Gefeliciteerd met jullie nieuwe puppy

Jullie hebben een pup gevonden om een heerlijk onderkomen bij jullie thuis te geven. Gefeliciteerd met jullie nieuwe puppy! Maar de verhuizing naar zijn nieuwe huis brengt verschillende uitdagingen voor jullie pup met zich mee. Binnen een paar dagen zullen veel nieuwe indrukken en ervaringen hem raken. Het is een grote aanpassing voor zo'n klein bolletje vacht! Welke uitdagingen staan jullie te wachten en waar vooraf aan denken bij nieuwe pup in huis nemen?

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!

Cavapoo puppyEen nieuwe puppy in huis halen is leuk, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee.

5 Uitdagingen voor jullie nieuwe puppy 

Jullie hebben gekozen om een puppy in huis te nemen. Voor zo’n kleine pluizige bol komen er de eerste weken veel nieuwe indrukken en uitdagingen op hem af. Waarom kan het verhuizen in het begin moeilijk zijn voor een pup? 

#1 - Scheiding van zijn moeder, broers en zussen

In het begin is er zijn scheiding van zijn moeder, broers en zussen. Zolang jullie nieuwe puppy bij zijn moeder was, gaf zij hem een constant gevoel van veiligheid en geborgenheid.

#2 - Nieuw huis en omgeving

Nadat hij zijn vertrouwde omgeving heeft verlaten, komt de pup naar jullie huis. Hier is alles eerst vreemd voor hem en veel dingen kunnen hem bang maken, bijvoorbeeld een onschuldige stofzuiger. Jullie puppy moet alles nog leren en ontdekken.

#3 - De eerste keer hond alleen laten

Het zal niet lang duren voordat je puppy zich thuis voelt en deel gaat uitmaken van jullie gezin. Hij zal snel verliefd op jullie zijn en niet meer van jullie zijde willen wijken. Stel je eens voor hoe hij zich waarschijnlijk voelt als jullie de pup alleen laten om naar jullie werk te gaan? Een hond alleen laten moet je dan ook zeker trainen. 

Lees meer over een pup alleen laten.

#4 - De eerste weken: tijd voor puppytraining

Zodra jullie puppy een beetje gewend is, zullen jullie vrij snel starten met de pup te trainen om aan de lijn te lopen en zijn behoefte te doen op een geschikte plaats. De hond zal ook moeten leren waar en wanneer hij mag eten en welke plekken in je huis verboden terrein zijn als slaapplaats. Volg een puppytraining, zodat jullie daar de rest van het hondenleven profijt van hebben.

Lees meer over soorten hondentraining aan huis.

#5 - Socialisatie: omgang met vreemden

Tijdens wandelingen buiten komt jullie puppy veel onbekende honden en mensen tegen. Leer jullie nieuwe hond te socialiseren, zodat het een leuke ervaring is in plaats van een angstige. Socialisatie is in het korte puppyleven belangrijk voor de rest van zijn ontwikkeling. Maar ook voor jullie als baasjes is het ontzettend leuk als de harige metgezel met andere soortgenoten kan spelen, rennen en ravotten. Ook als je op bezoek bent bij vrienden is het fijn als jullie hond kan omgaan met andere mensen. De socialisatiefase is een belangrijke voor zowel de hond als voor jullie als baasjes.

Poedel trainenHet is belangrijk om jullie puppy goed te socialiseren. Dit doe je onder andere door puppytraining.

Nieuwe pup in huis: waar vooraf aan denken?

Hebben jullie alles voor elkaar om jullie nieuwe pup in huis te laten intrekken? Naast de juiste uitrusting zijn er een paar dingen waar je aan moet denken voordat de pup bij jullie intrekt. 

In tegenstelling tot menselijke baby's zijn puppy’s erg beweeglijk. Ze beginnen te lopen als ze ongeveer twee weken oud zijn, en met vier weken scharrelen ze rond en verkennen ze hun omgeving. Als jullie pup zijn moeder en broertjes en zusjes verlaat, zal hij minstens acht weken oud zijn waarbij zijn energie grenzeloos is. Gefeliciteerd met jullie nieuwe puppy, maar wees wel goed voorbereid. 

Begin vroeg met de voorbereiding op de nieuwe aanwinst van jullie gezin en zorg dat je de volgende zes zaken op orde hebt voordat jullie pup in huis trekt.

#1 - Een comfortabel hondenbed

Jullie puppy zal zich waarschijnlijk een beetje verloren voelen als hij voor het eerst jullie huis binnentreedt. Hij heeft net zijn moeder en nestgenoten verlaten, en moet nu wennen aan zijn nieuwe omgeving en nieuwe familie. Om jullie puppy zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen, is een fijne slaapplaats essentieel. 

Bedenk vooraf wat jullie puppy nodig heeft. Groeit hij op tot een echte grote hond of hebben jullie gekozen voor een klein ras? Waar moet hij slapen? In je bed, opgekruld aan je voeteneinde of in zijn eigen zachte hondenmand? Heeft het hondenbed de juiste maat, zodat jullie nieuwe huisdier zich niet alleen kan opkrullen, maar zich ook kan uitstrekken?

Wat je ook beslist, het slaapgedeelte moet een fijne, comfortabele plek zijn voor jullie pup. In een te groot hondenbed, zal jullie kleine viervoeter zich verloren voelen. Bedenk dat hij tot nu toe 's nachts altijd warm en liefdevol bij zijn moeder, broertjes en zusjes heeft geslapen. Dekens, kussens en een warmwaterkruik kunnen het nog te grote bed vullen en je pup een veilig en geborgen gevoel geven. Neem wanner mogelijk een dekentje of speeltje met de geur van moeder, broertjes en zusjes mee van de fokker. Dit zal jullie puppy ook kalmeren tijdens de eerste dagen en nachten bij jullie thuis.

Lees meer over een hondenmand op pootjes.

#2 - Veilige hondenhalsband en riem

Voor pups tot zes maanden is de meest aanbevolen hondenhalsband en riem, die in lengte verstelbaar is en een kliksluiting heeft. De nekomtrek en hoofdomvang van jullie puppy moeten de doorslag geven bij de keuze, zodat hij tijdens een wandeling niet uit de hondenhalsband glijdt. 

Vergeet nooit de halsband van jullie puppy af te doen als je hem een tijdje alleen moet laten. Zo voorkom je elk risico dat hij ergens vast komt te zitten en zich niet kan bevrijden. Wanneer jullie kleine vriend snel groeit, wil je misschien al snel overstappen op een ander type halsband, borsttuigje of trektuigje. Uiteindelijk zal het er gewoon op neerkomen wat het beste werkt voor jullie hond en zijn ras. 

Lees meer over hondentuig of hondenhalsband.

Labrador aan de riemHoud er rekening mee dat jouw puppy niet te lang onbeheerd aan de lijn blijft, want hij kan zich bezeren.

#3 - Puppyvoer en voerbak

Het spijsverteringsstelsel van pups is in de eerste levensmaanden anders dan dat van volwassen honden, en daarom is het raadzaam het goed puppyvoer te kopen. Dit kan droogvoer, halfvochtig voer of natvoer uit blik zijn of je kunt zelf voer voor jullie pup koken. Als jullie de hond via een fokker hebben gekregen, zullen ze een geschikt puppyvoer aanbevelen. Natuurlijk kun je ook de dierenarts of dierenwinkel om advies vragen. Kies voor puppyvoer dat vrij is van chemische toevoegingen. 

Laat etensresten niet te lang in de hondenvoerbak liggen. Als je het voer van je huisdier wilt veranderen, doe dat dan geleidelijk over een paar dagen om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Als je al verschillende puppyvoermerken hebt geprobeerd en je pup reageert nog steeds met zachte poep of zelfs diarree, is het verstandig om de dierenarts te raadplegen.

Vergeet niet dat er altijd vers water beschikbaar moet zijn voor jullie pup. Om ervoor te zorgen dat hij nooit dorst krijgt, kun je op al zijn favoriete plekken in en rondom het huis een waterbakje neerzetten.

Lees meer over zelf hondenvoer maken.

#4 Hondenspeelgoed puppy

De rijen hondenspeelgoed in je plaatselijke dierenwinkel lijken zich tot in het oneindige uit te strekken en bieden een zeer breed assortiment. Wees je ervan bewust dat niet elk hondenspeeltje geschikt is voor een puppy. Let er bij hondenspeelgoed voor een puppy op dat het groot (maar niet te groot) en stevig is, zodat de pup het niet kan breken of inslikken. Met Kong hondenspeelgoed puppy zit je altijd goed: leuk, stevig en niet te verslinden door de scherpe puppytandjes.

Boxer speelt met bal Puppy's zijn behoorlijk energiek en moeten actief kunnen spelen met puppyspeelgoed.

#5 Beloningen tijdens puppytraining

Iedereen wordt graag beloond - puppy's zijn niet anders. Dus waarom geen beloningen gebruiken tijdens de puppytraining? Uit onderzoek blijkt dat trainingstechnieken gebaseerd op positieve bekrachtiging en beloning het meest effectief zijn. Als de nieuwe puppy bijvoorbeeld je commando om naar zijn plaats te gaan associeert met een beloning, voldoet hij graag aan je verzoek. Of als je met hem gaat wandelen en hij komt bij je terug als je roept, geef hem dan een traktatie als beloning en beloon hem voor zijn gehoorzaamheid. Pas op dat jullie geen onduidelijke signalen afgeven en geef traktaties alleen als beloning en niet als omkoping. Gebruik voor de puppytraining de gezonde beloningssnoepjes die in onze Snuffelbox zitten. 

#6 - Alles voor de zindelijkheidstraining

Totdat je puppy zindelijk is, kunnen er kleine ongelukjes gebeuren. In deze periode kun je plasmatten hond gebruiken, zodat jullie nieuwe pup zich toch gecontroleerd kan ontlasten als jullie niet snel genoeg buiten komen. Word niet boos als jullie pup zijn plasje in huis laat gaan, hij moet het nog leren. Wees consequent in de zindelijkheidstraining, hoe sneller jullie nieuwe gezinslid het leert om zijn behoefte buitenshuis te doen. Neem ook altijd een hondenpoepzakje mee als je gaat wandelen, zodat je het kan opruimen. Zorg bij de zindelijkheidstraining ook voor routine, zodat hij weet dat jullie vaak genoeg naar buiten gaan om zijn behoeften te doen. Routine is sowieso belangrijk als je een nieuwe pup in huis neemt. 

Lees meer over een hond zindelijk maken.

Labrador in het grasZorg ervoor dat je niet boos reageert als jouw puppy zijn behoefte op een plek doet waar het niet mag.

Gefeliciteerd met jullie nieuwe puppy: geef Snuffelbox cadeau

Om het nieuwe gezinslid een hartelijk welkom te heten is een Snuffelbox cadeau daarvoor uitermate geschikt. Laat jullie nieuwe puppy kennismaken met de gezonde Snuffelbox hondensnacks en speeltjes die in de hondenbox verpakt zitten. In de Snuffelbox zitten maar liefst twee hondenspeeltjes voor je puppy, twee zakjes met lekkernijen en één grote honden kauwkluif zitten in de Snuffelbox Puppy verpakt. Speciaal samengesteld voor de puppy’s die een nieuw thuis hebben gevonden. Bovendien een perfect cadeau voor hond en baas. 

Iedere maand stelt het enthousiaste team een Snuffelbox samen rondom een thema. De thema's voor de volgende maand worden aan het eind van iedere maand bekendgemaakt. Kies voor een maandelijks abonnement of een Snuffelbox eenmalig. Zodra de Snuffelbox op de deurmat valt, wordt jullie hond al wild. En voor de baasjes: jullie hebben met een Snuffelbox altijd wat lekkers en uniek speelgoed in huis. Nogmaals gefeliciteerd met jullie nieuwe puppy; geniet samen van deze mooie tijd.

Geef je hond precies wat hij wil

Elke maand een volledig op maat gemaakte themabox met speeltjes en traktaties voor jouw hond. 1e box gratis speeltje!