Snuffelbox vertelt je vandaag alles over het karakter, de opvoeding en de verzorging van een labrador pup en geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een pup?
Er zijn een aantal zaken waar je bijzonder goed op moet letten voordat je overgaat tot het labrador pup kopen en/of adopteren. Dit geldt niet alleen voor een labrador pup, maar ook van puppy’s van andere hondenrassen.
Vraag de fokker of het dierenasiel waar jij jouw hond adopteert of hij al zijn inentingen en vaccinaties tot dan toe heeft gehad. Dit moet vermeld worden in het hondenpaspoort.
Daarnaast is het belangrijk dat de moederhond aanwezig is bij de fokker. Bij het dierenasiel kan het natuurlijk voorkomen dat de moederhond niet aanwezig is, maar bij het dierenasiel mag je er uiteraard van uitgaan dat er volgens de wet wordt gehandeld.
Houd er ook rekening mee dat de labrador pup niet te vroeg bij de moeder wordt weggehaald. Dit kan het uiteindelijke socialisatieproces in gevaar brengen. Daarnaast is het ook bijzonder sneu voor zowel moederhond als pup.
Wil je meer lezen over hetgeen je op moet letten bij het uitzoeken van een pup, in deze blog over het herkennen van broodfokker vertellen we je meer.
Karakter | labrador pup
Het karakter labrador pup wordt gekenmerkt door intelligentie, sociale vaardigheden en liefde voor de baas. De labrador stamt af van de Canadese sint-johnshond en werd in het Verenigd Koninkrijk speciaal gefokt voor de eendenjacht. Dit maakt dat de labrador van nature een zeer intelligent hondenras is, die zeer goed te trainen is. Vanwege de trainbare aard van dit hondenras, zie je deze hond ook vaak gebruikt worden als hulphond. Verder is de labrador energiek, wat maakt dat hij veel beweging nodig heeft. De labrador is zeer geschikt als gezinshond. Labradors zijn namelijk lief voor kinderen en zijn daarnaast erg energiek, intelligent en leergierig. Het is wel belangrijk dat een labrador pup wordt opgevoed met jonge kinderen, want ze kunnen soms bijzonder eigenwijs zijn op latere leeftijd. Wat vind jij van het karakter labrador pup?
Een labrador is energiek, intelligent, sociaal vaardig en lief.
Opvoeding | Hoe voed ik mijn labrador pup op?
Zoals gezegd zijn labradors over het algemeen een eigenwijs hondenras, het is daarom belangrijk om consequent te zijn in de opvoeding. Dit geldt eigenlijk voor alle jonge honden. Het opvoeden van een hond gaat niet over één nacht ijs. Het is belangrijk om bij de opvoeding van jouw labrador pup een dagelijkse routine te handhaven. Laat jouw labrador pup in de eerste instantie op vaste tijden uit, geef hem op vaste tijden zijn hondenvoer en creëer een vaste plek voor hem in huis. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om bepaalde commando’s aan jouw labrador pup te leren, zoals zit, blijf en af. Het is belangrijk om dat op de juiste manier te doen. Hoe je de belangrijkste commando’s aanleert, lees je hier.
Verzorging | labrador pup
Een labrador is een hond die wat betreft verzorging geen overmaat aan aandacht nodig heeft, maar het is uiteraard belangrijk om de verzorging van jouw labrador pup goed in het oog te houden. Kam minimaal één keer per week de vacht van jouw labrador pup en controleer zijn neus, ogen en ogen op viezigheid. Houd er daarnaast rekening mee dat het verstandig is om het gebit van jouw labrador te onderhouden door onder andere kauwproducten en eventueel het poetsen van de tanden. Zorg dragen dat jouw labrador pup zijn vaccinaties en inentingen op tijd krijgt, is ook onderdeel van de zorgtaak.
Alles over de verzorging van je hond, lees je hier.
Een goede verzorging is essentieel voor de gezondheid van jouw hond.
Veelgestelde vragen | labrador pup
Wellicht heb je na het lezen van deze informatie nog vragen over de labrador pup, daarom heeft Snuffelbox veelgestelde vragen met antwoorden voor je op een rijtje gezet.
Hoe vaak moet een labrador pup uit?
Het is belangrijk dat jij jouw jonge labrador pup niet overbelast. Houd daarom het volgende rekensommetje aan.
10 minuten x leeftijd in maanden = aantal minuten wandelen.
Een labrador puppy van twee maanden mag maximaal 20 minuten wandelen op één dag.
Kan labrador goed alleen zijn?
Dit is een lastige vraag, in principe kan geen enkele hond ‘goed alleen zijn’, want honden zijn gezelschapsdieren die het fijn vinden om hun tijd met mensen door te brengen. Echter, het kan natuurlijk voorkomen dat je even een paar uurtjes van huis moet om boodschappen te doen of op bezoek te gaan bij iemand die liever geen honden in huis heeft. Een labrador kan in principe goed alleen zijn, maar het is wel belangrijk dat dit goed wordt getraind al vanaf het moment dat jouw labrador pup is.
Wat is de prijs van een labrador pup?
Heb je verschillende zaken voor het adopteren van een puppy in overweging genomen, dan is het wellicht ook prettig om te weten wat de prijs van het labrador pup kopen en/of adopteren ongeveer is. Het is uiteraard bijzonder belangrijk dat je een gezonde labrador pup aanschaft bij een goede fokker. De prijs van een labrador pup bij een goede fokker is gemiddeld € 1250,-. Houd er uiteraard rekening mee dat er bijkomende kosten zijn voor het hondenvoer, de afspraken bij de dierenarts en de algemene verzorging van jouw hond.
Twijfel jij nog over de aanschaf van een labrador of een golden retriever, kijk dan eens hier.
Dit aandoenlijke aanzicht doet ons verlangen naar een puppy in onze armen.
Wil je jouw jongste gezindslid een traktatie geven? Geef dan de Snuffelbox cadeau. De Snuffelbox bevat tenminste vijf hondenproducten, waaronder twee speeltjes, twee snacks en één kauwproduct. Geef jouw labrador pup maandelijks een volledig op maat gemaakte box met speelgoed en traktaties of schaf eenmalig een box aan.