Hondenweetjes die jij wilt weten!

Waarom kwispelen honden? Mogen honden pindakaas? Mogen honden bier? Het zijn zomaar wat vragen die wij voor jou op Snuffelbox hebben beantwoord. Toch blijft er nog een zee van vragen, antwoorden en feitelijke informatie over jouw trouwe viervoeter over. Vragen die je wellicht nooit bedacht had, antwoorden die je zelf niet kon geven en feitelijke informatie die je verbaast. Daarom laat Snuffelbox je vandaag kennismaken met een aantal hondenweetjes die jij wilt weten.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Van piepklein tot reuzegroot

Voor ons eerste hondenweetje richten wij ons op het Guinness Book of Records. Honden zijn er in allerlei soorten en maten. Van groot en breed en klein en smal tot groot en smal en klein en breed. Maar wat nou als je de kleinste of de grootste hond ter wereld bent? De eer voor kleinste hond ter wereld gaat volgens het Guinness Book of Records naar de in 2020 overleden Milly. Deze chihuahua uit Puerto Rico was slechts 9,65 cm. Van de kleinste hond van de wereld gaan we naar de grootste hond ter wereld. Zeus is een Deense dog die woont in Noord-Amerika. Met zijn 1,04 meter is hij momenteel de grootste hond ter wereld. 

Grote en kleine hondEen heel grote en een heel kleine hond.

Leven als kat en hond

Het volgende hondenweetje kan handig zijn als je dol bent op honden én katten. Het spreekwoord ‘Leven als kat en hond’ is een bekend spreekwoord dat wordt gebruikt om aan te geven dat men voortdurend ruzie met elkaar heeft, maar is de betekenis van dit spreekwoord wel terecht? Je verwacht het waarschijnlijk al, maar het is helemaal niet vanzelfsprekend dat honden en katten elkaar niet uit kunnen staan. Uiteraard vergt het een goede opvoeding en training, maar het is helemaal niet ondenkbaar dat een hond en een kat vreedzaam naast elkaar kunnen leven. Dit werkt natuurlijk wel het beste als zowel de hond als de kat vanuit het nest al kennisgemaakt heeft met de andere soort. Vaak heeft er al een groot onderdeel van het socialisatieproces plaatsgevonden als een hond opgroeit met katten en kleine kinderen. 

Hond en katLeven als kat en hond krijgt een heel andere betekenis.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

Wellicht wisten de slimmeriken onder ons dit al, maar honden zijn niet kleurenblind. Honden kunnen minder onderscheid tussen kleuren maken dan wij mensen, want waar wij beschikken over drie soorten kegeltjes in ieder oog beschikken zij er slechts over twee in ieder oog. Echter, dat honden enkel zwart en wit zien, is volgens onderzoekers niet waar. Paars, blauw en geel zijn kleuren die honden duidelijk van elkaar kunnen onderscheiden, maar rode en oranje tinten kunnen zij niet zien. Wist jij dit hondenweetje al?

Prachtige hond met blauwe ogenHonden zijn niet kleurenblind.

Uniek

Dat onze vingerafdrukken uniek zijn, dat wist je waarschijnlijk wel, maar wist je ook dat de neusafdruk van jouw trouwe viervoeter uniek is? Wanneer je een afdruk maakt van de neus van jouw viervoeter heb je dus een ‘one of a kind’-exemplaar. Wellicht is het maken van een afdruk van de neus van jouw trouwe viervoeter wel een uitstekend cadeau om aan jezelf of aan de mede-eigenaar van jouw hond te geven zodat je een tastbare herinnering hebt voor de toekomst. 

Close-up van hondWist je dat de neusafdruk van jouw trouwe viervoeter uniek is?

Oud, ouder, oudst

Honden worden in de regel tussen de 7 en de 13 jaar oud. Er zijn ook meerdere gevallen bekend van honden die ouder werden dan 20 jaar, maar toch is er maar één hond die officieel bekendstaat als de oudste hond ter wereld en dat is Max. Deze hond, een kruising met beagle-, teckel- en terriërgenen, mocht maar liefst ruim 29 jaar oud worden. Laten we allemaal hopen dat dit onze trouwe viervoeters ook wordt gegund.  

Hond rent buiten achter een bal aanDeze oudere hond laat zich niet tegenhouden en maakt net zoveel plezier als een jonge pup.

Wist jij al deze hondenweetjes stiekem al of hebben wij van Snuffelbox je echt verrast met deze hondenweetjes? Hoe het ook zij, we hopen dat je hebt genoten van de hondenweetjes. 

Wist je dat de Snuffelbox voor jou en je vriend een bijzonder leuk cadeau is? Onze Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw viervoeter maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!