekke gedachte, maar om de band tussen jouw viervoeter en jouw nieuwe pup prettig te laten verlopen, raden we toch aan het anders te doen. Je moet begrijpen dat jullie huis het territorium is van jullie trouwe viervoeter. Het is daarom belangrijk om de eerste ontmoeting te laten verlopen op neutraal terrein. Het is van belang dat jouw volwassen hond de puppy niet al indringer ziet. Laat de puppy dus eerst binnen en daarna direct de volwassen hond. Zorg ervoor dat beide honden een anti-ontsnappingstuigje voor honden of andere halsband om hebben. Op deze manier kan jouw nieuwe puppy rustig rondkijken en kunnen beide honden rustig aan elkaar snuffelen. Houd beide honden aangelijnd tot jouw volwassen hond niet meer op de puppy reageert en hem accepteert in zijn territorium. Je kunt jouw oudere hond en nieuwe puppy rustig toespreken. Je kunt hen laten weten dat alles goed is. 

Oudere hond wennen aan puppyLaat jouw trouwe viervoeter rustig wennen aan de nieuwe puppy.

Hoe lang duurt het voordat honden aan elkaar wennen?

Na de eerste ontmoeting is het vaak niet direct helemaal in orde. De nieuwe puppy en de oudere hond moeten elkaar eerst nog goed leren kennen. Daarnaast zullen ze ook samen ‘nieuwe’ situaties meemaken, zoals het eten uit de voerbak en een wandeling maken. Het is daarom goed om jouw volwassen hond en puppy een aantal weken de tijd te gunnen. Mocht er nog steeds sprake zijn van spanningen na ruim een maand en de oudere hond accepteert puppy niet, dan is het wellicht een idee om een hondengedragstherapeut in te schakelen. 

Moeder en pupGeduld is een schone zaak. Uiteindelijk zullen jouw oudere hond en puppy vast vrienden worden.

Hoe corrigeert een hond een puppy?

Het is goed om je te realiseren dat helemaal niet met zekerheid te zeggen is dat de oudere hond de puppy niet accepteert. Probeer het gedrag van jouw volwassen hond en nieuwe puppy te observeren. Een volwassen hond die in de roedel de baas is, kan de puppy namelijk corrigeren. Dit corrigeren is voor mensen soms best ‘schrikken’. Een volwassen hond die een puppy corrigeert, kan namelijk fel blaffen en de puppy duidelijk maken dat hij iets doet wat niet mag. De oudere hond accepteert puppy niet, is dus niet altijd aan de orde. Het gedrag dat jouw volwassen hond zo nu en dan vertoont, kan ook een andere reden hebben. 

Grote hond moet wennen aan puppyBlijf jouw volwassen viervoeter ook aandacht geven.

Hoe herken je een overprikkelde puppy?

De ontmoeting met jouw oudere hond kan voor een puppy best intensief en spannend zijn. Het is vervelend als jouw puppy overprikkeld raakt, want dan zal hij vervelend gedrag vertonen en overal in proberen te bijten om zijn energie kwijt te kunnen en zijn stress te ventileren. Laat de honden aan elkaar wennen, maar forceer dit niet. Om zowel jouw oudere hond als jouw puppy wat rust te gunnen, kun je overwegen om jouw puppy in een puppybench tot rust te laten komen. Wij van Snuffelbox raden aan om de puppybench te omsluiten met een puppyren, zodat je het deurtje van de puppybench open kunt laten, maar je jouw beide honden wel rust kunt gunnen. 

Zal oudere hond uiteindelijk puppy accepteren?

De oudere hond accepteert puppy niet en dat gaat ook niet gebeuren. Onzin, denk je wellicht, maar houd goed in gedachten dat deze mogelijkheid bestaat. Het is heel goed mogelijk dat jouw trouwe viervoeter en jouw nieuwe aanwinst elkaar niet leuk gaan vinden. Ook niet na lange tijd samen. Vaak resulteert dit in het negeren van de andere hond, maar het is ook goed mogelijk dat er serieuze confrontaties ontstaan tussen de viervoeters. 

Volwassen herder met puppy herderHopelijk worden ze de beste maatjes!

Wil jij jouw favoriete viervoeters belonen, omdat ze zo leuk met elkaar omgaan? Koop dan de Snuffelbox voor jouw hondenvriendjes. Deze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!